Tuntikuvaukset

Tuntikuvauksista näet tarkemmin tuntiemme sisällön. Tunnit sopivat pääsääntöisesti kaikille, mutta muistathan kertoa opettajalle ennen tunnin alkua mahdollisista kehosi rajoitteista tai jos olet raskaana tai juuri synnyttänyt! Opettajamme ovat erittäin kokeneita ja pyrkivät parhaansa mukaan ohjaamaan sinun harjoitteluasi turvalliseksi. Tunnit ovat ryhmätunteja. Jos haluat yksityisohjausta, ota yhteyttä ja voimme sopia yksityistunnista! Silta ei vastaa tunneilla tapahtuneista onnettomuuksista tai oppilaiden omaisuudesta - onhan vakuutuksesi kunnossa!

Dynaaminen flowjooga

Tunti rakentuu joogan perusasanoista ja niitä liittävistä välisarjoista, jotka tehdään musiikin tahdissa hengityksen ja liikkeen yhtyessä ja jatkuessa virtaavasti flowsarjan ajan. Tunti voi keskittyä esim. johonkin kehon osaan, johonkin tiettyyn joogan osa-alueeseen tai rakentua jonkin tietyn asanan ympärille. Tunnilla kiinnitetään huomiota asanoiden oikeisiin linjauksiin ja välillä jäädään workshoppaamaan jotakin yksittäistä asanaa. Tunti kehittää kestävyyttä, keskittymiskykyä, kehon koordinaatiota, tasapainoa ja liikkuvuutta. Myös voima kehittyy, kun työskennellään oman kehonpainon kanssa. Tunti rakentuu seuraavista osioista: alkurauhoittuminen, lämmittely, dynaaminen flowosio, loppuliikkeet/venyttelyt ja -rentoutus

Kuten jokaisella joogatunnilla, myös flow-tunnilla jokainen joogaa oman kykynsä ja jaksamisensa mukaan, pitää taukoja tarvittaessa ja haastaa itseään, kun siltä tuntuu. Tunnin vaativuustaso rakentuu aina osallistujien mukaan. Dynaamisessa flowjoogassa tulee haastetta dynaamisuutta kaipaaville.

Asiakkaiden sanomaa:

"Tuulan flow on siis niin ihana flow. Kyllä saadaan olla onnellisia, että saarella on joogasali, missä saa nauttia näin ihanasta tunnista - ei tästä voi kertoa kellekään, että mahtuu tunnille jatkossakin..."

Dynaaminen jooga ja venyttely äänimaljojen säestyksellä

UUTUUS! Tule nyt kokemaan ihana dynaaminen jooga, jonka jälkeen käytämme 30 minuuttia venyttelyyn äänimaljojen säestyksellä. 

Tunti rakentuu joogan perusasanoista ja niitä liittävistä välisarjoista, jotka tehdään musiikin tahdissa hengityksen ja liikkeen yhtyessä ja jatkuessa virtaavasti flowsarjan ajan. Tunti voi keskittyä esim. johonkin kehon osaan, johonkin tiettyyn joogan osa-alueeseen tai rakentua jonkin tietyn asanan ympärille. Tunnilla kiinnitetään huomiota asanoiden oikeisiin linjauksiin ja välillä jäädään workshoppaamaan jotakin yksittäistä asanaa. Tunti kehittää kestävyyttä, keskittymiskykyä, kehon koordinaatiota, tasapainoa ja liikkuvuutta. Myös voima kehittyy, kun työskennellään oman kehonpainon kanssa. Tunti rakentuu seuraavista osioista: alkurauhoittuminen, lämmittely, dynaaminen flowosio, loppuliikkeet/venyttelyt ja -rentoutus äänimaljojen rauhoittavan äänen kera, jolloin kehosi ja mielesi rauhoittuvat ja lähdet kotiin voimakkaana ja rauhallisena.


