Tuntikuvaukset

Tuntikuvauksista näet tarkemmin tuntiemme sisällön. Tunnit sopivat pääsääntöisesti kaikille, mutta muistathan kertoa opettajalle ennen tunnin alkua mahdollisista kehosi rajoitteista tai jos olet raskaana tai juuri synnyttänyt! Opettajamme ovat erittäin kokeneita ja pyrkivät parhaansa mukaan ohjaamaan sinun harjoitteluasi turvalliseksi. Joogakoulu Silta ei kuitenkaan vastaa tunneilla tapahtuneista onnettomuuksista tai oppilaiden omaisuudesta - onhan vakuutuksesi kunnossa!

Dynaaminen flow-jooga

Tunti rakentuu joogan perusasanoista, jotka tehdään musiikin tahdissa hengityksen ja liikkeen yhtyessä ja jatkuessa virtaavasti flowsarjan ajan. Tunti voi keskittyä esim. johonkin kehon osaan, johonkin tiettyyn joogan osa-alueeseen tai rakentua jonkin tietyn asanan ympärille. Tunti kehittää kestävyyttä, keskittymiskykyä, kehon koordinaatiota, tasapainoa ja liikkuvuutta. Myös voima kehittyy, kun työskennellään oman kehon painon kanssa. Tunti rakentuu seuraavista osioista: alkurauhoittuminen, lämmittely, dynaaminen osio, loppuliikkeet/venyttelyt ja -rentoutus

Kuten jokaisella joogatunnilla, myös flow-tunnilla jokainen joogaa oman kykynsä ja jaksamisensa mukaan, pitää taukoja tarvittaessa ja haastaa itseään, kun siltä tuntuu. Tunnin vaativuustaso rakentuu aina osallistujien mukaan. 75 minuutin dynaamisessa flowjoogassa tulee haastetta dynaamisuutta kaipaaville.

Yinjooga

Rauhoittavalla, kiinalaiseen lääketieteeseen ja meridiaanioppeihin perustuvalla yintunnilla pääset todella palautumaan arjen askareista ja ehkä kovasta, dynaamisesta harjoituksesta rauhallisen musiikin ja pitkien venytyksien aikana. Keho ja mieli rauhoittuvat kynttilänvalossa kauniissa salissamme samalla, kun liikkuvuutesi lisääntyy. Käytämme tarvittaessa apuvälineitä asennoissa ja näin löydämme yhdessä jokaiselle sopivan harjoituksen ja asennot, joissa voit olla rentona ja sinun ei tarvitse jännittää lihaksiasi. Emme suosittele yintuntia raskausajan kahden viimeisen kolmanneksen aikana. Tervetuloa Lempeille läsnäolon joogatunneillemme tuona aikana.

Astanga

Astangajooga on intialaisen Shri K. Pattabhi Joisin kehittämä joogalaji.

Astangajooga on dynaamista joogaa, joka vahvistaa ja lisää kehon liikkuvuutta. Harjoittelu tapahtuu joko ohjatuilla tunneilla tai ns. Mysore-harjoitteluna, jossa oppilas harjoittelee itsenäisesti oman hengityksen tahdissa opettajan avustaessa ja ohjatessa suullisesti oppilasta tarpeen mukaan. Tällä hetkellä Sillassa harjoitellaan vain ohjatuilla tunneille, ei Mysore-harjoitteluna.

Astangajooga parantaa keskittymiskykyä sekä rauhoittaa mieltä. Ohjattuihin tunteihin kuuluu keskeisesti myös hyvän hengitystekniikan opiskelu. Jokaisen harjoituskerran päättää loppurentoutus. Astangajooga sopii kaikille, mutta huomaathan yllä yleiset suosituksemme tunneistamme, astangajoogaa ei suositella aloitettavan raskausaikana.

Lempeä läsnäolon jooga - hengitä ja hellitä hathajoogatunnilla

Tämä tunti on täynnä lempeää kehotietoisuuteen ohjaavaa joogaa ja meditaatiota. Tunnilla tehdään hienovaraisia hengitysharjoituksia ja perehdytään mm. stressinhallinnan ja mindfulnessin perusteisiin, mutta ennenkaikkea tekniikoista ja koulukunnista vapaaseen yksinkertaiseen Läsnäoloon.

Tunnit ovat monipuolisia: tarkastelemme yleisimpien asanoiden eri variaatioita, nautimme yin-henkisistä, restoratiivisistä asanoista ja teemme hieman voimakkaampaa, virtaavaa slow-joogaa. Ytimessä on kuitenkin oman itsesi kuuntelu, sisäisen tilan ja avaruuden kohtaaminen sekä Olemiselle antautuminen. Kaikki liikekin saa alkunsa sieltä, omalta lähteeltäsi. 

