Joogaa liikkujille - ilmainen näytetunti tulossa!

09.05.2018 11:28

Mitä on Joogaa liikkujille -tunti?

Tervetuloa nyt kokeilemaan tätä uutuustuntia, joka alkaa syksyllä. Pidämme näytetunnin perjantaina 25.5. klo 18.30-19.30, opettajana Sakari Boman. Ilmoittauduthan ystävällisesti:  joogakoulusilta@gmail.com

Tilannekatsaus 22.5.: näytetunti 25.5. on täynnä, mutta voit ilmoittautua peruutuspaikalle. Pidämme toisen näytetunnin elokuussa viikolla 33, joten voit ilmoittautua jo siihenkin meilitse: joogakoulusilta@gmail.com

 Tämä ohjattu joogatunti on miehille ja naisille. Myös sinulle, joka et koskaan ole käynyt joogasalilla. Sinulle, joka ehkä jo juokset, kävelet, pyöräilet, pelaat tai harrastat muuta liikuntaa tai haluat ylipäätään aloittaa kehon liikkuvuutta kehittävän liikuntalajin. Teemme liikkeitä, jotka eivät vaadi aiempaa kokemusta joogasta eivätkä erityistä fyysistä taituruutta. Tunti sopii erinomaisesti myös nykyjoogeille tai joskus aiemmin joogaa kokeilleille.

Tällä dynaamisella joogatunnilla paneudumme siihen, miten jooga antaa voimaa ja joustavuutta, lisää tasapainoa ja keskittymiskykyä. Löydämme sadoista jooga-asanoista ne, jotka parhaiten auttavat sinua ja mahdollista liikuntaharrastustasi.

Opettelemme keskittymään sekä yhdistämään liikkeen ja hengityksen. Kuten muissakin liikuntalajeissa joogatunnilla käytetään kehoa, mieltä ja hengitystä sopusoinnussa testaamaan, tai ylittämään, rajojamme.

Kiinnitämme eritystä huomiota takareisiin, lonkan koukistajiin, vatsa- ja selkälihaksiin sekä hartiaseutuun, jotka useimmilla ovat kireät tai jäykät. Opit myös, kuinka jooga voi estää tai korjata liikuntavammoja.

Lähdemme liikkeelle asentojen perusteista ja etenemme asteittain osallistujien tarpeet ja toiveet huomioiden. Jooga-asennoista eli asanoista tehdään eri variaatioita kunkin oman kunnon, kokemuksen ja päivän innon mukaan. Tunnilla jooga-asennot vaihtuvat hengityksen tahdittamina sisältäen niin eteen- ja taaksetaivutuksia kuin kiertojakin.

Kehon voimaa, liikkuvuutta ja tasapainoa tehokkaasti kehittävä harjoitus päättyy aina loppurentoutukseen.

Opettajana toimii Sakari Boman, joka on suorittanut Yoga Alliancen hyväksymän sekä RYT® 200-joogaopettaja tutkinnon että yin-joogaohjaaja kurssin. Sakari on hakenut omaan joogapolkuunsa näkemystä eri joogasuunnista sekä täydentänyt sitä anatomia- ja filosofiaopeilla. Harrastus on muuttunut elämänasenteeksi, joka on mukana niin joogaopetuksessa kuin yrittäjänä toimiessakin.