Lempeän dynaaminen jooga

Tunti rakentuu joogan perusasanoista ja niitä liittävistä välisarjoista, jotka tehdään musiikin tahdissa lempeän dynaamisesti, slowflowmaisesti, hengityksen ja liikkeen yhtyessä. Tunti voi keskittyä esim. johonkin kehon osaan tai teemaan. Tunnilla kiinnitetään huomiota asanoiden oikeisiin linjauksiin vieden huomio lempeästi kehon eri osiin. Tunti kehittää kestävyyttä, keskittymiskykyä, kehon koordinaatiota, tasapainoa ja liikkuvuutta. Myös voima kehittyy, kun työskennellään oman kehonpainon kanssa. Tunti rakentuu seuraavista osioista: alkurauhoittuminen, lämmittely, lempeän dynaaminen osio, loppuliikkeet/venyttelyt ja loppurentoutus.

Yinjooga

Rauhoittavalla, kiinalaiseen lääketieteeseen ja meridiaanioppeihin perustuvalla yintunnilla pääset todella palautumaan vaativasta arjestasi ja ehkä kovasta, dynaamisesta harjoituksesta rauhallisen musiikin ja pitkien venytysten ja kehon meridiaanien (energiakanavien) aktivaatioiden ajan. Keho ja mieli rauhoittuvat ja keho alkaa korjata itse itseään levon myötä, kynttilänvalossa kauniissa salissamme samalla, kun liikkuvuutesi lisääntyy. Käytämme tarvittaessa apuvälineitä asennoissa ja näin löydämme yhdessä jokaiselle sopivan harjoituksen ja asennot, joissa voit olla rentona ja sinun ei tarvitse jännittää lihaksiasi. Yin sopii kaikille - hyvä- ja huonokuntoisille ja kaiken kokoisille ihmisille. Emme suosittele yintuntia raskausajan kahden viimeisen kolmanneksen aikana emmekä heti kovan, dynaamisen tunnin jälkeen.

Asiakkaiden sanomaa:

"Tämä on ainoa hetki viikosta, kun pääsen lepäämään."

"Jos en pääse kerran viikossa Sillan yiniin, viikkoni on ihan pilalla ja olen yksi huutava hermokimppu. Yinin jälkeen olen maailman lempein ihminen."

Äänimaljarentoutus

Peter Hess® äänirentoutusmetodi on länsimaiselle ihmiselle kehitetty syvärentoutusmenetelmä, jossa pehmeästi soitettavien äänimaljojen harmoniset äänet ja hellät värähtelyt kutsuvat kehoa ja mieltä syvään rentoutumisen tilaan. 

Sillan äänimaljarentoutuksessa käytetään korkealaatuisia äänimaljoja, muita pienempiä soittimia ja gongia. Opettaja soittaa instrumentteja omalla paikallaan lattialla pitäen turvavälit oppilaisiin. Puhetta on minimimäärä. Saat vain olla lämpimästi vilttien alla Sillan ainutlaatuisen rauhallisessa tilassa. Soittimien äänten värähtely tuntuu miellyttävästi kehossa rentouttaen ja mielen hiljentäen. Yöunesi laatu voi parantua säännöllisen rentoutuksen myötä. Vähemmän on enemmän -periaate sekä vastuullinen työskentely sekä yksilöllisyyden kunnioittaminen ovat niin Peter Hess® metodin että Sillan äänimaljarentoutuksen kulmakivet.

Yin-jooga + lempeä liike

Tällä tunnilla teemme perinteisten, pitkäkestoisten yin-asanoiden lisäksi hieman lempeää liikettä joko tunnin alussa tai lopussa tai molemmissa päissä tuntia. Näin kehosi laskeutuu lempeästi yin-asanoihin sekä herää tunnin lopussa viipyilevässä liikkeessä. Harjoitus voi sopia paremmin etenkin, jos teet sen kotona, missä ei välttämättä aina ole rauhaisaa paikkaa nautiskella pitkistä yin-asanoista. Myös tänä levottomana korona-aikana liike voi helpottaa oloasi ja keho rentoutuu helpommin pienen liikkeen voimalla.

