Ammattitaitoa ja kokemusta

Tuula Heiskanen

Olen elämän ylä- ja alamäkiä nähnyt ja kokenut, aina uteliaasti uutta oppimassa ja ihmisten kanssa viihtyvä jooga-, pilates- ja barreopettaja. Olen myös kahden täysi-ikäisen ihanan naisen äiti, pienen kääpiömäyräkoiran onnellinen palvelija sekä pitkän uran globaalissa liike-elämässä tehnyt MBA.

Takana on pitkä taipale jazztanssi- ja ryhmäliikuntatuntien vetämistä sekä laaja kirjo erinäisiä urheilulajeja vuosien varrelta ja tietenkin joogaa ja pilatesta! Tykkään hyötyliikunnasta, jazztanssista, mökkeilystä, marjastamisesta, sienestämisestä, Lapista, uimisesta, luonnosta, perhokalastuksesta ja eläimistä.

Olen E-RYT500-joogaopettaja ja käynyt Yoga Alliancen hyväksymät RYT® 200, RYT® 300 JA RYT® 100 koulutukset Villa Mandalassa, Clare Sjöblom-Gatesin ja Satu Tuomelan johdolla.  Olen PilatesHealth-ohjaaja Suomen Terveysliikuntainstituutista ja Somatic Pilates-ohjaaja. Olen käynyt Somaticilla myös Reformer-laitepilatesjatkokoulutuksen. Olen Barre Academyn sertifioima Barre-ohjaaja Säde Kajovaaran johdolla ja jatkan yin-joogaopintojani Paul Grilleyn johdolla. Olen myös suorittanut Peter Hess® äänimaljahieronta taso I:n sekä Sointukylvyt ja Sointumatkat -koulutukset. Olen opiskellut myös GroundingYin® -ohjaajaksi. Intohimonani on ihmisen keho ja anatomia, joten ahmin alan kirjallisuutta, artikkeleita ja koulutan itseäni jatkuvasti myös anatomian saralla.

Suosittelen kaikkia pyrkimään tasapainoon elämässään. Kaikenlaiselle harjoitukselle, dynaamiselle ja rauhoittavalle, on aikansa ja paikkansa. Haluan kaikkien löytävän harjoituksestaan myös ilon, ettei se jää vakavaksi puurtamiseksi. Harrastamisen täytyy olla kivaa, jotta se pysyy elämässä!

Lämpimästi tervetuloa Siltaan!

Ulla Mannila

Olen ohjannut pilatesta vuodesta 2006 ja laitepilatesta vuodesta 2011. Olen Somatic Pilates-ohjaaja, Somatic Stretching-ohjaaja ja Somatic-laiteohjaaja sekä barre-ohjaaja. Olen myös Suomen pilatesyhdistyksen jäsen ja toimin pitkään kouluttajana ja opettajana Somatic Studiolla Helsingissä. Viimeisimpänä olen käynyt Barre Academyn Barre 1-tason koulutuksen Säde Kajovaaran johdolla. Pilatekseen ja kehonhallintaan liittyvien opiskeluiden lisäksi olen suorittanut niin liikuntalääketieteen kuin fysioterapian aineopintoja. Oma liikuntatausta on voimistelussa ja tanssissa.

Vahvuuteni ohjaajana on kokemus ja 10 000 ohjatun pilatestunnin raja on mennyt jo rikki. Kaiken ikäisille ja tasoisille ryhmille/yksilöille löytyvät sopivat pilates-harjoitteet. Käytän tunneilla myös pienvälineitä, kuten pilatesrengasta, kuminauhaa, palloa ja pilatesrullaa.

Jatkuva kouluttautuminen on tässäkin työssä välttämätöntä ja jokainen koulutus ja workshop lisää lehden omaan liikkeen ymmärryksen puuhun. Itse treenaan säännöllisesti muiden ohjaajien tunneilla ja olen etuoikeutettu saadessani tehdä yhteistyötä taitavien ja sydämellisten kolleegoiden kanssa.

Omassa ohjaustyössä koen pilatesperiaatteista tarkkuuden (precision) ja liikkeen virtauksen (flow) erityisen rakkaiksi ja näiden yhdistäminen on tuntieni tavoite. Tarkasti ohjattu pilates vahvistaa kehoa kokonaisvaltaisesti, lisää liikkuvuutta, lisää hengityskapasiteettia ja opettaa sinut käyttämään kehoasi oikein.

"Change happens through movement and movement heals"

- Joseph Pilates-

Tervetuloa tunneilleni!

