Tuntikuvaukset

Tuntikuvauksista näet tarkemmin tuntiemme sisällön. Tunnit sopivat pääsääntöisesti kaikille, mutta muistathan kertoa opettajalle ennen tunnin alkua mahdollisista kehosi rajoitteista tai jos olet raskaana tai juuri synnyttänyt! Opettajamme ovat erittäin kokeneita ja pyrkivät parhaansa mukaan ohjaamaan sinun harjoitteluasi turvalliseksi. Tunnit ovat ryhmätunteja. Jos haluat yksityisohjausta, ota yhteyttä ja voimme sopia yksityistunnista! Silta ei vastaa tunneilla tapahtuneista onnettomuuksista tai oppilaiden omaisuudesta - onhan vakuutuksesi kunnossa!

Dynaaminen flowjooga

Tunti rakentuu joogan perusasanoista ja niitä liittävistä välisarjoista, jotka tehdään musiikin tahdissa hengityksen ja liikkeen yhtyessä ja jatkuessa virtaavasti flowsarjan ajan. Tunti voi keskittyä esim. johonkin kehon osaan, johonkin tiettyyn joogan osa-alueeseen tai rakentua jonkin tietyn asanan ympärille. Tunnilla kiinnitetään huomiota asanoiden oikeisiin linjauksiin ja välillä jäädään workshoppaamaan jotakin yksittäistä asanaa. Tunti kehittää kestävyyttä, keskittymiskykyä, kehon koordinaatiota, tasapainoa ja liikkuvuutta. Myös voima kehittyy, kun työskennellään oman kehonpainon kanssa. Tunti rakentuu seuraavista osioista: alkurauhoittuminen, lämmittely, dynaaminen osio, loppuliikkeet/venyttelyt ja -rentoutus

Kuten jokaisella joogatunnilla, myös flow-tunnilla jokainen joogaa oman kykynsä ja jaksamisensa mukaan, pitää taukoja tarvittaessa ja haastaa itseään, kun siltä tuntuu. Tunnin vaativuustaso rakentuu aina osallistujien mukaan. Dynaamisessa flowjoogassa tulee haastetta dynaamisuutta kaipaaville.

Asiakkaiden sanomaa:

"Tuulan flow on siis niin ihana flow. Kyllä saadaan olla onnellisia, että saarella on joogasali, missä saa nauttia näin ihanasta tunnista - ei tästä voi kertoa kellekään, että mahtuu tunnille jatkossakin..."

Yinjooga

Rauhoittavalla, kiinalaiseen lääketieteeseen ja meridiaanioppeihin perustuvalla yintunnilla pääset todella palautumaan vaativasta arjestasi ja ehkä kovasta, dynaamisesta harjoituksesta rauhallisen musiikin ja pitkien, kehon meridiaanien (energiakanavien) aktivaatioiden ajan. Keho ja mieli rauhoittuvat ja keho alkaa korjata itse itseään levon myötä, kynttilänvalossa kauniissa salissamme samalla, kun liikkuvuutesi lisääntyy. Käytämme tarvittaessa apuvälineitä asennoissa ja näin löydämme yhdessä jokaiselle sopivan harjoituksen ja asennot, joissa voit olla rentona ja sinun ei tarvitse jännittää lihaksiasi. Yin sopii kaikille - hyvä- ja huonokuntoisille ja kaiken kokoisille ihmisille. Emme suosittele yintuntia raskausajan kahden viimeisen kolmanneksen aikana emmekä heti kovan, dynaamisen tunnin jälkeen.

Asiakkaiden sanomaa:

"Tämä on ainoa hetki viikosta, kun pääsen lepäämään."

"Jos en pääse kerran viikossa Sillan yiniin, viikkoni on ihan pilalla ja olen yksi huutava hermokimppu. Yinin jälkeen olen maailman lempein ihminen."

