Joogamatto on oma pieni universumi

13.02.2020

Joogamatto on kuin oma pieni universumi. Maton rajojen sisällä voi tuntea olonsa turvalliseksi. Saat olla rauhassa ja kukaan ei pääse sisään sinun maailmaasi. Jokainen tarvitsee turvallisuuden tunnetta, aivan syntymästä asti. Tutkimukset ovat osoittaneet, että kun vauvan ja lähivanhemman suhde on turvallinen ja tasapainoinen, hänestä kehittyy tasapainoinen nuori ja aikuinen.

Mitä jos astut matolta ulos? Järkkyykö turvallisuuden tunteesi? Jos astut syrjään omasta elämästäsi, omista rutiineistasi, tunnetko olosi edelleen tasapainoiseksi? Ehkä et, mutta onko se vaarallista? Joskus omien rajojen ylittäminen voikin avata sinulle jotakin uutta, hienoa ja ainutkertaista. Jotakin, mitä et odottanut, mutta olet ehkä kaivannut. Jotakin, mitä et ole uskaltanut, mutta halunnut.

Joskus rajojen rikkominen kannattaa. Onnistumiset kasvattavat itseluottamusta ja jos et onnistu, olet oppinut varmasti itsestäsi jotakin, mistä on hyötyä jatkossa. Uudet kokemukset rikastuttavat elämäämme, tuovat elämäämme hienoja kokemuksia, ehkä uusia ystäviä, mahtavia muistoja. Ole rohkea, riko rajoja, tee odottamattomia asioita - mikä on pahinta, mitä voi tapahtua? Ehkä pyllähdät joogamatoltasi lattialle - et tipu kovin korkealta.