GroundingYin®, akupainanta

GroundingYin -tunnin tarkoituksena on aktivoida ja tehostaa energiankiertoa kehossa monipuolisesti. Meridiaanien ja niissä sijaitsevien akupisteiden käsittely lisää ja tukee asanoiden hermostoa rauhoittavaa vaikutusta sekä kehon pyrkimystä kohti tasapainoa. Myös yöunen laatu saattaa parantua.

Tunnilla tehdään tuttuja yin-asanoita ja asanoissa ollaan n. 10min, jonka aikana ohjaaja kiertää käsittelemässä asiakkaiden meridiaanilinjoja ja akupisteitä kevyesti painellen. Käytettävät asanat edistävät mm. sidekudosalueiden sekä nivelten energiansaantia, aineenvaihduntaa ja liikkuvuutta. Lihasten pitäminen rentoina mahdollistaa sidekudosten hitaan avautumisen, jolloin niihin kertyneet kuona-aineet pääsevät poistumaan kehosta tehokkaasti.

Tunnin vaikutukset kestävät useammasta tunnista n. vuorokauteen, jonka aikana ei kannata tehdä mitään voimakasta, vaan antaa kehon palautua ja hoitaa itseään rauhassa. Tunnin jälkeen olo on rentoutunut ja virkistynyt ja seuraavana päivänä tunnet olosi energiseksi. Juothan vettä tunnin jälkeen.

JoogAsana-tunti

JoogAsana-tunnilla käymme sananmukaisesti rauhassa läpi joogan perusasioita, mielen ja kehon rauhoittamista, asanoita ja niiden linjauksia, hengityksen ja liikkeen yhdistämistä, hengitystekniikoita, dynaamisessa joogassa tarvittavaa punnerrustekniikkaa sekä kehonhuoltoa yinjoogan asanoiden kautta. Tämä tunti sopii erinoimaisesti joogapolkuaan aloittavalle, alkeistasolla olevaa joogia tai kertausta kaipaavalle joogille kuntoon ja ikään katsomatta. Jos olet käynyt juuri tai joskus aiemmin joogan alkeiskurssin, tämä on tunti sinulle - pääset vielä syvemmälle joogan maailmaan saaden kuitenkin hyvän harjoituksen joka tunti turvallisesti.


Hathajooga

Hathajoogan tunnilla pääsee lempeyden kautta avaamaan kehoa ja lepuuttamaan mieltä yhdistäen hengityksen ja liikkeen helppojen asanoiden ja modifioitujen aurinkotervehdysten kautta. Tunnilla vahvistetaan kehoa monipuolisesti ja se sopii kaikenikäisille. Tunti on myös hyvä valinta, jos et pääse säännöllisesti tunneille, mutta haluat joskus päästä joogaamaan ja olet vapaa päiväsaikaan. Myös jos sinulla on haasteita ranteiden, kyynär- ja olkanivelten kanssa, tämä tunti sopii sinulle. Tunti on myös hyvä esim. synnytyksen jälkeen, jos olet jo saanut luvan monipuoliseen liikuntaan ja keskivartalon harjoituksiin. Lämpimästi tervetuloa!

Astanga

Astangajooga on intialaisen Shri K. Pattabhi Joisin kehittämä joogalaji.

Astangajooga on dynaamista joogaa, joka vahvistaa ja lisää kehon liikkuvuutta. Harjoittelu tapahtuu joko ohjatuilla tunneilla tai ns. Mysore-harjoitteluna, jossa oppilas harjoittelee itsenäisesti oman hengityksen tahdissa opettajan avustaessa ja ohjatessa suullisesti oppilasta tarpeen mukaan. Tällä hetkellä Sillassa harjoitellaan vain ohjatuilla tunneille, ei Mysore-harjoitteluna.

Astangajooga parantaa keskittymiskykyä sekä rauhoittaa mieltä. Astangatunnilla opit joogan perusasanat, joten se voi toimia pohjana myös muille dynaamisen joogan tunnille. Ohjattuihin tunteihin kuuluu keskeisesti myös hyvän hengitystekniikan opiskelu. Jokaisen harjoituskerran päättää loppurentoutus. Astangajooga sopii kaikille, mutta huomaathan yllä yleiset suosituksemme tunneistamme. Astangajoogaa ei suositella aloitettavan raskausaikana.

