Ammattitaitoa ja kokemusta sydämellä

Opettajamme antavat myös yksityistunteja Sillan ja Proud Pilates -studioiden tiloissa! Kysy lisää!

Tuula Heiskanen

Olen aina uteliaasti uutta oppimassa ja ihmisten kanssa viihtyvä pilates-, jooga- ja barreopettaja, Sillan perustaja ja yrittäjä sekä vuodesta 2022 myös punavuorelaisen Proud Pilates -studion omistaja. Olen myös kahden täysi-ikäisen ihanan naisen äiti, pienen kääpiömäyräkoiran onnellinen palvelija sekä pitkän uran globaalissa liike-elämässä tehnyt MBA.

Taustani on pääasiassa jazztanssissa, mutta olen aina ollut kaikkiruokainen liikunnan suhteen.

Olen E-RYT500-joogaopettaja (opettajina Mia Jokiniva, Clare Gates-Sjöblom, Satu Tuomela, Minna Anderson, Medi-Sound) Pilates- ja laitepilateskoulutukset olen käynyt Somatic Studiolla ja Heikki Lempiäisen johdolla. Barre-ohjaajaksi valmistuin Säde Kajovaaran johdolla.

Tällä hetkellä harjoittelen ja opiskelen klassista pilatesta Kati Pylkkäsen (Aitopilates) johdolla. 

Suosittelen kaikkia pyrkimään tasapainoon elämässään. Kaikenlaiselle harjoitukselle, dynaamiselle ja rauhoittavalle, on aikansa ja paikkansa. Haluan kaikkien löytävän harjoituksestaan myös ilon. Harrastamisen täytyy olla kivaa, jotta se pysyy elämässä!

Lämpimästi tervetuloa tunneilleni Siltaan ja Proud Pilatekseen!

I am a pilates, yoga and barre teacher and founder and entrepreneur of SILTA JOOGA PILATES. As of summer 2022, I am also the owner of Proud Pilates. In addition, I am a mother, the happy servant of a small miniature dachshund, and an MBA with a long career in global business life.

My background is in jazz dance as well as a wide range of different sports over the years. 

I am an E-RYT500 yoga teacher (teachers Mia Jokiniva, Clare Gates-Sjöblom, Satu Tuomela, Minna Anderson, Medi-Sound)

I have done Pilates trainings at Somatic Studio and under the leadership of Heikki Lempiäinen. My barre training was done with Säde Kajovaara. 

At the moment I practise and study classical pilates with Kati Pylkkänen (Aitopilates).

I recommend everyone to strive for balance in their lives. There is a time and a place for all types of exercise, dynamic and relaxing. I want everyone to also find joy in their exercise - A hobby has to be fun in order for it to stay in life!

Welcome to my classes at SILTA and Proud Pilates!

Ulla Mannila

Olen sinua lempeän määrätietoisesti ohjaava pilates ammattilainen vankalla kokemuksella. Alan vaihtajana vaihdoin työkuviot täysin v. 2004 lähtiessäni opiskelemaan erilaisia kehonhallintamenetelmiä kouluttautuen ensin Method Putkisto-ohjaajaksi vuonna 2004 ja siitä jatkoin pilatesohjaaja-opintojen pariin ensin mattopilates v. 2006 ja laitepilates v. 2011. Samalla suoritin ohessa fysioterapian aineopintoja sekä liikuntalääketieteen opintoja. Olen toiminut myös Somatic Studiolla kouluttajana pilatesohjaajille ja muille liikunnan ammattilaisille vuosina 2011-2019.

Pilatesohjaajuuteeni vahvasti vaikuttaneet henkilöt ovat Pilates opettaja, Alexander tekniikan opettaja Mitsi Pippa (1958-2015), jonka kellosepän tarkasta ohjauksesta ja opetuksesta sain nauttia monta vuotta, sekä Jennifer Stacey M.S (1963-2021) Pilates second generation teacher's teacher, exercise physiologist/biomechanist, jonka lukuisiiin koulutuksiin minulla on ollut ilo osallistua ja tietysti monet muut kouluttajat, kollegat ja ennen kaikkea asiakkaat, joita opettaessa opin itsekin koko ajan. Omassa ohjauksessani tukeudun alkuperäisiin liikkeisiin ja liikejärjestyksiin variaatinoineeen, mutta opiskelen myös aktiivisesti mitä uutta tietoa liikkumisesta ja ihmiskehosta on saatavilla ja huomioin sen ohjauksessani. 

Tervetuloa matto- ja laitepilatestunneilleni!

