Tuntikuvaukset

 

Tuntikuvauksista näet tarkemmin tuntiemme sisällön. Tunnit sopivat pääsääntöisesti kaikille, mutta muistathan kertoa opettajalle ennen tunnin alkua mahdollisista kehosi rajoitteista tai jos olet raskaana tai juuri synnyttänyt! Opettajamme ovat erittäin kokeneita ja pyrkivät parhaansa mukaan ohjaamaan sinun harjoitteluasi turvalliseksi. Joogakoulu Silta ei kuitenkaan vastaa tunneilla tapahtuneista onnettomuuksista - onhan vakuutuksesi kunnossa!

Jooga

Joogatunnin pohjana ovat perusasanat, joita tehdään lempeästi tai dynaamisesti erilaisina sarjoina hengityksen johdattamana. Tunneilla voidaan keskittyä eri kehon osiin - esim. lonkat, rintakehä tai teemoihin kuten valo, vesi, maa. Tunti kehittää kestävyyttä, kehon koordinaatiota, tasapainoa ja liikkuvuutta. Myös voima kehittyy, kun työskennellään oman kehon painon kanssa. Tunti rakentuu seuraavista osioista: alkurauhoittuminen, lämmittely, dynaaminen osio, loppuliikkeet/venyttelyt ja -rentoutus.

 

Lempeä jooga

Lempeällä joogatunnilla (hathajooga) tehdään asanaharjoitusta rauhallisesti oman hengityksen tahtiin. Tuntien sisältö ja painopiste vaihtelee opettajan tai oppilaiden toiveiden mukaisesti. Monipuoliset liikkeet ja sarjat vahvistavat lihaksiasi, parantavat liikkuvuutta, tasapainoa ja venyvyyttä. Lempeällä tunnilla ei välttämättä nousta ollenkaan lattialta edes alaspäin katsovaan koiraan tai nelinkontin, vaan liike tapahtuu paljon koko kehon levätessä lattialla. Todellinen matalan kynnyksen joogatunti, tästä on helppo aloittaa. Tunnin rauhallinen tahti rauhoittaa mielen ja lähdetkin tunnilta virkistäytyneenä, mutta levollisena.

 

Flow-jooga

Flow-tunti rakentuu myös joogan perusasanoihin, joita tehdään tunnin tason mukaan joko lempeästi tai dynaamisesti yhdistäen liike ja hengitys. Tunnilla käytetään musiikkia ja tunti voi keskittyä esim. johonkin kehon osaan, johonkin tiettyyn joogan osa-alueeseen tai rakentua jonkin tietyn asanan ympärille. Tunti kehittää kestävyyttä, kehon koordinaatiota, tasapainoa ja liikkuvuutta. Myös voima kehittyy, kun työskennellään oman kehon painon kanssa. Tunti rakentuu seuraavista osioista: alkurauhoittuminen, lämmittely, dynaaminen osio, loppuliikkeet/venyttelyt ja -rentoutus

Kuten jokaisella joogatunnilla, myös flow-tunnilla jokainen joogaa oman kykynsä ja jaksamisensa mukaan, pitää taukoja tarvittaessa ja haastaa itseään, kun siltä tuntuu. Tunnin vaativuustaso rakentuu aina osallistujien mukaan. 90 minuutin dynaamisessa flowjoogassa tulee haastetta dynaamisuutta kaipaaville.

Rauhoittava venytysjooga (yin)

Rauhoittavalla yintunnilla pääset todella palautumaan arjen askareista ja ehkä kovasta, dynaamisesta harjoituksesta rauhallisen musiikin ja pitkien venytyksien aikana. Keho ja mieli rauhoittuvat kynttilänvalossa kauniissa salissamme samalla, kun liikkuvuutesi lisääntyy. Käytämme tarvittaessa apuvälineitä asennoissa ja näin löydämme yhdessä jokaiselle sopivan harjoituksen. Emme suosittele yintuntia raskausajan kahden viimeisen kolmanneksen aikana. Tervetuloa Lempeille joogatunneillemme tai Venyttävälle joogatunnille tuona aikana.

