Grounding yin tunnit tulossa Siltaan

04.10.2018 16:57

Grounding yin® tulee Siltaan loppuvuodesta. Tule nauttimaan pienryhmässä yin-joogasta ja sen aikana tehtävästä kehon meridiaanien kevyestä hieronnasta ja painelusta. Opettajana toimii Tuula Heiskanen.

Alla oleva teksti on lainattu Minna Ulmasen, Grounding yin-menetelmän kehittäjän sivuilta:

"GroundingYinissä yhdistetään Yinjoogan rentouttavimpiin ja restoratiivisimpiin asanoihin meridiaanien eli kehon energiakanavien käsittelyä niitä kevyesti hieroen ja painellen.

Tunnin tarkoituksena on aktivoida ja tehostaa energiankiertoa kehossa monipuolisesti. Meridiaanien ja niissä sijaitsevien akupisteiden käsittely lisää ja tukee asanoiden hermostoa rauhoittavaa vaikutusta sekä kehon pyrkimystä kohti tasapainoisen tilan saavuttamista.

GroundingYin:ssa käytettävät asanat edistävät mm. sidekudosalueiden sekä nivelten energiansaantia, aineenvaihduntaa ja liikkuvuutta. Lihasten pitäminen rentoina mahdollistaa sidekudosten hitaan avautumisen, jolloin niihin kertyneet kuona-aineet pääsevät poistumaan kehosta tehokkaasti. Myös mm. aineenvaihdunta, veren- ja nestekierto sekä ruoansulatus aktivoituu. Asanoissa ollaan n.3-5min ->, jonka aikana ohjaaja kiertää asiakkaita käsittelemässä.

Tunnin vaikutukset kestävät useammasta tunnista n.vuorokauteen, jonka aikana ei kannata tehdä mitään voimakasta, vaan antaa kehon palautua ja hoitaa itseään rauhassa.

Asiakkailta tulleiden palautteiden mukaan vointi on tunnin jälkeen ollut todella hyvä ja rentoutunut; yöllä uni on tullut tavallista paremmin ja seuraavana päivänä olo on ollut sekä energinen, että uudistunut."