Ammattitaitoa ja kokemusta

Ulla Mannila

Olen ohjannut pilatesta vuodesta 2006 ja laitepilatesta vuodesta 2011. Olen Somatic Pilates-ohjaaja, Somatic Stretching-ohjaaja ja Somatic-laiteohjaaja ja Suomen pilatesyhdistyksen jäsen ja toimin myös kouluttajana Somatic Studiolla Helsingissä. Pilatekseen ja kehonhallintaan liittyvien opiskeluiden lisäksi olen suorittanut niin liikuntalääketieteen kuin fysioterapian aineopintoja. Oma liikuntatausta on voimistelussa ja tanssissa.

Vahvuuteni ohjaajana on kokemus ja 10 000 ohjatun pilatestunnin raja menee rikki tuota pikaa. Kaiken ikäisille ja tasoisille ryhmille/yksilöille löytyvät sopivat pilates-harjoitteet. Käytän tunneilla myös pienvälineitä, kuten pilatesrengasta, kuminauhaa, palloa ja pilatesrullaa.

Jatkuva kouluttautuminen on tässäkin työssä välttämätöntä ja jokainen koulutus ja workshop lisää lehden omaan liikkeen ymmärryksen puuhun. Itse treenaan säännöllisesti muiden ohjaajien tunneilla ja olen etuoikeutettu saadessani tehdä yhteistyötä taitavien ja sydämellisten kolleegoiden kanssa.

Omassa ohjaustyössä koen pilatesperiaatteista tarkkuuden (precision) ja liikkeen virtauksen (flow) erityisen rakkaiksi ja näiden yhdistäminen on tuntieni tavoite. Tarkasti ohjattu pilates vahvistaa kehoa kokonaisvaltaisesti, lisää liikkuvuutta, lisää hengityskapasiteettia ja opettaa sinut käyttämään kehoasi oikein.

"Change happens through movement and movement heals"

- Joseph Pilates-

Tervetuloa tunneilleni!

Outi Sirviö

Aloitin astangajoogan vuonna 2007 vuosia jooganneen äitini jalanjäljissä. Astangajooga avasi minulle täysin uudenlaisen tavan vahvistaa kehoani ja rauhoittaa mieltäni. Astangajoogan säännöllinen harjoittelu sopi minulle hyvin heti alusta alkaen. Koin astangan parissa sekä fyysisiä haasteita että voimakasta keskittyneisyyttä ja mielenrauhaa, jota en aiemmin ollut edes ymmärtänyt kaivanneeni.

Siirryin Mysore-harjoitteluun alkeis- sekä jatkotuntien kautta ja lopulta joogatieni vei Intiaan asti. Asuin ja harjoittelin Mysoren kaupungissa Intiassa viisi kuukautta vuosina 2010-2011, jolloin sain pääopettajakseni astangajoogan kehittäjän Shri K. Pattabhi Joisin tyttärenpojan R. Sharath Joisin. Joogamatkani jatkui Intiasta Thaimaahan, jossa suoritin Yoga Alliancen RYT®200 -koulutuksen. Käyn edelleen säännöllisesti harjoittelemassa Mysoren salilla Sharathin opissa ja Sharath antoi minulle kansainvälisen opetusluvan astangajoogan ykkössarjaan vuonna 2015.

Jooga on minulle elämäntapa ja tärkeä osa jokaista päivääni. Avaan edelleen joogamattoni uteliaana oppimaan uutta ja kertaamaan vanhaa. Astangajooga tuntuu minulle läheisimmältä joogamuodolta, mutta kunnioitan ja arvostan suuresti myös muita joogalajeja ja niiden taitajia. Astangajoogan ohella olen syventänyt osaamistani pilateksen sekä syvävenyttelyn parissa.

Jokainen joogaoppilas on ainutlaatuinen. Haluan kannustaa oppilaitani löytämään oman kehonsa ja mielensä vahvuudet joogan avulla. Olen opettajana tarkka ja korostan hyvän harjoittelu- sekä hengitystekniikan oppimista heti alusta alkaen. Uskon, että jooga sopii kaikille.

Tervetuloa tunneilleni!

Tuula Heiskanen

Olen elämän ylä- ja alamäkiä nähnyt ja kokenut, aina uteliaasti uutta oppimassa ja ihmisten kanssa viihtyvä jooga- ja pilatesopettaja. Olen myös kahden täysi-ikäisen ihanan naisen äiti, pienen kääpiömäyräkoiran onnellinen omistaja sekä pitkän uran globaalissa liike-elämässä tehnyt entinen suorittaja ja MBA.

Vasta viime vuosina olen opetellut kuuntelemaan itseäni ja mitä minä haluan. Nyt yritän elää sen mukaan, mitä oma mieleni kertoo minulle. Eli yritän elää opetusteni mukaisesti - välillä siinä onnistuen, välillä epäonnistuen.