Asiakkaiden sanomaa:

"Aivan huippuastangaa, Sillan astanga. Tarkka opettaja, joka oikeasti tuntee jokaisen oppilaan kehon ja korjaa tarvittaessa kaikki linjaukset kuntoon. Tästä tulee riippuvaiseksi, positiivisessa mielessä."

Trigger jooga

Yhdistämme ajoittain maanantain yinjoogatunnille trigger-pallojen käyttöä. Näillä tunneilla teemme rauhoittavia ja rentoja yin-harjoituksia sekä hoidamme lihasten jännitystiloja trigger/faskia-pallojen avulla.

Triggerpisteet ovat lihaksiin muodostuneita kipupisteitä, jotka pitävät lihasta jännittyneenä ja voivat aiheuttaa kipua ja ongelmia kehoon. Triggerpisteet johtuvat esim. passiivisesta elämäntyylistä (liika istuminen, liikkumattomuus), stressistä, lihaksen ylikuormittumisesta, vammoista ja ne voivat vaikuttaa myös kehon muihin toimintoihin; ruuansulatukseen, verenkiertoon, hieneritykseen, tasapainoon.

Triggerpisteitä voidaan hoitaa faskiapalloilla, jolloin pisteet voidaan saada "sulamaan" ja lihas vapautuu vähitellen jännityksestä. Triggerpisteitä voi olla useita ja ne voivat säteillä kipua kauaksi alkuperäisestä sijainnistaan. Välttääkseen kipua keho etsii jonkin toisen tavan tehdä liike, mikä voi taas johtaa vääriin liikeratoihin. Palloja pidetään triggerpistettä painaen n. 0,5-1 minuuttia, jonka aikana pyrimme rentoutumaan ja hengittämään normaalisti. Tämä tunti on mahtava kehonhuoltotunti, johon yhdistyy mielen rauhoittaminen sekä lihasjännitysten laukaiseminen.

Pilates

Pilatestunnin pohjana on Joseph Pilateksen (1880-1967) luoma kehonhallintamenetelmä, joka sisältää aina kuusi perusperiaatetta: keskittyminen, kehon keskustan käyttö, kontrolli, tarkkuus, liikkeen virtaus ja hallittu hengittäminen. Tunnit sopivat kaikille, jotka haluavat kehittää kehon voimaa ja notkeutta tarkan opetuksen alla. Pilates kehittää erityisesti keskikehoa, syviä lihaksia ja niiden hallintaa. Monet saavat apua esimerkiksi selkävaivoihin pilateksen avulla. Opettaja antaa aina liikkeille vaihtoehtoja, joten tunnille voi osallistua sekä ensikertalaiset ja jo pilatesta harrastaneet. Huomaathan yleiset suositukset tunnille osallistumisesta.

Jos olet käynyt vuosia ryhmäliikunnassa, mutta etsit uutta muotoa hoitaa kehoasi vahvalla harjoituksella - keskittyneesti ja ilman hyppyjä tai juoksua, hiestä ja hengästymisestä nauttien - pilates on sinun lajisi!

Asiakkaiden sanomaa:

"Selkäkipuni ovat helpottuneet pilateksen myötä."

"Ihanaa löytää tällainen kuntoilumuoto, missä ei tarvi hyppiä eikä ole mitään taustameteliä. Ja opettaja korjaa, jos teen jotain hassusti!"

"Pilates oli aivan jotain muuta kuin luulin. Aivan mahtava treeni, joka vaatii keskittymistä eli en ajattele tuntiin töitä tai kotiasioita, vaan vain harjoitusta ja omaa oloani ja kehoani. Wau!"


