Tuulan polku

Tunnustan rehellisesti - olen jäänyt koukkuun - nimittäin joogaan ja muuhun kehoa tasapainottavaan huoltoon.
Sitä hyvää oloa, joka on esimerkiksi jokaisen joogatunnin jälkeen, on täysin mahdotonta selittää. 
Se on cocktail rauhaa, voimaa, jaksamista, ponnistusta, venymistä ja rauhoittumista ja iloa siitä, 
että olen jälleen kerran voimistanut omaa kehoani ja mieltäni.

Olen valmistunut RYT200-joogaopettajaksi Villa Mandalan opettajakoulutusohjelmasta. Mia Jokiniva, Jenni Morrison-Jack ja Cole Dano olivat opettajiani.  Olen myös PilatesHealth-ohjaaja Suomen terveysliikuntainstituutista (opettajina Heikki Lempiäinen ja Minna Määttä).
Parhaillaan teen RYT300 -jatko-opintoja kiinalaiseen lääketieteeseen pohjautuvassa
yin-joogaopettajan koulutusohjelmassa Clare Gates-Sjöblomin (Chi Therapeutics) johdolla. Osittain samanaikaisesti olen mukana Satu Tuomelan Authentic Embodied Flow -koulutuksessa.
Takana on vankka ja pitkä taipale jazztanssi- ja ryhmäliikuntatuntien vetämistä sekä laaja kirjo erinäisiä urheilulajeja vuosien varrelta. Monipuolinen liikunta kuuluu edelleen elämääni eli voit törmätä minuun spinning-tunnilla tai movement/kehonpainoharjoittelussa.
 
Tärkeimpänä pidän sitä, että tunneillani tehdään kaikki asanat anatomisesti oikein ja että jokainen lähtisi rauhoittuneena tunniltani sekä pystyisi ylläpitämään omaa fyysistä kuntoaan. Haluan myös kaikkien tuntevan olonsa kotoisaksi Sillassa sekä löytämään harjoituksestaan myös hauskuuden ja ilon, ettei se jää vakavaksi puurtamiseksi.
 
Kerran yksi oppilaistani sanoi: "Tunsin oloni turvalliseksi tunnillasi." 
Siinä se tuli hyvin kiteytettynä.
 
Lämpimästi tervetuloa Siltaan!
 

Tuula

Tuula Heiskanen

 

 

Hannan polku

 

Opetan Sillassa pilatesta. Ammatiltani olen pilates- ja joogaopettaja, hieroja ja myös monen kirjon ryhmäliikunnanohjaaja sekä yksilövalmentaja. Se tyyppi, jolla on arjen pyörityksen lisäksi monta muutakin rautaa tulessa.

Olen työskennellyt liikunnan ja hyvinvoinnin parissa toistakymmentä vuotta. Opiskellut säännöllisesti vuosien varrella - urheiluhierojan opintojen kautta kehon fysiologiaa, Vierumäen urheiluopistolla liikunnanohjausta ja liikuntalääketiedettä Helsingin avoimessa yliopistossa. Joogaopettajaksi valmistuin Villa Mandalasta Mia Jokinivan, Jenny Morrison-Jackin ja Cole Danon opista. Parhaillaan opiskelen jatko-opintoja kiinalaiseen lääketieteeseen pohjautuvassa yin-joogaopettajan koulutusohjelmassa Clare Gates-Sjöblomin oppilaana. Pilatesohjaajan koulutuksen olen saanut käydä Terveysliikuntainstituutissa Heikki Lempiäisen ja Minna Määtän opissa.

Minua kiehtoo ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi, kehon, mielen ja ravinnon yhteys. Kuinka osaisimme tähdätä arjen keskellä luontaiseen tasapainoon, pakottamisen ja stressaamisen sijaan? Mitä jos opettelisimme siirtämään egon äänen syrjään ja kuuntelisimme tarkemmin fyysisen kehomme signaaleja ja mielen sisäistä ääntä? Ole lempeä itsellesi.

Jooga ja pilatesharjoittelu ovat tuoneet minulle uusia ulottuvuuksia fyysiseen harjoitteluun mutta myös vahvasti tuon edellä mainitsemani hektisen arjen rauhoittamista, mielen selkiyttämistä ja elämänkatsomuksen vahvistamista. Sekä joogan asanaharjoitukset että pilatesharjoitukset ovat mielestäni upeita kehon hallitun liikkeen, hengityksen ja mielen keskittämisen menetelmiä.