Outi Sirviö

Aloitin astangajoogan vuonna 2007 vuosia jooganneen äitini jalanjäljissä. Astangajooga avasi minulle täysin uudenlaisen tavan vahvistaa kehoani ja rauhoittaa mieltäni. Astangajoogan säännöllinen harjoittelu sopi minulle hyvin heti alusta alkaen. Koin astangan parissa sekä fyysisiä haasteita että voimakasta keskittyneisyyttä ja mielenrauhaa, jota en aiemmin ollut edes ymmärtänyt kaivanneeni.

Siirryin Mysore-harjoitteluun alkeis- sekä jatkotuntien kautta ja lopulta joogatieni vei Intiaan asti. Asuin ja harjoittelin Mysoren kaupungissa Intiassa viisi kuukautta vuosina 2010-2011, jolloin sain pääopettajakseni astangajoogan kehittäjän Shri K. Pattabhi Joisin tyttärenpojan R. Sharath Joisin. Joogamatkani jatkui Intiasta Thaimaahan, jossa suoritin Yoga Alliancen RYT®200 -koulutuksen. Käyn edelleen säännöllisesti harjoittelemassa Mysoren salilla Sharathin opissa ja Sharath antoi minulle kansainvälisen opetusluvan astangajoogan ykkössarjaan vuonna 2015.

Jooga on minulle elämäntapa ja tärkeä osa jokaista päivääni. Avaan edelleen joogamattoni uteliaana oppimaan uutta ja kertaamaan vanhaa. Astangajooga tuntuu minulle läheisimmältä joogamuodolta, mutta kunnioitan ja arvostan suuresti myös muita joogalajeja ja niiden taitajia. Astangajoogan ohella olen syventänyt osaamistani pilateksen sekä syvävenyttelyn parissa.

Jokainen joogaoppilas on ainutlaatuinen. Haluan kannustaa oppilaitani löytämään oman kehonsa ja mielensä vahvuudet joogan avulla. Olen opettajana tarkka ja korostan hyvän harjoittelu- sekä hengitystekniikan oppimista heti alusta alkaen. Uskon, että jooga sopii kaikille.

Tervetuloa astangatunneilleni!

Anna-Mari Peltonen

Olen etelä-Pohjanmaalla, Seinäjoella syntynyt pilatesohjaaja, pianopedagogi ja musiikin maisteri. Pilates-menetelmä on ollut eri muodoissaan tärkeä osa elämääni yli kymmenen vuoden ajan.

Valmistuin SomaticPilates -ohjaajaksi Somatic Centeristä 2018, ja olen Suomen pilatesyhdistyksen jäsen. Työkalupakkiani täydentävän Reformer -laiteohjaajakoulutuksen olen suorittanut keväällä 2022 Heikki Lempiäisen johdolla.

Olen luonteeltani intensiivinen ja utelias oppija. Pyrin hahmottamaan virtaavaa liikettä, sen hallintaa ja estetiikkaa pitäen sitä tärkeänä osana tasapainoista, hyvää elämää. Pitkä kokemukseni pedagogin työstä musiikin saralla tuo pilatesohjaukseen ja kehonhallintaan monitahoista vuoropuhelua. Nautin erilaisten ilmiöiden sanoittamisesta ja annan ohjatessani usein ajatuksen ja mielikuvituksen virrata.

Pilates-menetelmän harjoittaminen juurruttaa sekä vakauttaa kehoa ja mieltä niin työssä kuin arjessa. Hallittu ja keskittynyt liike tuo voimaa, notkeutta sekä hyvän olon.

Tervetuloa matto- ja laitepilatestunneilleni!

Riina Marttinen

Olen ohjannut pilatesta vuodesta 2012. Oma matkani pilatesohjaajaksi ja -oppilaaksi alkoi tuolloin lähes kymmenen vuotta sitten, kun valmistauduin ensimmäisestä pitkästä pilatesohjaajakoulutuksesta Somatic Centeriltä Helsingistä. Klassinen pilates on se tapa, jolla haluan itse harjoitella ja opettaa pilatesta. Valmistuin 2020 Kati Pylkkäsen Aitopilates ®-koulutusohjelmasta, joka on alkuperäisen pilateksen systemaattista harjoittelua ja opettamista edelleen. Vuonna 2022 osallistun Aitopilates® Master -koulutukseen.

Olen myös opiskellut ja ohjannut raskaana olevia ja synnyttäneitä, joten lantionpohjan vahvistavat harjoitukset sekä erkauman kuntouttaminen kuuluvat osaamisalueisiini.