Outi Sirviö

Aloitin astangajoogan vuonna 2007 vuosia jooganneen äitini jalanjäljissä. Astangajooga avasi minulle täysin uudenlaisen tavan vahvistaa kehoani ja rauhoittaa mieltäni. Astangajoogan säännöllinen harjoittelu sopi minulle hyvin heti alusta alkaen. Koin astangan parissa sekä fyysisiä haasteita että voimakasta keskittyneisyyttä ja mielenrauhaa, jota en aiemmin ollut edes ymmärtänyt kaivanneeni.

Siirryin Mysore-harjoitteluun alkeis- sekä jatkotuntien kautta ja lopulta joogatieni vei Intiaan asti. Asuin ja harjoittelin Mysoren kaupungissa Intiassa viisi kuukautta vuosina 2010-2011, jolloin sain pääopettajakseni astangajoogan kehittäjän Shri K. Pattabhi Joisin tyttärenpojan R. Sharath Joisin. Joogamatkani jatkui Intiasta Thaimaahan, jossa suoritin Yoga Alliancen RYT®200 -koulutuksen. Käyn edelleen säännöllisesti harjoittelemassa Mysoren salilla Sharathin opissa ja Sharath antoi minulle kansainvälisen opetusluvan astangajoogan ykkössarjaan vuonna 2015.

Jooga on minulle elämäntapa ja tärkeä osa jokaista päivääni. Avaan edelleen joogamattoni uteliaana oppimaan uutta ja kertaamaan vanhaa. Astangajooga tuntuu minulle läheisimmältä joogamuodolta, mutta kunnioitan ja arvostan suuresti myös muita joogalajeja ja niiden taitajia. Astangajoogan ohella olen syventänyt osaamistani pilateksen sekä syvävenyttelyn parissa.

Jokainen joogaoppilas on ainutlaatuinen. Haluan kannustaa oppilaitani löytämään oman kehonsa ja mielensä vahvuudet joogan avulla. Olen opettajana tarkka ja korostan hyvän harjoittelu- sekä hengitystekniikan oppimista heti alusta alkaen. Uskon, että jooga sopii kaikille.

Tervetuloa tunneilleni!

Tiia Eloranta

Olen Tiia, Lauttasaaressa asuva, 33-vuotias pienen tytön äiti. Opetan Sillassa joogan perustason tuntia.

Kiinnostuin hyvinvoinnista jo todella nuorena ja 14 vuotta sitten aloitin opiskelemaan hyvinvointialaa. Opiskelin urheiluhierojaksi, erilaisia liikunnan alan kursseja Eerikkilässä, ravintovalmentajaksi ja lopulta 2,5 vuotta sitten jooganopettajaksi (RYT-200, Himahappiness).

Joogan aloitin noin 9 vuotta sitten. Rakkaus lajiin on kasvanut vuosi vuodelta. Olen syventänyt opintojani embodied yin, embodied flow ja Katonah joogan parissa. Opiskelut jatkuvat edelleen mm. yin-joogan parissa.

Joogatunnilla koen tehtäväksi ohjata ihmistä mielestä kehoon. Ohjata kuuntelemaan kehoa ja hengitystä. 

Olen kiinnostunut ja harjoittanut vajaan vuoden verran säännöllisesti vipassana meditaatiota, josta ammennan myös ymmärrystä ihmisen mielestä ja kehosta.

Lämpimästi tervetuloa tunneilleni Siltaan!

Henni Pesonen

Hei, olen Henni ja ohjaan Sillassa terve selkä-tuntia sekä vedän Juoksukoulua. Koulutukseltani olen liikunnanohjaaja AMK, joogaopettaja sekä kasvatustieteen maisteri.


Liikuntataustani tulee tanssista ja voimistelusta sekä hiihto-ja kestävyyslajeista. Olen työskennellyt sekä ryhmä- että yksilövalmentajana ja omien loukkaantumisten kautta olen omaksunut kehoa kunnioittavan lähestymistavan ohjaamiseen. Mm. fysiikkavalmentajana työskennellessäni kuntoutin "selkäpotilaita" eli kaikki selkään liittyvä kuuluu keskeisesti osaamisalueeseeni.


Joogan löysin vuonna 2009 ja se oli rakkautta ensi harjoituksella! Olen RYT500 joogaopettaja (YogaSource). Joogassa minua vetää puoleensa liikkeen, hengityksen ja meditaation liitto, jonka avulla voi löytää itsestään aina vain uudenlaista sisäistä rauhaa ja voimavaroja. Omassa ohjauksessani yhdistelen erilaisia joogasuuntauksia riippuen tunnin teemasta ja ryhmän lähtökohdista. Ammennan ohjaukseeni jatkuvasti uutta pitämällä yllä omaa harjoitustani mahdollisimman monipuolisesti ja kouluttautumalla säännöllisesti. Olen ohjannut joogaa vuodesta 2013.