Kaiken oppimani otan mukaan tunneilleni, jossa saat ehdottoman hyväksyvää ja pehmeän kannustavaa harjoitusta! Voit tulla mukaan sellaisena kuin olet juuri nyt!

Toivotan sinut tervetulleeksi Lauttasaaren Siltaan!

 Hanna

Hanna Lampen

 

 

Outin polku

Aloitin astangajoogan vuonna 2007 vuosia jooganneen äitini jalanjäljissä. Astangajooga avasi minulle täysin uudenlaisen tavan vahvistaa kehoani ja rauhoittaa mieltäni. Astangajoogan säännöllinen harjoittelu sopi minulle hyvin heti alusta alkaen. Koin astangan parissa sekä fyysisiä haasteita että voimakasta keskittyneisyyttä ja mielenrauhaa, jota en aiemmin ollut edes ymmärtänyt kaivanneeni.

Siirryin Mysore-harjoitteluun alkeis- sekä jatkotuntien kautta ja lopulta joogatieni vei Intiaan asti. Asuin ja harjoittelin Mysoren kaupungissa Intiassa viisi kuukautta vuosina 2010-2011, jolloin sain pääopettajakseni astangajoogan kehittäjän Shri K. Pattabhi Joisin tyttärenpojan R. Sharath Joisin. Joogamatkani jatkui Intiasta Thaimaahan, jossa suoritin Yoga Alliancen RYT200 -koulutuksen. Käyn edelleen säännöllisesti harjoittelemassa Mysoren salilla Sharathin opissa ja Sharath antoi minulle kansainvälisen opetusluvan astangajoogan ykkössarjaan vuonna 2015.

Jooga on minulle elämäntapa ja tärkeä osa jokaista päivääni. Avaan edelleen joogamattoni uteliaana oppimaan uutta ja kertaamaan vanhaa. Astangajooga tuntuu minulle läheisimmältä joogamuodolta, mutta kunnioitan ja arvostan suuresti myös muita joogalajeja ja niiden taitajia. Astangajoogan ohella olen syventänyt osaamistani pilateksen sekä syvävenyttelyn parissa.

Jokainen joogaoppilas on ainutlaatuinen. Haluan kannustaa oppilaitani löytämään oman kehonsa ja mielensä vahvuudet joogan avulla. Olen opettajana tarkka ja korostan hyvän harjoittelu- sekä hengitystekniikan oppimista heti alusta alkaen. Uskon, että jooga sopii kaikille.

Terveisin, Outi

Outi Sirviö

 

Liisan polku

Monipuolinen liikunta sekä omasta kehosta ja mielestä huolehtiminen ovat minulle tärkeitä ja aina arjessa mukana olevia aiheita. Liikunnan avulla arkeni tuntuu kevyemmältä. Minua jooga energisoi ja rauhoittaa mieleni kiireisen päivän päätteeksi.

Olen valmistunut Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisestä ja ohjannut sekä valmentanut vuosien ajan eri-ikäisten liikunta- ja urheiluryhmiä. Pääasiallisesti taitoluistelu ja erilaiset voimisteluun liittyvät lajit ovat olleet lähellä sydäntäni ennen kuin löysin joogan!

Joogassa olen kouluttautunut RYT200 joogaopettajaksi Villa Mandalan koulutusohjelmasta. Opettajinani siellä olivat Mia Jokiniva, Jenni Morrison-Jack sekä Cole Dano. Olen jatkanut opiskelua eri opettajien johdolla niin dynaamisen Vinyasa Flow -joogan kuin yin–joogankin alueilla. 

Minulle on tärkeää, että tunnillani osallistujat kokevat saavansa keholleen ja mielelleen harjoituksen, mikä on tarkoituksenmukainen ja turvallinen. Pidän dynaamisesta joogasta, jossa liike ja hengitys yhdistyvät ja vähitellen harjoituksesta tulee kehoa ravitseva ja mieltä rauhoittava kokonaisuus. Dynaaminen tunti voi olla vaativa, mutta myös lempeästi kehoa liikuttava ja mieltä fokusoiva.

Haluan luoda tunneilleni positiivisen ja hyväksyvän ilmapiirin, jolloin jokainen oppilas edistyy harjoituksessaan. 

Nähdään Sillassa!

Liisa

Liisa Peltonen