Lomilla ja silti syksyä odottaen

15.07.2022

Onko yrittäjä koskaan oikeastaan lomalla? Hmmm. On ja ei. 

Tätä tulee pohdittua näin studionpyörittäjän että opettajuuden kannalta. Yrittäjyyshän on oma valinta ja kun itse lähdin yrittäjäksi, päätin, että kun olin 30 vuotta ollut toisella töissä ja pitänyt sen normaalin  5 viikkoa vuosilomaa joka vuosi, yrittäjänä yritän pitää pidempiä lomia silloin, kun se on mahdollista. 

Ja näin olen tehnytkin. Kun en ole lomalla, teen töitä suhtkoht koko ajan. Koen haasteeksi ottaa itselleni vapaapäiviä kesken työkauden. Siksi pitkät lomat ovat elinehto. Ilman niitä ei yksinkertaisesti pysty pitämään kovaa työtahtia yllä loppuvuotta. 

Huomaan, kuinka ideat ja luovuus alkavat taas pursuamaan, kun olen irti kaikesta suorittamisesta hetken. Tylsistyminenkin on terveellistä lomalla. Moni ongelma ratkeaa, kun ne jäävät taka-alalle ja aivot keksivät ratkaisuja levossa ollessaan. Usea asia kirkastuu ja selviää levon aikana. Uiminen ja saunominen, marjojen ja sienin kerääminen, puiden halkominen, kukkien ja kasvien hoitaminen. Saatan istua ja tuijottaa rannan lokkeja mitään tekemättä. Annan vain mielen kulkea omia polkujaan. Kaikki tämä on irtautumista arjesta ja työstä. 

Mutta, on se kiva, kun syksy taas tulee ja alkaa uusia kausi! Miten mukavaa onkin taas nähdä kaikki tutut kasvot studiolla ja saada tunnit pyörimään omalla painollaan. Kuinka hauskaa onkaan innostaa uusia oppilaita joogan, pilateksen ja barren pariin, vetää alkeiskursseja ja nähdä ihmisten ilo, kun he pääsevät uuden harrastuksen imuun. Kesän mökkeilyn jälkeen on mahtavaa taas olla ihmisten parissa, saada ja jakaa energiaa, jutella ja nauraa yhdessä. Tänä syksynä odotan erityisesti tietysti Proud Pilateksen aloittamista ja uusien ihmisten tapaamista tunnelmallisessa Punavuoressa. Lisäksi on tulossa hienoja koulutuksia, paljon uuden oppimista ja sulattelua. 

Kesän energiatankkauksella jaksaa hienosti taas koko syksyn. Lisäksi syksyn lapsena odotan kirpeitä syysaamuja ja pehmeitä, pimeneviä elokuun iltoja, jolloin jätämme jäähyväiset kesälle ja toivotamme värikkään syksyn tervetulleeksi.

Nautitaan vielä hetki kesän antimista ja nähdään taas elokuun puolen välin jälkeen studiolla! Muistathan sinäkin levätä kesällä?

Kesäisin terveisin

Tuula

ps. olen kyllä pitämässä tunteja 18-21.7.! Eli ehkä näemme jo silloin!