Pilates - klassinen repertuaari


Klassinen repertuaari koostuu Joseph Pilateksen alkuperäisistä 34 mattoliikkeestä ja sopii sinulle, joka olet jo harrastanut pilatesta ja haluat haastaa itseäsi kehittymään harrastuksessasi. Tällä jatkotason tunnilla opetellaan mattosarjaa eri variaatioiden kautta tavoitteena tehdä vaativa sarja alusta loppuun alkuperäisessä järjestyksessä ilman taukoja. Tunti edellyttää pilatesmenetelmän hallintaa eikä se sovi tuki - ja liikuntaelinongelmaisille. Koska samaa liikesarjaa toistetaan jokaisella tunnilla, oman kehittymisen huomaa selkeästi ja vähitellen pystyt aina vain vaativampiin liikkeisiin! Huomoithan, että tunti on ryhmätunti ja opettaja ei pysty antamaan yksityisopetusta, vaan tunnin rytmi määrittyy enemmistön mukaan.  Kuten kaikilla Sillan tunneilla, tärkeää on kuunnella omaa kehoaan ja jättää vaikka jokin liike väliin, jos kehosi ei ole vielä tarpeeksi vahva sitä suorittamaan. Tule rohkeasti kokeilemaan - vie pilatesharjoituksesi uudelle tasolle!

Pilates + venyttely

Pilates + venyttely -tunnilla tehdään normaalin pilatestunnin lopuksi aktiivista venyttelyä, jolla parannetaan nivelten ja kehon liikkuvuutta pitäen lihakset kuitenkin aktiivisessa työssä venytyksen ajan. 

Barre

Barre on tehokas ja innostava koko vartalon treeni, jota tehdään balettitangolla ja matolla käyttäen välillä myös pienvälineitä, esim. pieniä käsipainoja, kuminauhoja tai pilatespalloa. Barre
kehittää kestävyysvoimaa ja sytyttää ryhtiä kohottavat syvät lihakset työstäen etenkin pakaroita, reisiä ja keskivartaloa, jolloin ryhtisi paranee ja jaksat kannatella kehoasi paremmin. Myös jalkaterän pienet lihakset vahvistuvat, joka voi auttaa erilaisiin jalkaterän haasteisiin. Barressa liikkeet ovat turvallisia ja linjaukset ovat tärkeitä, kuten joogassa ja pilateksessa. Se sopii myös raskaudesta palautumisen harjoitukseksi. Tunnilla käytetään musiikkia, mutta ei tehdä koreografiaa eikä sinulla tarvitse olla mitään tanssitaustaa tullaksesi barreen eli kaikki pystyvät tulemaan barretunnille! Barre on maailmalla huippusuosion saavuttanut treenimuoto eikä syyttä; se on supertehokasta, mukaansatempaavaa ja tuloksia syntyy nopeasti. Tunnin jälkeen olosi on voimaantunut ja ryhdikäs!

Kehonhuoltotunti

Sillan kehonhuoltotunnilla keskitytään dynaamiseen venyttelyyn, liikkuvuuteen ja kehon rentouttamiseen. Voit käyttää tunnin joko kevyenä, monipuolisena harjoituksena tai palauttavana treeninä kovan rasituksen jälkeen.

Tekemällä erilaisia harjoituksia kehosi kuormittuu tasapuolisesti ja ylläpidät hyvää lihastasapainoa. Kova treeni aktivoi aina sympaattista hermostoasi eli tällöin kehosi on koko ajan hälytystilassa. Tämän vastapainoksi tarvitset harjoitusta ja aikaa, jolloin sympaattinen hermostosi ei ole aktiivinen ja jonka aikana kehosi ja mielesi rentoutuu ja lepää. Silloin mm. verenpaineesi ja adrenaliini- ja kortisolitasosi laskevat ja tätä kautta saat kehollesi terveydellisiä vaikutuksia. Levolla ja palutumisella on positiivisia vaikutuksia myös aineenvaihduntaan, ruuansulatukseen, hormonitoimintaan ja kunnon kehittymiseen. Kehon liikkuvuuteen vaikuttaa myös faskia, sidekudoskalvo, jota kehossamme on paljon. Yksi tunnin tavoitteista onkin opetella nimenomaan faskian hoitamista oikeanlaisilla venytyksillä. Tule siis Sillan kehonhuoltotunnille ja opit huoltamaan kehoasi ja voit entistäkin paremmin!

