Ammattitaitoa ja kokemusta

Tuula Heiskanen

Olen elämän ylä- ja alamäkiä nähnyt ja kokenut, aina uteliaasti uutta oppimassa ja ihmisten kanssa viihtyvä jooga-, pilates- ja barreopettaja, Sillan perustaja ja yrittäjä. Olen myös kahden täysi-ikäisen ihanan naisen äiti, pienen kääpiömäyräkoiran onnellinen palvelija sekä pitkän uran globaalissa liike-elämässä tehnyt MBA.

Takana on pitkä taipale jazztanssi- ja ryhmäliikuntatuntien vetämistä sekä laaja kirjo erinäisiä urheilulajeja vuosien varrelta ja tietenkin joogaa, pilatesta ja barrea! Myös hyötyliikunta, spinning, tennis, jazztanssi, uinti, perhokalastus, luonto, mökkeily ja eläimet ovat lähellä sydäntäni. 

Olen E-RYT500-joogaopettaja ja käynyt Yoga Alliancen hyväksymät koulutukset RYT® 200 Villa Mandalassa Mia Jokinivan johdolla, RYT® 300 yin-joogaa Clare Gates-Sjöblomin  ja RYT® 100 Embodied Flown™ Satu Tuomelan johdolla.  Olen PilatesHealth-ohjaaja Suomen Terveysliikuntainstituutista ja käynyt Pilatesohjaaja- ja Reformer-laitepilatesjatkokoulutuksen Somatic Studiolla. Juuri nyt jatkan reformer-kouluttautumista Heikki Lempiäisen johdolla. Olen myös Suomen Pilatesyhdistyksen jäsen.  Sertifioiduksi Barre-ohjaajaksi valmistuin Säde Kajovaaran johdolla ja yin-joogaopintojani jatkan Paul Grilleyn johdolla. Peter Hess® äänimaljahieronta taso I:n sekä Sointukylvyt ja Sointumatkat -koulutukset kävin Medi-Soundissa ja GroundingYin® -ohjaajaksi taas Minna Andersonin johdolla. Intohimonani on ihmisen keho ja anatomia, joten ahmin alan kirjallisuutta, artikkeleita ja koulutan itseäni jatkuvasti myös anatomian saralla.

Suosittelen kaikkia pyrkimään tasapainoon elämässään. Kaikenlaiselle harjoitukselle, dynaamiselle ja rauhoittavalle, on aikansa ja paikkansa. Haluan kaikkien löytävän harjoituksestaan myös ilon, ettei se jää vakavaksi puurtamiseksi. Harrastamisen täytyy olla kivaa, jotta se pysyy elämässä!

Lämpimästi tervetuloa Siltaan!

Ulla Mannila

Olen ohjannut pilatesta vuodesta 2006 ja laitepilatesta vuodesta 2011. Olen Somatic Pilates-ohjaaja, Somatic Stretching-ohjaaja ja Somatic-laiteohjaaja sekä barre-ohjaaja. Olen myös Suomen pilatesyhdistyksen jäsen ja toimin pitkään kouluttajana ja opettajana Somatic Studiolla Helsingissä. Viimeisimpänä olen käynyt Barre Academyn Barre 1-tason koulutuksen Säde Kajovaaran johdolla. Pilatekseen ja kehonhallintaan liittyvien opiskeluiden lisäksi olen suorittanut niin liikuntalääketieteen kuin fysioterapian aineopintoja. Oma liikuntatausta on voimistelussa ja tanssissa.

Vahvuuteni ohjaajana on kokemus ja 10 000 ohjatun pilatestunnin raja on mennyt jo rikki. Kaiken ikäisille ja tasoisille ryhmille/yksilöille löytyvät sopivat pilates-harjoitteet. Käytän tunneilla myös pienvälineitä, kuten pilatesrengasta, kuminauhaa, palloa ja pilatesrullaa.

Jatkuva kouluttautuminen on tässäkin työssä välttämätöntä ja jokainen koulutus ja workshop lisää lehden omaan liikkeen ymmärryksen puuhun. Itse treenaan säännöllisesti muiden ohjaajien tunneilla ja olen etuoikeutettu saadessani tehdä yhteistyötä taitavien ja sydämellisten kolleegoiden kanssa.

Omassa ohjaustyössä koen pilatesperiaatteista tarkkuuden (precision) ja liikkeen virtauksen (flow) erityisen rakkaiksi ja näiden yhdistäminen on tuntieni tavoite. Tarkasti ohjattu pilates vahvistaa kehoa kokonaisvaltaisesti, lisää liikkuvuutta, lisää hengityskapasiteettia ja opettaa sinut käyttämään kehoasi oikein.

"Change happens through movement and movement heals"

- Joseph Pilates-

Tervetuloa tunneilleni!

Outi Sirviö

Aloitin astangajoogan vuonna 2007 vuosia jooganneen äitini jalanjäljissä. Astangajooga avasi minulle täysin uudenlaisen tavan vahvistaa kehoani ja rauhoittaa mieltäni. Astangajoogan säännöllinen harjoittelu sopi minulle hyvin heti alusta alkaen. Koin astangan parissa sekä fyysisiä haasteita että voimakasta keskittyneisyyttä ja mielenrauhaa, jota en aiemmin ollut edes ymmärtänyt kaivanneeni.

