Oletko kiltti muille, mutta et itsellesi?

15.04.2019

Elämän ruuhkassa unohdamme monesti itsemme. Huolehdimme, että muilla on hyvä olla, mutta milloin viimeksi olet huolehtinut, että itselläsi on kivaa? Mitä voisit tehdä itsesi hyväksi?

Olemme monesti aivan liian ankaria itseämme kohtaan, vaadimme itseltämme paljon. Teemme tarkkoja aikatauluja, annamme töissä kaikkemme, pidämme huolen, että lapsemme ehtivät moniin harrastuksiin, haluamme, että perheemme syö kotiruokaa, joten vietämme keittiössä tovin joka päivä, kiiruhdamme bodypump-tunnille tai joogaan ja mietimme joogamatolla, mitä kaikkea pitääkään vielä illalla tehdä. Kerran puoleen vuoteen otamme yhden vapaan viikonlopun puolisomme kanssa ja olemme niin väsyneitä, että emme jaksa ehkä lähteä minnekään hotellihuoneesta.

Hups, taas meni viikko, kuukausi, vuosi ja tuntuu siltä, että olet vain juossut paikasta toiseen. Lapset eivät mene pilalle, vaikkei heillä ole viittä eri harrastusta. Perhe ei kuole nälkään, vaikka söisivät välillä valmisruokaa. Kuntosi ei romahda, jos et pääse neljää kertaa viikossa jumppaan. Et luultavasti saa enempää palkkaa, vaikka tekisit joka päivä tunnin ylimääräistä.

Otapa tästä lähtien joka päivä 10 minuuttia ja istu hiljaa paikallasi - töissä, metrossa, sohvalla, keittiön pöydän ääressä. Keitä kahvit tai teekupponen, nautiskele, ole tekemättä mitään ja kiitä itseäsi - olet kiitoksen varmasti ansainnut. Osta perheelle pakastepitsaa ja karkaa elokuviin, kävelylle, metsään tai illan yinjoogaan, missä voit hyvällä omallatunnolla torkahtaa viltin alle ja jättää pari asanaa väliin. Se voi olla elämäsi paras harjoitus, koska olet ollut kiltti itsellesi. Koska sinun paras ystäväsi olet sinä itse.