Lempeä flowjooga


Lempeässä flowjoogassa sukelletaan joogan maailmaan nimensä mukaisesti lempeästi, itseään kuunnellen, jopa meditatiivisesti edeten. Asanasarja vie eteenpäin hellästi siten, ettei ranteille, kyynärpäille tai olkapäille tule liikaa painetta ja asanoille tulee aina vaihtoehtoja. Tunti on rauhallinen ja kehoa kunnioittava ja se alkaa ja päättyy rauhoittumiseen. Tämä tunti on sopiva joogille, joka haluaa asanaa, mutta enemmän venyvyyden ja liikkuvuuden kautta, mutta myös lempeästi vahvistavaa ja lämmittävää liikettä. Matalan kynnyksen tunti, joka sopii joko joogapolullaan alussa oleville tai edistyneemmillekin joogeille, jotka haluavat lempeän asanaharjoituksen.

Astanga

Astangajooga on intialaisen Shri K. Pattabhi Joisin kehittämä joogalaji.

Astangajooga on dynaamista joogaa, joka vahvistaa ja lisää kehon liikkuvuutta. Harjoittelu tapahtuu joko ohjatuilla tunneilla tai ns. Mysore-harjoitteluna, jossa oppilas harjoittelee itsenäisesti oman hengityksen tahdissa opettajan avustaessa ja ohjatessa suullisesti oppilasta tarpeen mukaan. Tällä hetkellä Sillassa harjoitellaan vain ohjatuilla tunneille, ei Mysore-harjoitteluna.

Astangajooga parantaa keskittymiskykyä sekä rauhoittaa mieltä. Astangatunnilla opit joogan perusasanat, joten se voi toimia pohjana myös muille dynaamisen joogan tunnille. Ohjattuihin tunteihin kuuluu keskeisesti myös hyvän hengitystekniikan opiskelu. Jokaisen harjoituskerran päättää loppurentoutus. Astangajooga sopii kaikille, mutta huomaathan yllä yleiset suosituksemme tunneistamme. Astangajoogaa ei suositella aloitettavan raskausaikana.

Asiakkaiden sanomaa:

"Aivan huippuastangaa, Sillan astanga. Tarkka opettaja, joka oikeasti tuntee jokaisen oppilaan kehon ja korjaa tarvittaessa kaikki linjaukset kuntoon. Tästä tulee riippuvaiseksi, positiivisessa mielessä."

Trigger jooga

Yhdistämme ajoittain maanantain yinjoogatunnille trigger-pallojen käyttöä. Näillä tunneilla teemme rauhoittavia ja rentoja yin-harjoituksia sekä hoidamme lihasten jännitystiloja trigger/faskia-pallojen avulla.

Triggerpisteet ovat lihaksiin muodostuneita kipupisteitä, jotka pitävät lihasta jännittyneenä ja voivat aiheuttaa kipua ja ongelmia kehoon. Triggerpisteet johtuvat esim. passiivisesta elämäntyylistä (liika istuminen, liikkumattomuus), stressistä, lihaksen ylikuormittumisesta, vammoista ja ne voivat vaikuttaa myös kehon muihin toimintoihin; ruuansulatukseen, verenkiertoon, hieneritykseen, tasapainoon.

Triggerpisteitä voidaan hoitaa faskiapalloilla, jolloin pisteet voidaan saada "sulamaan" ja lihas vapautuu vähitellen jännityksestä. Triggerpisteitä voi olla useita ja ne voivat säteillä kipua kauaksi alkuperäisestä sijainnistaan. Välttääkseen kipua keho etsii jonkin toisen tavan tehdä liike, mikä voi taas johtaa vääriin liikeratoihin. Palloja pidetään triggerpistettä painaen n. 0,5-1 minuuttia, jonka aikana pyrimme rentoutumaan ja hengittämään normaalisti. Tämä tunti on mahtava kehonhuoltotunti, johon yhdistyy mielen rauhoittaminen sekä lihasjännitysten laukaiseminen.

Pilates

Pilatestunnin pohjana on Joseph Pilateksen (1880-1967) luoma kehonhallintamenetelmä, joka sisältää aina kuusi perusperiaatetta: keskittyminen, kehon keskustan käyttö, kontrolli, tarkkuus, liikkeen virtaus ja hallittu hengittäminen. Tunnit sopivat kaikille, jotka haluavat kehittää kehon voimaa ja notkeutta tarkan opetuksen alla. Pilates kehittää erityisesti keskikehoa, syviä lihaksia ja niiden hallintaa. Monet saavat apua esimerkiksi selkävaivoihin pilateksen avulla. Opettaja antaa aina liikkeille vaihtoehtoja, joten tunnille voi osallistua sekä ensikertalaiset ja jo pilatesta harrastaneet. Huomaathan yleiset suositukset tunnille osallistumisesta.