Joogan alkeistunti / Joogaa liikkujille

Tämä ohjattu dynaaminen joogatunti on miehille ja naisille. Sinulle, joka haluat oppia joogan alkeet. Olet aivan uusi lajin parissa tai ehkä joskus käynyt tunnilla tai kurssilla, mutta kaipaat lisää tietoa linjauksista ja joogan perusasanoista. Ehkä myös juokset, kävelet, pyöräilet, pelaat tai harrastat muuta liikuntaa tai haluat ylipäätään aloittaa kehon liikkuvuutta kehittävän liikuntalajin. Teemme liikkeitä, jotka eivät vaadi aiempaa kokemusta joogasta eivätkä erityistä fyysistä taituruutta. Tunti sopii sii erinomaisesti myös nykyjoogeille tai joskus aiemmin joogassa käyneille.

Lähdemme liikkeelle asentojen perusteista ja etenemme asteittain osallistujien tarpeet huomioiden. Käymme läpi tunneilla useimmiten eteentulevien asanoiden eli asentojen linjaukset. Harjoittelemme myös asanoista eri variaatioita ja käymme läpi joogassa käytettävää punnerrustekniikka ja kuinka ns. lihaslukot saadaan aktiivisesti käyttöön. Harjoitus päättyy aina loppurentoutukseen.

Paneudumme siihen, miten liikkeen ja hengityksen yhdistämällä jooga antaa voimaa ja joustavuutta, lisää tasapainoa ja keskittymiskykyä.

Pilates

Pilates tunnin pohjana on Joseph Pilateksen (1880-1967) luoma kehonhallintamenetelmä, joka sisältää aina kuusi perusperiaatetta: keskittyminen, kehon keskustan käyttö, kontrolli, tarkkuus, liikkeen virtaus ja hallittu hengittäminen. Tunnit sopivat kaikille, jotka haluavat kehittää kehon voimaa ja notkeutta tarkan opetuksen alla. Pilates kehittää erityisesti keskikehoa, syviä lihaksia ja niiden hallintaa. Monet saavat apua esimerkiksi selkävaivoihin pilateksen avulla. Opettaja antaa aina liikkeille vaihtoehtoja, joten tunnille voi osallistua sekä ensikertalaiset ja jo pilatesta harrastaneet. Huomaathan yllä yleiset suositukset tunnille osallistumisesta.

LIIT = low intensity interval training

LIIT-tunnilla tehdään kehonhallinta- ja oman kehon painon harjoitteita matalalla sykkeellä. Tunti koostuu monipuolisista intervalliharjoitteista, joissa vuorottelevat työ- ja lepo-osuudet. Välineinä, lisähaastetta tuomaan, voidaan käyttää esimerkiksi pieniä käsipainoja, pilates-palloja ja -renkaita, jooga-tiiliä ja kuminauhoja. Harjoittelu on turvallista eikä se sisällä hyppyjä. Liikkeet tehdään huolellisesti loppuun asti.

Tunti sopii kaikille ja jokainen voi muokata tunnista itselleen sopivan haasteellisen. Harjoittelun myötä kehittyvät niin kehonhallinta, lihasvoima kuin kuntokin. Jokaiseen tuntiin kuuluvat luonnollisena osana myös pieni alkulämmittely sekä loppuvenyttely.

Terve selkä

Terve selkä -tunnilla liikutamme koko kehoa lempeästi ja rauhallisesti keskittyen kokonaisvaltaisesti etenkin selän liikkuvuuden ja lihaskunnon ylläpitoon ja parantamiseen. Käytämme tarvittaessa apuvälineitä kuten palloja, tiiliä, kuminauhoja, käsipainoja ja remmejä. Tunti räätälöidään aina osallistujien mukaan ja tunnin ikähaarukka on nuorista ikäihmisiin.Tunti on rauhallinen, mutta lihastyötä tehdään aktiivisesti. Tunti sopii kehon huolloksi ja raskaan harjoittelun vastapainoksi tai selän ja siihen yhtyvien lihasryhmien rentouttamiseen ja vahvistamiseen sekä rangan liikkuvuuden lisäämiseen. 