Olen itse kulkenut pitkän tien pilateksen osalta kuntoutujasta pilatesohjaajaksi, ja uudelleen oppilaaksi.  Mikään ei voita sitä tunnetta, kun huomaa harjoittelun tuottavan tulosta ja oman kehonsa vahvistuneen! Tämän toteutumista on ollut hienoa seurata myös omien asiakkaideni kohdalla!

Vaikka pilates onkin minulle elämäntapa, mahtuu elämääni muutakin. Perheeseeni kuuluu mies, kaksi teini-ikäistä lasta ja labradorinnoutaja. Nautin perheen ja ystävien kesken vietetystä ajasta, koripallon seuraamisesta, hyvästä ruoasta ja luonnossa liikkumisesta.

Tervetuloa matto- ja laitepilatestunneilleni Siltaan!


Terhi Tohni

Terhille liikkuminen on aina ollut tärkeä osa jokapäiväistä elämää. Uusi näkökulma liikkumiseen ja omasta terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimiseen löytyi vasta myöhemmin, kun oma terveys oli vaakalaudalla. Pilates teki Terhiin lähtemättömän vaikutuksen ja jätti hänelle kokemuksen kuntouttavasta voimastaan. "Pilates on hauska ja palkitseva tapa pitää huolta itsestä. Kiireen keskellä voimme melkein hukata itsemme kaiken tekemisen alle. Koen, että pilates voi palauttaa luonnollisen yhteyden itseen, selkeyttää ajatuksia ja vahvistaa sekä rauhoittaa kehoa ja mieltä. Olen aiemmalta koulutukseltani tradenomi. Kokemusta toimistotyön hälinästä ja istumisesta on siis sivuvaikutuksineen", Terhi sanoo.

Vuosien pilatesharrastus auttoi Terhiä löytämään oman polkunsa. Hän valmistui Somatic Pilates -ohjaajaksi vuonna 2013 ja sai Lolita's Legacy matto- ja välineopettajatutkinnon vuonna 2016 opiskeltuaan 1,5 vuotta Pilates Placessa Tampereella. Terhi päivittää osaamistaan jatkuvasti. Lisäksi hän on somaattisen venytyksen ja spiraalistabiloinnin ohjaaja. Hän rakastaa musiikkia ja tanssia, erityisesti Nia-tanssia.

"Pilates on yksi elämäni tärkeimmistä asioista, enkä voisi kuvitella elämää ilman sitä. Haluan jakaa tämän tunteen myös asiakkaideni kanssa. Opettajana olen ammattimainen, lempeä ja kannustava. Tavoitteeni on lisäämään kehotietoisuuttasi ja auttamaan sinua tavoitteessasi kohti parempaa fyysistä ja henkistä hyvinvointia."

Tervetuloa Terhin laitepilatestunneille!

Taika Jansson

Taika on nuori, energinen, ja kannustava pilatesohjaaja, joka edustaa nuorempaa sukupolvea. Hän aloitti Klassisen pilateksen 3 vuotta sitten ja valmistui ohjaajaksi Nina Saarisen kouluttamana Pilates Circle -studiolla. Nuoresta iästä huolimatta Taikalla on vahva osaaminen ja ote opettajuuteen - hän osaa todella erottaa pilateksen olennaisen ytimen ja vielä sanoittaa sen sujuvasti tunneilla.

Taika täydentää koulutustaan Uno Pilates Zurich - Principle of Guidance 2024 - Miguel Silvan ja Dominique Bandin opissa Sveitsissä.

Taikan mielestä kehossa on upeinta se, mitä vahvalla ja terveellä keholla voidaan tehdä, ei se, miltä keho näyttää. Hänelle pilates on yhtä paljon mielen että kehon harjoitus, joka puhdistaa ja tasaa ajatukset. Pilates sopii Taikan mielestä kaikille ikää tai sukupuolta katsomatta.

Taika on myös kahden ihanan mäyräkoiran äiti eli Sillassa on nyt 3 opettajaa, joilla on mäyräkoira!

Saara Halonen

Hei, olen Saara ja ohjaan Sillassa mm. Dynaaminen Flow- ja hatha-tunteja. Joogaharjoituksen mahdollistajana ja joogan oppien välittäjänä tärkein tehtäväni on luoda sinulle ympäristö, jossa pääset tutustumaan harjoituksen muotoihin turvallisesti, niin kehon kuin mielen oivallusten kautta.

Joogaopettajakoulutukseni (RYT 200, Yoga Nordic 2018-19) sai kiinnostukseni heräämään asanoiden lisäksi joogafilosofiaan ja perinteisiin. Tämän pohjalta ohjaan hyvin monimuotoista joogaharjoitusta, vaikka alunperin hakeuduin asana- ja etenkin vinyasa -harjoituksen pariin voimistelullisen liikuntataustani kautta.