Astanga

Astangajooga on intialaisen Shri K. Pattabhi Joisin kehittämä joogalaji.

Astangajooga on dynaamista joogaa, joka vahvistaa ja lisää kehon liikkuvuutta. Harjoittelu tapahtuu joko ohjatuilla tunneilla tai ns. Mysore-harjoitteluna, jossa oppilas harjoittelee itsenäisesti oman hengityksen tahdissa opettajan avustaessa ja ohjatessa suullisesti oppilasta tarpeen mukaan. Tällä hetkellä Sillassa harjoitellaan vain ohjatuilla tunneille, ei Mysore-harjoitteluna.

Astangajooga parantaa keskittymiskykyä sekä rauhoittaa mieltä. Ohjattuihin tunteihin kuuluu keskeisesti myös hyvän hengitystekniikan opiskelu. Jokaisen harjoituskerran päättää loppurentoutus. Astangajooga sopii kaikille, mutta huomaathan yllä yleiset suosituksemme tunneistamme, astangajoogaa ei suositella aloitettavan raskausaikana.

Yinyang jooga

Yinyang-tunnilla lähdemme liikkelle rauhallisesti avaten ja lämmittäen koko kehoa erilaisilla rangan kierroilla, venytyksillä ja avauksilla.Tunnin loppua kohden liike muuttuu dynaamisemmaksi ja nostattaa energiatasosi kohdalleen, kun lähdet jatkamaan matkaa. Helppo tunti, jolle on mukava tulla, olit sitten vasta-alkaja tai kokenut joogi.

Terve selkä

Terve selkä tunnilla keskitytään selän, hartioiden ja niskan hyvinvointiin. Tunti on rauhallinen, mutta lihastyötä tehdään aktiivisesti. Tunti sopii kehon huolloksi ja raskaan harjoittelun vastapainoksi tai em. lihasryhmien rentouttamiseen ja vahvistamiseen sekä rangan liikkuvuuden lisäämiseen.

Terve selkä tunnilla voimme käyttää myös erilaisia välineitä - jumppakeppejä, kuminauhoja jne. Sinulla tarvitsee olla mukanasi vain joustavat vaatteet ja sukat (ei kenkiä). Tunti ei vaadi mitään aiempaa liikunta- tai joogataustaa, se sopii kaikille, koska liikkeille annetaan aina vaihtoehtoja. Tällä matalan kynnyksen tunnilla ei ole tarkoitus hakea määriä tai maksimisuorituksia, vaan tunnilla tarkkaillaan omaa kehoa - kuinka se vastaa liikkeisiin ja mikä sille on parasta sillä hetkellä. Tunnin jälkeen selkä, hartiat ja niska eivät ole enää niin jumissa ja olosi on rentoutunut ja virkeä.

 

Terve keho

Terve keho -tunnilla teemme lempeästi ja rauhallisesti hathajoogan liikkeitä keskittyen kokonaisvaltaisesti etenkin lihaskunnon ja tasapainon ylläpitoon ja parantamiseen. Ajatuksena on lisätä myös liikkuvuutta. Otamme jokaisella tunnilla huomioon eri iän tuomat tarpeet kehossa. Käytämme tarvittaessa apuvälineitä kuten tiiliä, bolstereita, vilttejä ja remmejä. Sinulla ei tarvitse olla joogakokemusta, tunti räätälöidään aina osallistujien mukaan. Tunnin ikähaarukka on nuorista ikäihmisiin.

Tervetuloa lämminhenkiselle tunnille intiimiin Sillan studioon.

Nuorten jooga

Nuorten jooga on 7- n. 12 -vuotiaille nuorille tytöille ja pojille tarkoitettu tunti, jolla lähdetään liikkeelle lempeästi lämmitellen lihaksia ja hakien oikeita liikeratoja. Opettelemme kevyesti joogan perusasentoja, venyttelemme ja opettelemme, miten kehoa voi hoitaa esimerkiksi dynaamisen liikunnan vastapainoksi. Myös rauhoittuminen ja keskittyminen ovat tärkeitä osia tunnista. Tunnilla saa aina eri vaihtoehtoja liikkeille ja taso räätälöityy aina osallistujien mukaan.