Olen RYT500-joogaopettaja ja käynyt Yoga Alliancen hyväksymät RYT® 200, RYT® 300 JA RYT® 100 koulutukset. Perusjoogaopettajan opinnot, RYT® 200, kävin Villa Mandalassa, missä Mia Jokiniva, Jenni Morrison-Jack ja Cole Dano olivat opettajiani. Yinjoogakoulutukseni, RYT® 300 Seasonal yin®, tapahtui Chi Therapeutics'in Clare Sjöblom-Gatesin johdolla sekä Embodied Flow™RYT® 100 -koulutus Satu Tuomelan kanssa. Syventäviä opintoja yinjoogan saralta olen tehnyt Minna Anderssonin (ent. Ulmanen) kanssa GroundingYin®-hoitajaksi valmistuen. Olen myös PilatesHealth-ohjaaja Suomen Terveysliikuntainstituutista Heikki Lempiäisen ja Minna Määtän opista.

Takana on vankka ja pitkä taipale jazztanssi- ja ryhmäliikuntatuntien vetämistä sekä laaja kirjo erinäisiä urheilulajeja vuosien varrelta. Monipuolinen liikunta kuuluu edelleen elämääni. 

Tärkeimpänä pidän sitä, että tunneillani jokainen tekee harjoituksensa itseään parhaiten palvelevalla tavalla, kehoaan kunnioittaen, anatomisesti oikein ja lempeästi itseään kuunnellen. Jokainen keho ja päivä on erilainen, joten harjoituskin on joka kerta erilainen. Haluan kaikkien löytävän harjoituksestaan myös ilon, ettei se jää vakavaksi puurtamiseksi.

Kerran yksi oppilaistani sanoi: "Tunsin oloni turvalliseksi tunnillasi."

Siinä se tuli hyvin kiteytettynä.

Lämpimästi tervetuloa Siltaan!

Riina Riikonen

Olen aina ollut monipuolisesti liikunnallinen ja periaatteenani onkin, että kaikkea kannattaa kokeilla, ainakin kerran. Vuodesta 2010 alkaen olen ohjannut Etelä-Karjalan murteella erilaisia liikkujia niin kuntokeskuksessa, erityisryhmissä kuin kuntosaleilla yksilöohjauksissakin. Loppuvuodesta 2015 valmistuin fysioterapeutiksi, jonka roolissa pääsen auttamaan ja innostamaan muita ihmisiä liikkeen pariin. Olen myös PhysioPilates-ohjaaja, mikä tarkoittaa tavallista Pilatesta hieman syvällisemmällä, fysioterapeuttisella, näkökulmalla ja mahdollisuutta huomioida paremmin myös erityisryhmät.

Ihminen on psykofyysinen kokonaisuus, ja uskonkin, että mielen ja kehon yhteys on vahvempi kuin ehkä ymmärrämmekään. Oman kehon toiminnan ymmärtäminen ja armollisuus itseä ja omia ominaisuuksiaan kohtaan saavat kehon ja mielen voimaan paremmin. Meditoiminen ja hengittäminen auttavat löytämään sopivan rentouden ja elämän upeuden juuri tässä hetkessä. Ravinto taas antaa meille energiaa ja elinvoimaa. On ihanaa nauttia hyvästä ruoasta samalla, kun saa siitä tarvittavia ravintoaineita ja voi hyvin. Opiskelen parhaillaankin ravitsemustieteitä avoimessa yliopistossa voidakseni itse ymmärtää ravinnon monia nyansseja paremmin, ja voidakseni auttaa myös muita rakentamaan ruokavaliostaan itselleen mieleisen ja terveellisen.

Olemme kaikki yksilöitä ja meillä on oikeus nauttia elämästä yksilöllisesti.

Nähdään tunneilla!

Vilma Nummela

Olen sekoitus luovaa ja intuitiolla pelaavaa meditaatio-ohjaajaa ja stressinhallinnan ammattilaista sekä toisaalta määrätietoisesti tieteisiin suhtautuvaa akateemista tutkijaa (VTM). Minua kiehtoo mielen ja kehon välinen yhteys ja koenkin itseni hyvinvoinnin ikuiseksi opiskelijaksi ja uteliaaksi tutkijaksi. Löysin meditaation 15 vuotta sitten ja sen kautta sain täydellisen työkalun tutkia mieltäni uudesta kulmasta. Kuinka ihana on ajatus, että koskaan ei tarvitse olla valmis, vaan joka harjoitus on oma kokonaisuutensa ja täydellisesti riittävä.

Valmistuin valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2011 ja olen siis matkusteluun, uusiin kulttuureihin ja vieraisiin paikkoihin innolla suhtautuva sosiaali- ja kulttuuriantropologi. Mindfulnessia ja meditaatio-ohjaajaksi olen opiskellut Intiassa ja Suomessa. Joogaopettajaksi olen valmistunut Yogasourcen RYT®500-koulutuksesta helmikuussa 2018.

