Mindfulness tutuksi 

Tuntuuko elämä puurtamiselta, stressitilanteesta toiseen siirtymiseltä? Pakenetko ahdistusta tekemiseen: työhön, liikuntaan, harrastuksiin...? Haluaisitko elämäsi olevan rennompaa? Haluaisitko nukkua paremmin?

Mindfulness voi auttaa sinua suhtautumaan jopa stressiin rennommin. Tule siis SILTAan tutustumaan Mindfulnessiin kolmen kerran kurssilla ja saat arvokkaita työkaluja arkeesi!

Kurssin harjoitukset noudattavat Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) -nimistä menetelmää.

Mindfulness tunnilla harjoittelet olemaan tässä hetkessä. Se on tärkeä taito monesta eri syystä.

  • Kun olet tässä hetkessä, näet asiat sellaisina kuin ne ovat. Oikea tilannearvio nykyhetkestä auttaa sinua tekemään oikeita ratkaisuja.
  • Mielen luonne on valtaa menneessä ja tulevassa. Harjoittelet huomion pitämistä tässä hetkessä. Se auttaa sinua mm. keskittymään ja nukkumaan paremmin.
  • Vuorovaikutustilanteessa pystyt kuuntelemaan keskustelukumppaniasi paremmin. Havaitset tarkemmin sanattoman viestinnän. Tulet paremmin ymmärretyksi, kun puhut tästä hetkestä käsin juuri niistä tunteista ja ajatuksista, joita koet juuri nyt.
  • Opit myös tunnistamaan mitkä asiat aiheuttavat stressiä ja valitsemaan tilanteeseen sopivan reagointitavan.
  • Kun stressitasosi alenee, paranee vastustuskykysi esimerkiksi kausi-influenssaa vastaan. Verenpaineesi ja sydämen sykkeesi laskee.

Aika    Seuraavaa kurssia ei ole vielä päätetty. Jos Mindfulness kiinnostaa sinua, otathan meihin yhteyttä!