Tuntikuvaukset

 

Tuntikuvauksista näet tarkemmin tuntiemme sisällön. Tunnit sopivat pääsääntöisesti kaikille, mutta muistathan kertoa opettajalle ennen tunnin alkua mahdollisista kehosi rajoitteista tai jos olet raskaana tai juuri synnyttänyt! Opettajamme ovat erittäin kokeneita ja pyrkivät parhaansa mukaan ohjaamaan sinun harjoitteluasi turvalliseksi. Joogakoulu Silta ei kuitenkaan vastaa tunneilla tapahtuneista onnettomuuksista tai oppilaiden omaisuudesta - onhan vakuutuksesi kunnossa!

Jooga

Joogatunnin pohjana ovat perusasanat, joita tehdään lempeästi tai dynaamisesti erilaisina sarjoina hengityksen johdattamana. Tunneilla voidaan keskittyä eri kehon osiin - esim. lonkat, rintakehä tai teemoihin kuten valo, vesi, maa. Tunti kehittää kestävyyttä, kehon koordinaatiota, tasapainoa ja liikkuvuutta. Myös voima kehittyy, kun työskennellään oman kehon painon kanssa. Tunti rakentuu seuraavista osioista: alkurauhoittuminen, lämmittely, dynaaminen osio, loppuliikkeet/venyttelyt ja -rentoutus.

Lempeä läsnäolon jooga

Lempeällä läsnäolon joogatunnilla (hathajooga) tehdään asanaharjoitusta rauhallisesti oman hengityksen tahtiin. Tuntien ytimessä on hengittäminen ja hellittäminen, mindfulness ja meditaatio, jotka yhdistetään lempeään, avaavaan joogaan. Tutkimme, kuinka hengityksen ja liikkeen yhdistäminen avaa tien läsnäoloon laskeutumiselle ja hiljentymiselle sekä antaa työkaluja keskittymiskyvyn, liikkuvuuden ja stressinhallinnan parantamiseen. Teemme kurssilla myös pranayama (hengitys) harjoituksia ja keskitymme palautumaan kiireisen arjen kuormittavuudesta. 

Tuntien sisältö ja painopiste vaihtelee opettajan tai oppilaiden toiveiden mukaisesti. Monipuoliset liikkeet ja sarjat vahvistavat lihaksiasi, parantavat liikkuvuutta, tasapainoa ja venyvyyttä. Todellinen matalan kynnyksen joogatunti, tästä on helppo aloittaa. Tunnin rauhallinen tahti rauhoittaa mielen ja lähdetkin tunnilta virkistäytyneenä, mutta levollisena.

Flow-jooga

Flow-tunti rakentuu myös joogan perusasanoihin, joita tehdään tunnin tason mukaan joko lempeästi tai dynaamisesti yhdistäen liike ja hengitys. Tunnilla käytetään musiikkia ja tunti voi keskittyä esim. johonkin kehon osaan, johonkin tiettyyn joogan osa-alueeseen tai rakentua jonkin tietyn asanan ympärille. Tunti kehittää kestävyyttä, kehon koordinaatiota, tasapainoa ja liikkuvuutta. Myös voima kehittyy, kun työskennellään oman kehon painon kanssa. Tunti rakentuu seuraavista osioista: alkurauhoittuminen, lämmittely, dynaaminen osio, loppuliikkeet/venyttelyt ja -rentoutus

Kuten jokaisella joogatunnilla, myös flow-tunnilla jokainen joogaa oman kykynsä ja jaksamisensa mukaan, pitää taukoja tarvittaessa ja haastaa itseään, kun siltä tuntuu. Tunnin vaativuustaso rakentuu aina osallistujien mukaan. 75 minuutin dynaamisessa flowjoogassa tulee haastetta dynaamisuutta kaipaaville.

Rauhoittava yinjooga

Rauhoittavalla, kiinalaiseen lääketieteeseen ja meridiaanioppeihin perustuvalla yintunnilla pääset todella palautumaan arjen askareista ja ehkä kovasta, dynaamisesta harjoituksesta rauhallisen musiikin ja pitkien venytyksien aikana. Keho ja mieli rauhoittuvat kynttilänvalossa kauniissa salissamme samalla, kun liikkuvuutesi lisääntyy. Käytämme tarvittaessa apuvälineitä asennoissa ja näin löydämme yhdessä jokaiselle sopivan harjoituksen ja asennot, joissa voit olla rentona ja sinun ei tarvitse jännittää lihaksiasi. Emme suosittele yintuntia raskausajan kahden viimeisen kolmanneksen aikana. Tervetuloa Lempeille joogatunneillemme tuona aikana.