Jos olet käynyt vuosia ryhmäliikunnassa, mutta etsit uutta muotoa hoitaa kehoasi vahvalla harjoituksella - keskittyneesti ja ilman hyppyjä tai juoksua, hiestä ja hengästymisestä nauttien - pilates on sinun lajisi!

Asiakkaiden sanomaa:

"Selkäkipuni ovat helpottuneet pilateksen myötä."

"Ihanaa löytää tällainen kuntoilumuoto, missä ei tarvi hyppiä eikä ole mitään taustameteliä. Ja opettaja korjaa, jos teen jotain hassusti!"

"Pilates oli aivan jotain muuta kuin luulin. Aivan mahtava treeni, joka vaatii keskittymistä eli en ajattele tuntiin töitä tai kotiasioita, vaan vain harjoitusta ja omaa oloani ja kehoani. Wau!"


Pilates - klassinen repertuaari


Klassinen repertuaari koostuu Joseph Pilateksen alkuperäisistä 34 mattoliikkeestä ja sopii sinulle, joka olet jo harrastanut pilatesta ja haluat haastaa itseäsi kehittymään harrastuksessasi. Tunnilla opetellaan mattosarjaa eri variaatioiden kautta tavoitteena tehdä vaativa sarja alusta loppuun alkuperäisessä järjestyksessä ilman taukoja. Tunti edellyttää kokemusta pilateksesta ja ei sovi niska- tai selkäongelmaisille. Koska samaa liikesarjaa toistetaan jokaisella tunnilla, oman kehittymisen huomaa selkeästi ja vähitellen pystyt aina vain vaativampiin liikkeisiin! Tule rohkeasti kokeilemaan - vie pilatesharjoituksesi uudelle tasolle!

Matalan sykkeen kiertoharjoittelu (LIIT = low intensity interval training)

LIIT-tunnilla tehdään kehonhallinta- ja oman kehon painon harjoitteita matalalla sykkeellä. Tunti koostuu monipuolisista intervalliharjoitteista, joissa vuorottelevat työ- ja lepo-osuudet. Välineinä, lisähaastetta tuomaan, voidaan käyttää esimerkiksi pieniä käsipainoja, pilates-palloja ja -renkaita, jooga-tiiliä ja kuminauhoja. Harjoittelu on turvallista eikä se sisällä hyppyjä. Liikkeet tehdään huolellisesti loppuun asti.

Tunti sopii kaikille ja jokainen voi muokata tunnista itselleen sopivan haasteellisen. Harjoittelun myötä kehittyvät niin kehonhallinta, lihasvoima kuin kuntokin. Jokaiseen tuntiin kuuluvat luonnollisena osana myös pieni alkulämmittely sekä loppuvenyttely.

Asiakkaiden sanomaa:

"Huippua, että Silta tarjoaa tällaistakin tuntia. Hyvä vaihtoehto muille tunneille ja aika on mahtava - lauantai aamupäivä - tulee hoidettua viikonlopun treeni ja sitten ei muuta kuin viikonlopun viettoon. Ope pitää huolen, että liikkeet tulee tehtyä oikein ja kunnolla. Kiitos!"

Terve selkä

Terve selkä -tunnilla liikutamme koko kehoa lempeästi ja rauhallisesti keskittyen kokonaisvaltaisesti etenkin selän, niskan ja hartioiden liikkuvuuden ja lihaskunnon ylläpitoon ja parantamiseen. Käytämme tarvittaessa apuvälineitä kuten palloja, tiiliä, kuminauhoja, käsipainoja ja remmejä. Tunti räätälöidään aina osallistujien mukaan ja tunnin ikähaarukka on nuorista ikäihmisiin. Tunti on rauhallinen, mutta lihastyötä tehdään aktiivisesti. Tunti sopii kehon huolloksi ja raskaan harjoittelun vastapainoksi tai selän ja siihen yhtyvien lihasryhmien rentouttamiseen ja vahvistamiseen sekä rangan liikkuvuuden lisäämiseen.