Tällä matalan kynnyksen tunnilla ei ole tarkoitus hakea määriä tai maksimisuorituksia, vaan tunnilla tarkkaillaan omaa kehoa - kuinka se vastaa liikkeisiin ja mikä sille on parasta sillä hetkellä. Tunnin jälkeen keho ei ole enää niin jumissa ja olosi on rentoutunut ja virkeä.

Liiku kaiken ikää/Seniori-tunti

Senioritunnilla pidämme yllä liikkuvuutta, voimaa ja tasapainoa jumpan, joogan ja pilateksen voimin. Tunti koostuu erilaisista, yksinkertaisista harjoituksista ja käytämme apuvälineinä keppiä, kuminauhaa ja palloja. Senioritunnille pääsee joko seniorituntikortilla tai normaalilla Sillan tuntikortilla. Seniorituntikortti käy vain senioritunnille.

Aikuinen-lapsi-tunti

Aikuinen-lapsi-tunnilla hoidetaan kehoja joogan, pilateksen ja muun liikunnan voimin. Olet sitten äiti, isä, mummi, ukki tai kummi - kuka tahansa yksi lapsen läheinen aikuinen voi tulla tunnille lapsen kanssa. Lapsi voi osallistua liikuntaan, jos niin päättää! Vauvat voivat köllötellä myös viltillä vieressäsi. Voit aina pitää taukoa esim. syöttämiseen tai vaipanvaihtoon.

Olet lämpimästi tervetullut, mutta jos olet synnyttänyt alle 6 kk sitten, konsultoithan lääkärisi tai fysioterapeuttisi kanssa, onko kehosi valmis jo harjoitukseen. Tunti tulee olemaan napakka jooga-, pilates- tai muu kehonhuoltotunti. On tärkeää, että kuuntelet omaa kehoasi ja teet omien voimiesi ja kykyjesi mukaan omalla vastuullasi. Tunti on ryhmätunti, joten opettajalla ei valitettavasti ole mahdollisuutta antaa yksityisopetusta tunnin aikana, vaan ohjelma laaditaan siten, että se palvelee mahdollisimman montaa osallistujaa. Jokainen aikuinen on vastuussa omasta lapsestaan tunnin aikana. Mukaan voi tuoda vaikkapa jonkin lempilelun lapselle.

 

Oma ryhmä -tunti - jooga, pilates, terve selkä jne. kerran tai useammin - synttärit, polttarit ...

Haluatko liikkua ystäviesi tai tuttujen ympäröimänä? Ota yhteyttä ja luomme teille oman, räätälöidyn tunnin. Tunnin tai tuntien sisältö voidaan muokata toiveidenne mukaan - dynaamista, rauhoittavaa, venyttävää tai jokin yhdistelmä näistä. Voimme kokoontua kerran, 5 kertaa tai enemmän - miten ryhmäsi haluaa. Loistava vaihtoehto esim. kiireiselle porukalle, joka haluaa pitää yhteyttä säännöllisesti ja käyttää ajan hyödyllisesti. Myös syntymäpäiväyllätykseksi, polttariporukalle, äitien- tai isänpäivälahjaksi tai joululahjaksi.

Yritystunti

Tutkimukset osoittavat selvästi, että yritysten panostukset työntekijöiden liikkumiseen lisäävät työtehoa ja vähentävät sairauspoissaoloja. Haluathan pitää huolta omasta henkilökunnastasi? Onko yrityksessäsi kiinnostusta esim. terve selkä -tuntiin? Haluatteko rauhoittua kesken hektisen työpäivän tai aloittaa aamun venyttelemällä ja lämmittelemällä kehot päivän haasteisiin? Onko teillä virkistyspäivä ja haluatte yhdessä liikkumaan Sillassa tai yrityksenne tiloissa? On yrityksesi Lauttasaaressa tai muualla pk-seudulla - ota yhteyttä ja keskustellaan yhteistyömahdollisuuksista!

Yksityistunti

Haluatko aloittaa joogan, pilateksen tai liikunnan ylipäätään, mutta et halua mennä heti ryhmätunnille? Oletko kiireinen etkä ehdi ryhmätunneille, vaan haluat harjoitella kotona sinulle sopivaan aikaan - ehkä puolisosi haluaa myös tai tarvitsisi pienen liikuntatuokion? Ehkä sinulla on jokin kehollinen rajoite ja tarvitset oman ohjelman? Tai haluat, että joku tarkistaa asanoidesi linjaukset? Asut Lauttasaaressa tai pk-seudulla, ota yhteyttä ja katsotaan, miten saamme sovitettua sinun elämäsi ja liikunnan yhteen tai miten voimme helpottaa / parantaa sinun terveyttäsi liikunnan avulla!