Yin+trigger-tunti

Yin+trigger-tunnilla teemme rauhoittavia ja rentoja yin-harjoituksia sekä hoidamme lihasten jännitystiloja trigger/faskia-pallojen avulla. Triggerpisteet ovat lihaksiin muodostuneita kipupisteitä, jotka pitävät lihasta jännittyneenä ja voivat aiheuttaa kipua ja ongelmia kehoon. Triggerpisteet johtuvat esim. passiivisesta elämäntyylistä (liika istuminen, liikkumattomuus), stressistä, lihaksen ylikuormittumisesta, vammoista ja ne voivat vaikuttaa myös kehon muihin toimintoihin; ruuansulatukseen, verenkiertoon, hieneritykseen, tasapainoon.Triggerpisteitä voidaan hoitaa faskiapalloilla, jolloin pisteet voidaan saada "sulamaan" ja lihas  vapautuu vähitellen jännityksestä. Triggerpisteitä voi olla useita ja ne voivat säteillä kipua kauaksi alkuperäisestä sijainnistaan. Välttääkseen kipua keho etsii jonkin toisen tavan tehdä liike, mikä voi taas johtaa vääriin liikeratoihin. Palloja pidetään triggerpistettä painaen n. 0,5-1 minuuttia, jonka aikana pyrimme rentoutumaan ja hengittämään normaalisti. Tämä tunti on mahtava kehonhuoltotunti, johon yhdistyy mielen rauhoittaminen sekä lihasjännitysten laukaiseminen.

Astanga

Astangajooga on intialaisen Shri K. Pattabhi Joisin kehittämä joogalaji.

Astangajooga on dynaamista joogaa, joka vahvistaa ja lisää kehon liikkuvuutta. Harjoittelu tapahtuu joko ohjatuilla tunneilla tai ns. Mysore-harjoitteluna, jossa oppilas harjoittelee itsenäisesti oman hengityksen tahdissa opettajan avustaessa ja ohjatessa suullisesti oppilasta tarpeen mukaan. Tällä hetkellä Sillassa harjoitellaan vain ohjatuilla tunneille, ei Mysore-harjoitteluna.

Astangajooga parantaa keskittymiskykyä sekä rauhoittaa mieltä. Ohjattuihin tunteihin kuuluu keskeisesti myös hyvän hengitystekniikan opiskelu. Jokaisen harjoituskerran päättää loppurentoutus. Astangajooga sopii kaikille, mutta huomaathan yllä yleiset suosituksemme tunneistamme, astangajoogaa ei suositella aloitettavan raskausaikana.

Aamun dynaaminen

Aamun dynaamisella tunnilla saat päiväsi käyntiin hyvällä energialla joko joogan tai pilateksen tahdissa. Tunti on napakka aamunavaaja ja tasoltaan helppo eli voit tulla huoletta, vaikket omaisikaan pitkää jooga- tai pilatestaustaa. Huom. tunti vuorottelee perjantai- ja tiistaiaamuissa hieman eri kellonaikoina! Kaikki toteutuvat tunnit näkyvät varaaheti-kalenterissa!

Yinyang jooga

Yinyang-tunnilla lähdemme liikkelle rauhallisesti avaten ja lämmittäen koko kehoa erilaisilla rangan kierroilla, venytyksillä ja avauksilla.Tunnin loppua kohden liike muuttuu dynaamisemmaksi ja nostattaa energiatasosi kohdalleen, kun lähdet jatkamaan matkaa. Helppo tunti, jolle on mukava tulla, olit sitten vasta-alkaja tai kokenut joogi.

Nuorten jooga

Nuorten jooga on 7- n. 12 -vuotiaille nuorille tytöille ja pojille tarkoitettu tunti, jolla lähdetään liikkeelle lempeästi lämmitellen lihaksia ja hakien oikeita liikeratoja. Etenemme nuorten ehdoilla - opettelemme kevyesti joogan perusasentoja, välillä teemme temppurataa, harjoittelemme vaikkapa kärrynpyörää, venyttelemme ja opettelemme, miten kehoa voi hoitaa esimerkiksi dynaamisen liikunnan vastapainoksi. Myös rauhoittuminen ja keskittyminen ovat tärkeitä osia tunnista. Tunnilla saa aina eri vaihtoehtoja liikkeille ja taso räätälöityy aina osallistujien mukaan.