Pilates

Pilates tunnin pohjana on Joseph Pilateksen (1880-1967) luoma kehonhallintamenetelmä joka sisältää aina kuusi perusperiaatetta: keskittyminen, kehon keskustan käyttö, kontrolli, tarkkuus, liikkeen virtaus ja hallittu hengittäminen. Tunnit sopivat kaikille jotka haluavat kehittää kehon voimaa ja notkeutta tarkan opetuksen alla. Opettaja antaa aina liikkeille vaihtoehtoja joten tunnille voi osallistua sekä ensikertalaiset ja jo pilatesta harrastaneet. Huomaathan yllä yleiset suositukset tunnille osallistumisesta.

Venyttelyjooga

Tässä nyt oma joogaryhmä kaikille, jotka omasta mielestään ovat jäykkiä! Ryhmä, jossa ei ole aikomus seistä päällä, vaan tukevasti jaloilla kehon perusliikeratoja etsien. Liikettä ja rauhallista, syvää hengitystä vetristämään kehoa ja rauhoittamaan mieltä sekä hermostoa. Kukin venyy oman kehonsa ehdoilla ja jokaikinen milli on kohti vetreämpää oloa. Tervetuloa niin jäykät kuin tosi jäykät ja myös notkeammat kaikenikäiset miehet ja naiset.

Ryhmäjooga

Haluatko joogata ystäviesi tai tuttujen ympäröimänä? Ota yhteyttä ja perustetaan teille oma, räätälöity joogatunti. Tuntien sisältö voidaan muokata toiveidenne mukaan - dynaamista, rauhoittavaa, venyttävää tai jokin yhdistelmä näistä. Voimme joogailla kerran, 5 kertaa tai enemmän - miten ryhmäsi haluaa. Loistava vaihtoehto esim. viikonloppuaktiviteetiksi baarin tai ravintolan sijaan! Myös syntymäpäiväyllätykseksi, polttariporukalle, äitien- tai isänpäivälahjaksi tai jos vain hyvä ystäväporukka haluaa viettää aikaa yhdessä!

Yritysjooga

Tutkimukset osoittavat selvästi, että yritysten panostukset työntekijöiden liikkumiseen lisäävät työtehoa ja vähentävät sairauspoissaoloja. Haluathan pitää huolta omasta henkilökunnastasi? Onko yrityksessäsi kiinnostusta joogaan tai esim. terve selkä -tuntiin? Haluatteko rauhoittua kesken hektisen työpäivän tai aloittaa aamun venyttelemällä ja lämmittelemällä kehot päivän haasteisiin? Onko teillä virkistyspäivä ja haluatte kokeilla joogaa tai jotakin muuta tuntia Sillassa tai yrityksenne tiloissa? On yrityksesi Lauttasaaressa tai muualla pk-seudulla - ota yhteyttä ja keskustellaan yhteistyömahdollisuuksista!

Yksityistunti

Haluatko aloittaa joogan, pilateksen tai liikunnan ylipäätään, mutta et halua mennä heti ryhmätunnille? Oletko kiireinen etkä ehdi ryhmätunneille, vaan haluat harjoitella kotona sinulle sopivaan aikaan - ehkä puolisosi haluaa myös tai tarvitsisi pienen joogatuokion? Ehkä sinulla on jokin kehollinen rajoite ja tarvitset oman ohjelman? Tai haluat, että joku tarkistaa asanoidesi linjaukset? Asut Lauttasaaressa tai pk-seudulla, ota yhteyttä ja katsotaan, miten saamme sovitettua sinun elämäsi ja liikunnan yhteen tai miten voimme helpottaa / parantaa sinun terveyttäsi liikunnan avulla!