Kuinka Silta sai nimensä?

22.02.2016 16:13

Joogakoulu Sillan nimeen liittyy niin mukava stoori, että se pitää kertoa.

Kaikki sai alkunsa vuonna 1996 eli 20 vuotta sitten. Meitä istui viisi tuoretta äitiä Larun neuvolan lattialla äiti-vauva-piirissä. Ihan täpinöissämme, esikoisten kölliessä siinä edessä ihmettelemässä, että mihin heidät oli taas raahattukaan. Kun kukin olimme vuorollamme päässet purkamaan äitiyden ensiaskeleiden ihanuuksia ja kamaluuksia, kehuneet kunkin pienen lapsineron ominaisuuksia ja edesottamuksia - "meidän pikkujässikkä käänsi tänään päätään" -tyyliin, totesimme, etteivät kerran kuussa järjestetyt hetket riittäneet alkuunkaan. Me halusimme lisää aikaa, jolloin voisimme hehkuttaa jälkikasvuamme ja tietenkin - aikaa hoitaa itseämme muiden kohtalontovereiden seurassa.

Siitä alkoivat äitilapsitapaamiset neuvolan ulkopuolella ja näin saivat alkunsa ystävyyssuhteet, jotka ovat kestäneet 20 vuotta. Osa meistä asuu edelleen saarella, osa on muuttanut pois. Olemme vieneet lapsia samoihin tarhoihin, käyneet samoissa jumpissa, nähneet talvella luisteluradalla, istuneet samoissa joulujuhlissa koulujen jumppasaleissa ja juhlistaneet niin peruskoulujen päättäjäisiä kuin tuoreita ylioppilaita yhdessä. Huolehtineet kapinoivista teineistä, välillä muristu miehistä ja nähty sekä hyvät että huonot hetket liitoissa ja päädytty ihmettelemään, että mihin nämä vuodet ovat vierineet. Ja kuinka yhtäkkiä nämä "vauvat" alkavat pohtia yhteenmuuttamista poika- ja tyttöystäviensä kanssa - ja mehän emme ole vanhentuneet yhtään (omasta mielestämme), ruuhkavuodet ovat ohi, nyt on taas omaa aikaa ja voimme huokaista - luojan kiitos - olemme edelleen ystäviä - mitäs kivaa tehtäisiin?!

Ja sitten, löysimme taas yhtymäkohdan - joogan. Olin aloittanut joogaopettajan opiskeluni ja oli aika pitää opetusharjoittelut, jonne pyysin ystäviäni koekaniineiksi. Kunnes tulin siihen pisteeseen, että halusin aloittaa tuntien pitämisen toiminimen alla ja tuli ongelma - mikä nimeksi?! Sanoin ystävilleni, että nyt pitää keksiä nimi ja kaikki ideat ovat tervetulleita. Sitten yhtenä, pimeänä talvi-iltana harkkatunnin aluksi, Mia-Stiina kertoi, että hän oli lukenut juuri kirjaa Nokiasta ja Nokian Bridge-ohjelmasta, joka luotiin, kun Nokia oli siirtämässä toimintojaan maasta toiseen. "Keksin, että siinähän on Tuulan firmalle nimi - Silta, koska Siltahan vie meidät aina jonnekin ja tässä tapauksessa Silta vie meidät joogan ihanaan maailmaan," avasi Mia keksintöään. Näinhän se on. Hetken maisteltuani totesin, että ideahan on aivan omaa luokkaansa, koska asumme saarella, jonne tulee silta (jopa kaksi!), joogassa on silta-asento ja silta yhdistää asioita ja ihmisiä ja mitä milloinkin.

Näin Joogakoulu Silta sai nimensä. Pian nimi oli rekisteröity ja nyt se on aktiivisessa käytössä ja todettu loistavaksi! Kiitos Mialle nimen ideoinnista ja ystävyydestä - kantakoon se taas meitä vahvana seuraavat 20 vuotta!