Joogaa liikkujille

Tämä ohjattu joogatunti on miehille ja naisille. Myös sinulle, joka et koskaan ole käynyt joogasalilla. Sinulle, joka ehkä jo juokset, kävelet, pyöräilet, pelaat tai harrastat muuta liikuntaa tai haluat ylipäätään aloittaa kehon liikkuvuutta kehittävän liikuntalajin. Teemme liikkeitä, jotka eivät vaadi aiempaa kokemusta joogasta eivätkä erityistä fyysistä taituruutta. Tunti sopii erinomaisesti myös nykyjoogeille tai joskus aiemmin joogaa kokeilleille.

Tällä dynaamisella joogatunnilla paneudumme siihen, miten jooga antaa voimaa ja joustavuutta, lisää tasapainoa ja keskittymiskykyä. Löydämme sadoista jooga-asanoista ne, jotka parhaiten auttavat sinua ja mahdollista liikuntaharrastustasi.

Opettelemme keskittymään sekä yhdistämään liikkeen ja hengityksen. Kuten muissakin liikuntalajeissa joogatunnilla käytetään kehoa, mieltä ja hengitystä sopusoinnussa testaamaan, tai ylittämään, rajojamme.

Kiinnitämme eritystä huomiota takareisiin, lonkan koukistajiin, vatsa- ja selkälihaksiin sekä hartiaseutuun, jotka useimmilla ovat kireät tai jäykät. Opit myös, kuinka jooga voi estää tai korjata liikuntavammoja.

Lähdemme liikkeelle asentojen perusteista ja etenemme asteittain osallistujien tarpeet ja toiveet huomioiden. Jooga-asennoista eli asanoista tehdään eri variaatioita kunkin oman kunnon, kokemuksen ja päivän innon mukaan. Tunnilla jooga-asennot vaihtuvat hengityksen tahdittamina sisältäen niin eteen- ja taaksetaivutuksia kuin kiertojakin. Kehon voimaa, liikkuvuutta ja tasapainoa tehokkaasti kehittävä harjoitus päättyy aina loppurentoutukseen.

Pilates

Pilates tunnin pohjana on Joseph Pilateksen (1880-1967) luoma kehonhallintamenetelmä, joka sisältää aina kuusi perusperiaatetta: keskittyminen, kehon keskustan käyttö, kontrolli, tarkkuus, liikkeen virtaus ja hallittu hengittäminen. Tunnit sopivat kaikille jotka haluavat kehittää kehon voimaa ja notkeutta tarkan opetuksen alla. Pilates kehittää erityisesti keskikehoa, syviä lihaksia ja niiden hallintaa. Monet saavat apua esimerkiksi selkävaivoihin pilateksen avulla. Opettaja antaa aina liikkeille vaihtoehtoja, joten tunnille voi osallistua sekä ensikertalaiset ja jo pilatesta harrastaneet. Huomaathan yllä yleiset suositukset tunnille osallistumisesta.

Terve selkä ja keho

Terve selkä ja keho -tunnilla liikutamme koko kehoa lempeästi ja rauhallisesti keskittyen kokonaisvaltaisesti etenkin lihaskunnon ja tasapainon ylläpitoon ja parantamiseen. Otamme jokaisella tunnilla huomioon eri iän tuomat tarpeet kehossa. Käytämme tarvittaessa apuvälineitä kuten pieniä käsipainoja, tiiliä, bolstereita, vilttejä ja remmejä. Tunti räätälöidään aina osallistujien mukaan ja tunnin ikähaarukka on nuorista ikäihmisiin.Tunti on rauhallinen, mutta lihastyötä tehdään aktiivisesti. Tunti sopii kehon huolloksi ja raskaan harjoittelun vastapainoksi tai em. lihasryhmien rentouttamiseen ja vahvistamiseen sekä rangan liikkuvuuden lisäämiseen.  Osassa tunteja keskitytään selän, hartioiden ja niskan hyvinvointiin.

Tällä matalan kynnyksen tunnilla ei ole tarkoitus hakea määriä tai maksimisuorituksia, vaan tunnilla tarkkaillaan omaa kehoa - kuinka se vastaa liikkeisiin ja mikä sille on parasta sillä hetkellä. Tunnin jälkeen keho ei ole enää niin jumissa ja olosi on rentoutunut ja virkeä.