Tällä matalan kynnyksen tunnilla ei ole tarkoitus hakea määriä tai maksimisuorituksia, vaan tunnilla tarkkaillaan omaa kehoa - kuinka se vastaa liikkeisiin ja mikä sille on parasta sillä hetkellä. Tunnin jälkeen keho ei ole enää niin jumissa ja olosi on rentoutunut ja virkeä.

Asiakkaiden sanomaa:

"Sain nukuttua kolme yötä ilman selkäkipuja Terve selkä -tunnin jälkeen, En ole siis vuoteen nukkunut ilman selkäkipuja, joten tämä oli aivan mahtavaa. Neljä kertaa olen nyt ollut tunneilla ja tämä on tulos."

"Selkä tuntuu hyvältä jokaisen tunnin jälkeen. Jäykkyys ja kipu on poissa. Tätä pitää tehdä joka viikko, muuten tilanne taas menee huonoksi."

Liiku kaiken ikää/Seniori-tunti

Senioritunnilla pidämme yllä liikkuvuutta, voimaa ja tasapainoa jumpan, joogan ja pilateksen voimin. Tunti koostuu erilaisista, yksinkertaisista harjoituksista ja käytämme apuvälineinä keppiä, kuminauhaa ja palloja. Tällä tunnilla meno on rentoa ja halutessamme voimme vaikka lähteä sauvakävelylle ja opetella sauvakävelyn tekniikkaa! Senioritunnille pääsee joko seniorituntikortilla tai normaalilla Sillan tuntikortilla. Seniorituntikortti käy vain senioritunnille. Olethan huomannut ensikertalaisen tarjouskortin?

Asiakkaiden sanomaa:

"Hauska tunti ja ryhmä, missä otetaan huomioon iän tuomat rajoitukset, mutta päästetään välillä irti ja pistetään tanssiksi tai nautitaan rennoista venytyksistä ja rauhoitutaan hetkeksi eläkeläisen kiireisen aikataulun keskellä."

Oma ryhmä -tunti - synttärit, polttarit ... valitse laji...

Haluatko liikkua ystäviesi tai tuttujen ympäröimänä? Ota yhteyttä ja luomme teille oman, räätälöidyn tunnin. Tunnin tai tuntien sisältö voidaan muokata toiveidenne mukaan - dynaamista, rauhoittavaa, venyttävää tai jokin yhdistelmä näistä. Voimme kokoontua kerran, 5 kertaa tai enemmän - miten ryhmäsi haluaa. Loistava vaihtoehto esim. kiireiselle porukalle, joka haluaa pitää yhteyttä säännöllisesti ja käyttää ajan hyödyllisesti. Myös syntymäpäiväyllätykseksi, polttariporukalle, äitien- tai isänpäivälahjaksi tai joululahjaksi.

Yritystunti

Tutkimukset osoittavat selvästi, että yritysten panostukset työntekijöiden liikkumiseen lisäävät työtehoa ja vähentävät sairauspoissaoloja. Haluathan pitää huolta omasta henkilökunnastasi? Onko yrityksessäsi kiinnostusta esim. terve selkä -tuntiin? Haluatteko rauhoittua kesken hektisen työpäivän tai aloittaa aamun venyttelemällä ja lämmittelemällä kehot päivän haasteisiin? Onko teillä virkistyspäivä ja haluatte yhdessä liikkumaan Sillassa tai yrityksenne tiloissa? On yrityksesi Lauttasaaressa tai muualla pk-seudulla - ota yhteyttä ja keskustellaan yhteistyömahdollisuuksista!

Yksityistunti

Haluatko aloittaa joogan, pilateksen tai liikunnan ylipäätään, mutta et halua mennä heti ryhmätunnille? Oletko kiireinen etkä ehdi ryhmätunneille, vaan haluat harjoitella kotona sinulle sopivaan aikaan - ehkä puolisosi haluaa myös tai tarvitsisi pienen liikuntatuokion? Ehkä sinulla on jokin kehollinen rajoite ja tarvitset oman ohjelman? Tai haluat, että joku tarkistaa asanoidesi linjaukset? Asut Lauttasaaressa tai pk-seudulla, ota yhteyttä ja katsotaan, miten saamme sovitettua sinun elämäsi ja liikunnan yhteen tai miten voimme helpottaa / parantaa sinun terveyttäsi liikunnan avulla!