Uusin voimin uuteen kevääseen

23.03.2022

Miten voi vuosi vierähtää näin nopeasti? Kauhuissani katsoin edellistä blogitekstiäni ja mietin ajan kulumista.

Paljon mahtui vuoteen - päällimmäisenä tulee heti mieleen korona! Rajoitukset, sulut, helpotukset, rajoitukset, sulut, helpotukset... huh huh, mitä vuoristorataa vuosi olikaan. Eniten stressiä aiheutti ehkäpä tempoileva politiikka koronan ympärillä. Kahden viikon välein odotettiin AVIn määräyksiä, kuumeisesti perjantai-iltapäivisin ennen kello neljää fressattiin AVIN nettisivuja jännittäen, mitähän sieltä tällä kerralla tulee. Luettiin muun Suomen AVIn määräyksiä, arvuuteltiin, tekeeköhän Uudenmaan AVI samoja päätöksiä pääkaupunkiseudulla vai mennääkö eri latua.

Tammikuun sulku aiheutti sen, että monen ihmisen "terveellisen elämän aloitus" jäi tekemättä. Jäivätkö ihmiset sohville vain olivatko he siirtyneet johonkin toiseen lajiin - sitä arvuutellaan nyt. Mikä on se jälkipyykki, jos ihmiset tosiaan jäävät sohvalle - liikkumattomuus jo nyt on suuri syy erilaisiin sairauksiin ja poissaoloihin esimerkiksi töistä. Liikunnan alan yrittäjänä toivon, että työnantajat rohkaisisivat monin eri tavoin työntekijöitään nyt liikkumaan. Mm. erilaiset liikuntaedut auttavat monia, joilla tekee tiukkaa saada budjetti riittämään ihan elämän perusmenoihin. 

Kun helmikuussa vihdoin saimme taas avata ovet normaalisti, on omaksi ilokseni todettava, että Siltalaiset palasivat taas Sillan studiolle! Kiitos siitä! Nyt rohkaisen heitäkin, jotka eivät vielä ole palanneet - tulkaa ihmeessä tunneille, vaikka pohjakunto ei ehkä ole se parhain tällä hetkellä. Nopeasti kunto lähtee kohoamaan, kunhan taas jaksaa harrastaa säännöllisesti! Ja voin lohduttaa, että kanssaliikkujasi eivät ehkä hekään ole vielä huippukunnossa! Me kaikki pääsimme hieman passivoitumaan koronan aikana - joko lamaannuimme tai emme enää yksinkertaisesti jaksaneet kävellä saarta ympäri!

Korona näkyy edelleen arjessamme. Ostan edelleen paperisia käsipyyhkeitä studiolle ja välineitä puunataan edelleen tuntien välissä. Varmasti jotkut näistä hygieniatoimenpiteistä ovat tulleet jäädäkseen. Ja hyvä niin.

Paljon myös ilon aiheita on mahtunut viime aikoihin. Viime vuoden lopulla tulleet reformerit ovat tuoneet ihanaa, uutta tekemistä Siltaan. Laitepilatesta voin lämpimästi suositella kaikille - se on aivan fantastinen liikuntamuoto, joka kehittää kehoa todella kokonaisvaltaisesti ja jossa riittää haastetta loppuiäksi. Tunneille otetaan vain kuusi oppilasta, joten opetus on joka tunti hyvin henkilökohtaista. Opettaja jakaa siis huomionsa vain kuuden oppilaan kesken - hei, millä muulla tunnilla saat näin yksilöllistä opetusta 26 euron hintaan?! 

Tänään saimme lisäksi EXO-tuolit (alkuperäinen Joseph Pilateksen versio oli Wundachair). Nyt kaikki laitetuntilaiset pääsevät kokeilemaan myös tuolilla tehtäviä liikkeitä - kaikki varmasti hullaantuvat tuolin eri mahdollisuuksiin ja tulevat löytämään uusia lihaksia kehostaan!

Olen niin ylpeä, että sain tuoda laitepilateksen saarelle ensimmäisenä näin täyspainoisesti. Tiedän, että monet saarelaiset ovat käyneet reformer-treeneissä muualla, koska saarella ei ole aiemmin ollut mahdollisuutta harjoitella laitteilla. Nyt siis ei enää tarvitse lähteä ajelemaan muualle (ja mahdollisesti maksaa vielä parkkimaksuja tunnin hinnan päälle!). Kaiken muun hyvän lisäksi meillähän on yksi Suomen kokeneimpia pilatesopettajia pääopettajana laitteissa eli Mannilan Ulla. Suurkiitos Ullalle, että otit kopin Sillan laitetunneista heti, kun pyysin!

Joogat, mattopilates ja barre jatkuvat edelleen tuttuun tapaan sekä lauantaiaamupäivän Voima&Liike on kerännyt oman fanijoukkonsa hikoilemaan Siltaan. Tiistain kiinteä astangaryhmä kasvoi entisestään ja monet heistä käyvät toisella astangatunnilla perjantaisin.

Sillan vahva opettajisto jatkaa - Ulla, Outi, Henni, Salla ja tietysti allekirjoittanut. Tulemme saamaan uusia opettajia vähitellen niin matto- kuin laitetunneille. Seuraavan kahden viikon aikana tulette tutustumaan jo joihinkin heihin, kun lähden itse talvilomalle.

Eli kuten otsikko sanoo "uusin voimin uuteen kevääseen"! Yritetään pysyä positiivisena maailman epävakaasta tilanteesta huolimatta, pysytään terveinä ja käydään tunneilla tai liikutaan jollain muulla tapaa - liike on lääke!

Tervetuloa Siltaan!

toivottelee Tuula 

Sillan perustaja, omistaja, yrittäjä, 2 tyttären äiti ja 11-vuotiaan kääpiömäyräkoira Gildan onnellinen palvelija

Lisää Sillan opettajista voit lukea täältä.