Seniori-tunti

Senioritunnilla pidämme yllä liikkuvuutta, voimaa ja tasapainoa joogan, pilateksen ja muun liikunnan voimin. Tunti koostuu erilaisista, yksinkertaisista harjoituksista ja käytämme apuvälineinä keppiä, kuminauhaa ja palloja. Senioritunnille pääsee joko seniorituntikortilla tai normaalilla Sillan tuntikortilla. Seniorituntikortti käy vain senioritunnille.

Aikuinen-lapsi-tunti

Aikuinen-lapsi-tunnilla hoidetaan kehoja joogan, pilateksen ja muun liikunnan voimin. Olet sitten äiti, isä, mummi, ukki tai kummi - kuka tahansa yksi lapsen läheinen aikuinen voi tulla tunnille lapsen kanssa. Lapsi voi osallistua liikuntaan, jos niin päättää! Vauvat voivat köllötellä myös viltillä vieressäsi. Voit aina pitää taukoa esim. syöttämiseen tai vaipanvaihtoon.

Olet lämpimästi tervetullut, mutta jos olet synnyttänyt alle 6 kk sitten, konsultoithan lääkärisi tai fysioterapeuttisi kanssa, onko kehosi valmis jo harjoitukseen. Tunti tulee olemaan napakka jooga-, pilates- tai muu kehonhuoltotunti. On tärkeää, että kuuntelet omaa kehoasi ja teet omien voimiesi ja kykyjesi mukaan omalla vastuullasi. Tunti on ryhmätunti, joten opettajalla ei valitettavasti ole mahdollisuutta antaa yksityisopetusta tunnin aikana, vaan ohjelma laaditaan siten, että se palvelee mahdollisimman montaa osallistujaa. Jokainen aikuinen on vastuussa omasta lapsestaan tunnin aikana. Mukaan voi tuoda vaikkapa jonkin lempilelun lapselle.

Oma ryhmä -tunti - jooga, pilates, terve selkä jne. kerran tai useammin - synttärit, polttarit ...

Haluatko liikkua ystäviesi tai tuttujen ympäröimänä? Ota yhteyttä ja luomme teille oman, räätälöidyn tunnin. Tunnin tai tuntien sisältö voidaan muokata toiveidenne mukaan - dynaamista, rauhoittavaa, venyttävää tai jokin yhdistelmä näistä. Voimme kokoontua kerran, 5 kertaa tai enemmän - miten ryhmäsi haluaa. Loistava vaihtoehto esim. kiireiselle porukalle, joka haluaa pitää yhteyttä säännöllisesti ja käyttää ajan hyödyllisesti. Myös syntymäpäiväyllätykseksi, polttariporukalle, äitien- tai isänpäivälahjaksi tai joululahjaksi.

Yritystunti

Tutkimukset osoittavat selvästi, että yritysten panostukset työntekijöiden liikkumiseen lisäävät työtehoa ja vähentävät sairauspoissaoloja. Haluathan pitää huolta omasta henkilökunnastasi? Onko yrityksessäsi kiinnostusta esim. terve selkä -tuntiin? Haluatteko rauhoittua kesken hektisen työpäivän tai aloittaa aamun venyttelemällä ja lämmittelemällä kehot päivän haasteisiin? Onko teillä virkistyspäivä ja haluatte yhdessä liikkumaan Sillassa tai yrityksenne tiloissa? On yrityksesi Lauttasaaressa tai muualla pk-seudulla - ota yhteyttä ja keskustellaan yhteistyömahdollisuuksista!

Yksityistunti

Haluatko aloittaa joogan, pilateksen tai liikunnan ylipäätään, mutta et halua mennä heti ryhmätunnille? Oletko kiireinen etkä ehdi ryhmätunneille, vaan haluat harjoitella kotona sinulle sopivaan aikaan - ehkä puolisosi haluaa myös tai tarvitsisi pienen liikuntatuokion? Ehkä sinulla on jokin kehollinen rajoite ja tarvitset oman ohjelman? Tai haluat, että joku tarkistaa asanoidesi linjaukset? Asut Lauttasaaressa tai pk-seudulla, ota yhteyttä ja katsotaan, miten saamme sovitettua sinun elämäsi ja liikunnan yhteen tai miten voimme helpottaa / parantaa sinun terveyttäsi liikunnan avulla!