Siirryin Mysore-harjoitteluun alkeis- sekä jatkotuntien kautta ja lopulta joogatieni vei Intiaan asti. Asuin ja harjoittelin Mysoren kaupungissa Intiassa viisi kuukautta vuosina 2010-2011, jolloin sain pääopettajakseni astangajoogan kehittäjän Shri K. Pattabhi Joisin tyttärenpojan R. Sharath Joisin. Joogamatkani jatkui Intiasta Thaimaahan, jossa suoritin Yoga Alliancen RYT®200 -koulutuksen. Käyn edelleen säännöllisesti harjoittelemassa Mysoren salilla Sharathin opissa ja Sharath antoi minulle kansainvälisen opetusluvan astangajoogan ykkössarjaan vuonna 2015.

Jooga on minulle elämäntapa ja tärkeä osa jokaista päivääni. Avaan edelleen joogamattoni uteliaana oppimaan uutta ja kertaamaan vanhaa. Astangajooga tuntuu minulle läheisimmältä joogamuodolta, mutta kunnioitan ja arvostan suuresti myös muita joogalajeja ja niiden taitajia. Astangajoogan ohella olen syventänyt osaamistani pilateksen sekä syvävenyttelyn parissa.

Jokainen joogaoppilas on ainutlaatuinen. Haluan kannustaa oppilaitani löytämään oman kehonsa ja mielensä vahvuudet joogan avulla. Olen opettajana tarkka ja korostan hyvän harjoittelu- sekä hengitystekniikan oppimista heti alusta alkaen. Uskon, että jooga sopii kaikille.

Tervetuloa tunneilleni!

Henni Pesonen

Hei, olen Henni ja ohjaan Sillassa joogaa sekä vedän Juoksukoulua. Koulutukseltani olen liikunnanohjaaja AMK, joogaopettaja sekä kasvatustieteen maisteri.


Liikuntataustani tulee tanssista ja voimistelusta sekä hiihto-ja kestävyyslajeista. Olen työskennellyt sekä ryhmä- että yksilövalmentajana ja omien loukkaantumisten kautta olen omaksunut kehoa kunnioittavan lähestymistavan ohjaamiseen. Mm. fysiikkavalmentajana työskennellessäni kuntoutin "selkäpotilaita" eli kaikki selkään liittyvä kuuluu keskeisesti osaamisalueeseeni.


Joogan löysin vuonna 2009 ja se oli rakkautta ensi harjoituksella! Olen RYT500 joogaopettaja (YogaSource). Joogassa minua vetää puoleensa liikkeen, hengityksen ja meditaation liitto, jonka avulla voi löytää itsestään aina vain uudenlaista sisäistä rauhaa ja voimavaroja. Omassa ohjauksessani yhdistelen erilaisia joogasuuntauksia riippuen tunnin teemasta ja ryhmän lähtökohdista. Ammennan ohjaukseeni jatkuvasti uutta pitämällä yllä omaa harjoitustani mahdollisimman monipuolisesti ja kouluttautumalla säännöllisesti. Olen ohjannut joogaa vuodesta 2013.

Rakastan uuden oppimista kaikesta, mikä voi lisätä henkistä ja fyysistä hyvää oloa. Parhaiten viihdyn luonnon äärellä sen ihmeitä tutkien.

Ohjaajana haluan tuoda ihmisiä kohti terveempää elämää sekä hyvinvoivaa kehoa ja mieltä. Pyrin ohjauksessani parhaani mukaan ottamaan huomioon yksilöiden omat lähtökohdat, rajoitukset ja potentiaalin. Minulle on tärkeää luoda harjoituksiin rento ja positiivinen ilmapiiri, jossa on hyvä olla.


Lämpimästi tervetuloa tunneilleni.


Salla Hatara

Salla on liikunta-alan pitkän linjan ammattilainen, jolla on takanaan vuosien kokemus ryhmäliikuntatunneista eri puolella pääkaupunkiseutua.

Saamme nauttia Sallan vauhdikkaasta Voima&Liike -tunnista, jossa ei liikkeen, vauhdin tai hien määrää säästellä. Salla vetää tunnin varmalla otteella ja saa jokaisen asiakkaan antamaan kaikkensa!

Energinen ja iloinen Salla osaa ottaa huomioon erilaiset kehot ja antaa aina vaihtoehtoja liikkeille säädellen tunnin tehokkuutta niin, että kaikki pysyvät mukana.


Tervetuloa Sallan innostaville tunneille Sillassa!


Somaye Pajuhi

Moikka, olen Somaye ja sijaistan Sillassa eri tunteja.

Olen toiselta ammatiltani näyttelijä ja koenkin joogan enemmänkin elämäntavaksi, tavaksi olla kuin työksi tai treeniksi. Rakkauteni joogaan syttyi aikoinaan teatterikoulussa vuonna 2002, mutta lähestymiseni siihen oli hyvin suorituskeskeinen ja vaativa ensimmäiset 15 vuotta. Vasta käytyäni kaksivuotisen YogaSource -koulutuksen (250h) aloin ymmärtää, että joogahan on jo meissä kaikissa. Ytimessämme olemme kaikki jo valmiiksi täydellisiä joogeja, kuten pienet lapset aloittaessaan liikkumisen.

Tämän lähteen uudelleen löytäminen kerros kerrokselta on johtoajatukseni asanaharjoitusta tehtäessä. Kaiken ylimääräisen poisjättäminen, puhtaaseen linjaukseen keskittyminen sekä maayhteyden löytäminen ovat keinoni siihen.

Tavataan Sillassa, olette kaikki sydämellisesti tervetulleita!