Flow-harjoituksessa minua kiehtoo edelleen liikkeen meditatiivisuus sekä hengityksen ja liikkeen virtaava yhteiselo. Tämä kuultaa myös vahvasti tuntieni rakenteista.
Opinnoissani olen lisäksi perehtynyt asanaharjoituksen anatomiaan (DeConstruct to ReConstruct, Alexandria Crow), joten tunneillani korostuvat niin harjoituksen toiminnallisuus kuin inklusiivisuus kaikille kehoille.

Lämpimästi tervetuloa mukaan joogatunneilleni - Sillassa nähdään!

Elina Kesvatera


Joogamatkani alkoi vuonna 2009, kun odotin esikoistani. Raskausajan joogan ansiosta ja sieltä saamieni työkalujen tuella löysin syvän luottamuksen omaan kehooni ja sen viisauteen täysin uuden kokemuksen äärellä. Jooga on kulkenut mukana elämässäni siitä asti vaihtelevalla intensiteetillä.

Minulle jooga mahdollistaa tasapainon löytämisen mitä erilaisimmista elämäntilanteista. Oma joogaharjoitukseni on muuttunut vuosien varrella intuitiivisemmaksi ja vastaamaan oman kehomielen tarpeita kunakin päivänä. Joogaharjoittelun myötä pystyn vastaanottamaan täydempää elämää ja antamaan laadukkaammin ympärilleni.

Ohjaan joogaa ja sointurentoutuksia lempeän varmalla otteella. Läsnäolo, jokaisen ainutlaatuisuuden vaaliminen sekä turvallisen tilan ja yhteisön luominen korostuvat ohjauksessani. Inspiroidun kehon ja mielen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, inhimillisistä kohtaamisista sekä meidän jokaisen valovoimaisuuden näkyväksi tuomisesta. Ammennan osaamista myös pitkän linjan opetusalan asiantuntijuudesta ja positiivisesta psykologiasta.

Olet lämpimästi tervetullut yinjoogatunneilleni ♡

Koulutustausta:

Joogaohjaaja (RYT200), äänimaljahoitaja (PH® äänirentoutusmetodit), Life Coach (International Coaching Certification). Lisäksi lyhyitä opintoja joogan, mindfulnessin ja positiivisen pyskologian saralta. Kasvatustieteen maisteri KM.

Kuva: Lena Zakharova

Henni Pesonen

Hei, olen Henni ja ohjaan Sillassa mm. Voima&Liike -tuntia sekä sijaistan joogaa.  Koulutukseltani olen liikunnanohjaaja AMK, joogaopettaja sekä kasvatustieteen maisteri.


Liikuntataustani tulee tanssista ja voimistelusta sekä hiihto-ja kestävyyslajeista. Olen työskennellyt sekä ryhmä- että yksilövalmentajana ja omien loukkaantumisten kautta olen omaksunut kehoa kunnioittavan lähestymistavan ohjaamiseen. Mm. fysiikkavalmentajana työskennellessäni kuntoutin "selkäpotilaita" eli kaikki selkään liittyvä kuuluu keskeisesti osaamisalueeseeni.


Joogan löysin vuonna 2009 ja se oli rakkautta ensi harjoituksella! Olen RYT500 joogaopettaja (YogaSource). Joogassa minua vetää puoleensa liikkeen, hengityksen ja meditaation liitto, jonka avulla voi löytää itsestään aina vain uudenlaista sisäistä rauhaa ja voimavaroja. Omassa ohjauksessani yhdistelen erilaisia joogasuuntauksia riippuen tunnin teemasta ja ryhmän lähtökohdista. Ammennan ohjaukseeni jatkuvasti uutta pitämällä yllä omaa harjoitustani mahdollisimman monipuolisesti ja kouluttautumalla säännöllisesti. Olen ohjannut joogaa vuodesta 2013.

Rakastan uuden oppimista kaikesta, mikä voi lisätä henkistä ja fyysistä hyvää oloa. Parhaiten viihdyn luonnon äärellä sen ihmeitä tutkien.

Ohjaajana haluan tuoda ihmisiä kohti terveempää elämää sekä hyvinvoivaa kehoa ja mieltä. Pyrin ohjauksessani parhaani mukaan ottamaan huomioon yksilöiden omat lähtökohdat, rajoitukset ja potentiaalin. Minulle on tärkeää luoda harjoituksiin rento ja positiivinen ilmapiiri, jossa on hyvä olla.


Lämpimästi tervetuloa Voima&Liike -tunneilleni!