Olen kahden lapsen äiti ja rakastan uuden oppimista kaikesta, mikä voi lisätä henkistä ja fyysistä hyvää oloa. Parhaiten viihdyn luonnon äärellä sen ihmeitä tutkien.

Ohjaajana haluan tuoda ihmisiä kohti terveempää elämää sekä hyvinvoivaa kehoa ja mieltä. Pyrin ohjauksessani parhaani mukaan ottamaan huomioon yksilöiden omat lähtökohdat, rajoitukset ja potentiaalin. Minulle on tärkeää luoda harjoituksiin rento ja positiivinen ilmapiiri, jossa on hyvä olla.


Lämpimästi tervetuloa tunneilleni.

Anne Suomi

Hei, olen Somatic Pilates- ja Somatic Stretching -ohjaaja sekä valmistunut myös Mindfulness-ohjaajaksi Leena Pennasen koulutuksesta (CFM®). Olen käynyt myös Antti-Juhani Wihurin työelämäpainotteisen ohjaajakoulutuksen v. 2016.

Tehtyäni itse yli 30 vuotta toimistotyötä, tiedän, miten kahdeksan tunnin työpäivän jälkeen on kuin selkäsaunan saanut: kehoa kiristää ja joka paikka on jumissa. Lisäksi mieltä monesti painaa ainainen kiire ja stressi, joiden käsittelyyn meillä ei välttämättä ole aina tarmoa eikä työkaluja.

Voit tulla tunnilleni sellaisena kuin olet. Otan asiakkaani aina huomioon kokonaisuutena, koska keho ja mieli vaikuttavat aina toisiinsa.

Luonteeltani olen avoin, iloinen ja sosiaalinen. Tärkein arvoni asiakastyössä on luottamus.

Nähdään tunnilla!

Somaye Pajuhi

Moikka, olen Somaye ja sijaistan Sillassa eri tunteja.

Olen toiselta ammatiltani näyttelijä ja koenkin joogan enemmänkin elämäntavaksi, tavaksi olla kuin työksi tai treeniksi. Rakkauteni joogaan syttyi aikoinaan teatterikoulussa vuonna 2002, mutta lähestymiseni siihen oli hyvin suorituskeskeinen ja vaativa ensimmäiset 15 vuotta. Vasta käytyäni kaksivuotisen YogaSource -koulutuksen (250h) aloin ymmärtää, että joogahan on jo meissä kaikissa. Ytimessämme olemme kaikki jo valmiiksi täydellisiä joogeja, kuten pienet lapset aloittaessaan liikkumisen.

Tämän lähteen uudelleen löytäminen kerros kerrokselta on johtoajatukseni asanaharjoitusta tehtäessä. Kaiken ylimääräisen poisjättäminen, puhtaaseen linjaukseen keskittyminen sekä maayhteyden löytäminen ovat keinoni siihen.

Tavataan Sillassa, olette kaikki sydämellisesti tervetulleita!

Liisa Peltonen

Monipuolinen liikunta sekä omasta kehosta ja mielestä huolehtiminen ovat minulle tärkeitä ja aina arjessa mukana olevia aiheita. Liikunnan avulla arkeni tuntuu kevyemmältä. Minua jooga energisoi ja rauhoittaa mieleni kiireisen päivän päätteeksi.

Olen valmistunut Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisestä ja ohjannut sekä valmentanut vuosien ajan eri-ikäisten liikunta- ja urheiluryhmiä. Pääasiallisesti taitoluistelu ja erilaiset voimisteluun liittyvät lajit ovat olleet lähellä sydäntäni ennen kuin löysin joogan!

Olen RYT300-joogaopettaja. Olen kouluttautunut RYT®200 joogaopettajaksi Villa Mandalan koulutusohjelmasta. Olen jatkanut opiskelua eri opettajien johdolla niin dynaamisen Vinyasa Flow -joogan kuin yin-joogankin alueilla suorittaen yin-joogaohjaajan kurssin Villa Mandalassa ja täydentäen opintojani Embodied Flow™ RYT® 100-koulutuksessa.

Minulle on tärkeää, että tunnillani osallistujat kokevat saavansa keholleen ja mielelleen harjoituksen, mikä on tarkoituksenmukainen ja turvallinen. Pidän dynaamisesta joogasta, jossa liike ja hengitys yhdistyvät ja vähitellen harjoituksesta tulee kehoa ravitseva ja mieltä rauhoittava kokonaisuus. Dynaaminen tunti voi olla vaativa, mutta myös lempeästi kehoa liikuttava ja mieltä fokusoiva.

Haluan luoda tunneilleni positiivisen ja hyväksyvän ilmapiirin, jolloin jokainen oppilas edistyy harjoituksessaan. Nähdään Sillassa!