Yinjooga rauhoittaa yöuntasi

16.09.2019

Heräiletkö öisin? Antaako uni odottaa itseään? Hermostutko helposti ja usein? Palaako pinna sekunnin sadasosassa ja monesti päivän aikana? Oletko jatkuvasti väsynyt? Jos vastasit yhteenkin kysymykseen myönteisesti, oletko koskaan ajatellut, miten tilanteen voisi korjata?

Tämän syksyn aikana olen saanut jo kaksi selkeää todistusta siitä, miten yinjooga voi rauhoittaa yöuntasi ja sitä kautta kohentaa elämänlaatuasi ja edistää terveyttäsi. Eräs asiakkaamme käyttää Oura-sormusta, jonka avulla hän seuraa sydämen sykettään.

Hän osallistui hiljattain Sillan perjantain 2 tunnin yinjoogatunnille ja kertoi sen jälkeen:

"Leposykkeeni oli matalampi yinin aikana kuin mitä se on yöuneni aikana. Ja minä olen ihan hyvä nukkuja eli en kärsi uniongelmista, joten tämä oli todella yllätys, kuinka yin voi vaikuttaa positiivisesti!"

Toinen asiakkaamme kertoi seuraavaa:

"Olen nyt neljä kertaa käynyt teidän maanantain yin-tunnilla ja sillä on ollut hyvinvointiini ja viikon kulkuun ihan häkellyttävät vaikutukset! Kamppailen korkean leposykkeen ja työhuolien kanssa, mutta maanantai-illan tunnin jälkeen nukun kuin tukki ja leposyke kääntyy laskuun."

Kun leposykkeesi yöllä on alhainen, se tarkoittaa, että palaudut hyvin päivän askareista ja rasitteista. Kun palaudut hyvin, jaksat paremmin vastata päivän haasteisiin. Luultavimmin et saa syksyn flunssaa niin helposti, jaksat työpäivän jälkeen lähteä liikkumaan, ruuansulatuksesi ja vatsasi toimivat hyvin, sinulla on tervettä ruokahalua etkä sorru välipaloihin, koska olet virkeä eikä verensokerisi pääse tipahtelemaan, koska jaksat huolehtia säännöllisistä ruoka-ajoista. Kehosi ei tuota liikaa stressihormonia ja adrenaliinia, verenpaineesi pysyy sallittujen rajojen sisällä ja sydämesi ei tarvitse rehkiä, vaan sykkeesi pysyy normaalilla tasolla.

Mieti nyt uudestaan, mitä voisit tehdä, jotta saisit elämääsi enemmän tasapainoa? Olisiko se vaikka yksi yintunti Sillassa viikoittain? Lämpimästi tervetuloa!