Päällimmäisenä työssäni minua motivoi hyvän olon luominen toisillekin. Pyrin muistuttamaan siitä, että olosuhteiden ei tarvitse olla täydellisiä, tai elämän täysin stressitöntä ja pelkkää positiivisuutta, jotta onnellisuuden ja kiitollisuuden kokeminen olisi mahdollista. Vähempikin riittää. Haluan auttaa ihmisiä pysähtymään ja hiljentymään, löytämään oman äänensä ja tasapainon sisältään. Kyllä; Olemaan.

Tervetuloa Siltaan lempeille läsnäolon joogatunneilleni - pysähtymään ja löytämään Sinun oma tasapainosi!

Sakari Boman

Vedän Sillassa "Joogaa liikkujille" -tuntia, joka sopii loistavasti juuri omaan ajatusmaailmaani - jooga on laji, jota kaikki voivat harrastaa - omalla tavallaan ja omien tavoitteiden mukaisesti. Itselläni joogaharrastus on muuttunut kokonaisvaltaiseksi elämänasenteeksi, joka on mukana niin joogaopetuksessani kuin yrittäjänä toimiessanikin. Olen suorittanut Yoga Alliancen hyväksymän sekä RYT®200-joogaopettajatutkinnon että yin-joogaohjaajakurssin Villa Mandalassa. Haen jatkuvasti omaan joogapolkuuni näkemystä eri joogasuunnista sekä olen täydentänyt perusopintojani anatomia- ja filosofiaopeilla.

Tervetuloa tunneilleni Siltaan - olet sitten vasta-alkaja tai jo joogaa jonkin verran tehnyt!

Riina Marttinen

Olen lauttasaarelainen Somatic Pilates-, Somatic Stretching- ja laitepilatesohjaaja, ja voit tavata minut Sillassa ohjaamassa pilateskursseja ja sijaistamassa pilatestunteja. Mattotunteja olen ohjannut vuodesta 2012 ja laitetunteja vuodesta 2015 lähtien. Olen Suomen pilatesyhdistyksen jäsen.

Pilates on nerokas metodi, joka yhdistää kehon ja mielen, ja haastaa aina uudestaan. Ensikosketuksen pilatekseen sain jo lapsena tanssiharrastukseni parissa, mutta varsinainen pilatesherääminen tapahtui, kun kahden raskauden jälkeen lähdin etsimään itselleni sopivaa harjoittelumuotoa. Muutos vaatii aina aikansa, mutta matka on ollut antoisa, ja jatkuu varmasti läpi koko elämäni. Treenaan itse säännöllisesti myös muiden ohjaajien ohjauksessa, ja kouluttaudun jatkuvasti niin suomalaisten kuin ulkomaalaisten pilatesopettajien kursseilla ja koulutuksissa. Oppiminen ei lopu koskaan!

Keho on viisas, ja toivon, että voin auttaa sinua kuuntelemaan ja käyttämään omaa kehoasi entistä paremmin. Toivottavasti tapaamme Sillassa! 

Linda Haapio

Entisenä kilpavoimistelijana ja valmentajana liikunta on ollut aina tärkeä osa elämääni. Astuin ensimmäisen kerran joogamatolle vuonna 2012 ja löysin harjoituksesta uuden tavan ilmaista itseäni liikkeen kautta. Koen, että jooga tarjoaa loputtomat mahdollisuudet kehittää hengityksen, kehon liikkeen ja mielen välistä yhteyttä. Kiinnostukseni harjoituksen syventämiseen, joogafilosofiaan sekä anatomiaan sai minut hakeutumaan Villa Mandalan RYT200-koulutukseen, josta valmistuin vuonna 2016.

Utelias luonne ja levottomat jalanpohjat ovat vieneet minua ympäri maailmaa joogamatto kainalossa. Viimeiset 1,5 vuotta olen viettänyt suuren seikkailun merkeissä ulkomailla. Olen päässyt opiskelemaan lisää ja syventämään omaa harjoitustani muun muassa Italiassa, Kanadassa, Etelä-Afrikassa ja Australiassa. Australiassa ollessani valmistuinkin Byron Yoga Centerissä Melbournessa RYT500-sertifioiduksi ohjaajaksi.

Olen kiitollinen kaikille opettajilleni, jotka ovat inspiroineet ja johdattaneet minua joogapolullani: Mia Jokinivalle valtavasta määrästä tietoa ja rohkaisusta opettajuuteen, Jenni Morrison-Jackille tarttuvasta intohimosta anatomiaa kohtaan, Shiva Realle jalkojen irroittamisesta maanpinnalta sekä Gloria Lathamille toisenlaisen tien näyttämisestä.

Opettajana pyrin innostamaan lajin pariin niin kokeneita kuin aloittelevia joogeja. Mielestäni parasta joogassa on sen kokonaisvaltaisuus ja se, että matolla opitut ja oivalletut asiat voidaan viedä myös muille elämän osa-alueille.

Tervetuloa dynaamisen flown tunneilleni Sillassa!