Terve selkä

Terve selkä -tunnilla liikutamme koko kehoa lempeästi ja rauhallisesti keskittyen kokonaisvaltaisesti etenkin selän, niskan ja hartioiden liikkuvuuden ja lihaskunnon ylläpitoon ja parantamiseen. Käytämme tarvittaessa apuvälineitä kuten palloja, tiiliä, kuminauhoja, käsipainoja ja remmejä. Tunti räätälöidään aina osallistujien mukaan ja tunnin ikähaarukka on nuorista ikäihmisiin. Tunti on rauhallinen, mutta lihastyötä tehdään aktiivisesti. Tunti sopii kehon huolloksi ja raskaan harjoittelun vastapainoksi tai selän ja siihen yhtyvien lihasryhmien rentouttamiseen ja vahvistamiseen sekä rangan liikkuvuuden lisäämiseen.

Tällä matalan kynnyksen tunnilla ei ole tarkoitus hakea määriä tai maksimisuorituksia, vaan tunnilla tarkkaillaan omaa kehoa - kuinka se vastaa liikkeisiin ja mikä sille on parasta sillä hetkellä. Tunnin jälkeen keho ei ole enää niin jumissa ja olosi on rentoutunut ja virkeä.

Asiakkaiden sanomaa:

"Sain nukuttua kolme yötä ilman selkäkipuja Terve selkä -tunnin jälkeen, En ole siis vuoteen nukkunut ilman selkäkipuja, joten tämä oli aivan mahtavaa. Neljä kertaa olen nyt ollut tunneilla ja tämä on tulos."

"Selkä tuntuu hyvältä jokaisen tunnin jälkeen. Jäykkyys ja kipu on poissa. Tätä pitää tehdä joka viikko, muuten tilanne taas menee huonoksi."

Oma ryhmä -tunti - synttärit, polttarit ... valitse laji...

Haluatko liikkua ystäviesi tai tuttujen ympäröimänä? Ota yhteyttä ja luomme teille oman, räätälöidyn tunnin. Tunnin tai tuntien sisältö voidaan muokata toiveidenne mukaan - dynaamista, rauhoittavaa, venyttävää tai jokin yhdistelmä näistä. Voimme kokoontua kerran, 5 kertaa tai enemmän - miten ryhmäsi haluaa. Loistava vaihtoehto esim. kiireiselle porukalle, joka haluaa pitää yhteyttä säännöllisesti ja käyttää ajan hyödyllisesti. Myös syntymäpäiväyllätykseksi, polttariporukalle, äitien- tai isänpäivälahjaksi tai joululahjaksi.

Yritystunti

Tutkimukset osoittavat selvästi, että yritysten panostukset työntekijöiden liikkumiseen lisäävät työtehoa ja vähentävät sairauspoissaoloja. Haluathan pitää huolta omasta henkilökunnastasi? Onko yrityksessäsi kiinnostusta esim. terve selkä -tuntiin? Haluatteko rauhoittua kesken hektisen työpäivän tai aloittaa aamun venyttelemällä ja lämmittelemällä kehot päivän haasteisiin? Onko teillä virkistyspäivä ja haluatte yhdessä liikkumaan Sillassa tai yrityksenne tiloissa? On yrityksesi Lauttasaaressa tai muualla pk-seudulla - ota yhteyttä ja keskustellaan yhteistyömahdollisuuksista!

Yksityistunti

Haluatko aloittaa joogan, pilateksen tai liikunnan ylipäätään, mutta et halua mennä heti ryhmätunnille? Oletko kiireinen etkä ehdi ryhmätunneille, vaan haluat harjoitella kotona sinulle sopivaan aikaan - ehkä puolisosi haluaa myös tai tarvitsisi pienen liikuntatuokion? Ehkä sinulla on jokin kehollinen rajoite ja tarvitset oman ohjelman? Tai haluat, että joku tarkistaa asanoidesi linjaukset? Asut Lauttasaaressa tai pk-seudulla, ota yhteyttä ja katsotaan, miten saamme sovitettua sinun elämäsi ja liikunnan yhteen tai miten voimme helpottaa / parantaa sinun terveyttäsi liikunnan avulla!