Ammattitaitoa ja kokemusta

Opettajamme antavat myös yksityistunteja Sillan tiloissa! Kysy lisää!

Tuula Heiskanen

Olen elämän ylä- ja alamäkiä nähnyt ja kokenut, aina uteliaasti uutta oppimassa ja ihmisten kanssa viihtyvä jooga-, pilates- ja barreopettaja, Sillan perustaja ja yrittäjä. Olen myös kahden täysi-ikäisen ihanan naisen äiti, pienen kääpiömäyräkoiran onnellinen palvelija sekä pitkän uran globaalissa liike-elämässä tehnyt MBA.

Taustani on pääasiassa jazztanssissa, mutta tykkään liikkua monella eri tapaa. Spinning, tennis, uinti, perhokalastus, luonto, mökkeily ja eläimet ovat lähellä sydäntäni. 

Olen E-RYT500-joogaopettaja ja käynyt Yoga Alliancen hyväksymät koulutukset RYT® 200 Villa Mandalassa Mia Jokinivan johdolla, RYT® 300 yin-joogaa Clare Gates-Sjöblomin  ja RYT® 100 Embodied Flown™ Satu Tuomelan johdolla.  Olen PilatesHealth-ohjaaja Suomen Terveysliikuntainstituutista ja käynyt Pilatesohjaaja- ja Reformer-laitepilatesjatkokoulutukset Somatic Studiolla ja Heikki Lempiäisen johdolla. Olen myös Suomen Pilatesyhdistyksen jäsen.  Sertifioiduksi Barre-ohjaajaksi valmistuin Säde Kajovaaran johdolla ja yin-joogaopintojani jatkan Paul Grilleyn johdolla. Peter Hess® äänimaljakoulutukset kävin Medi-Soundissa ja GroundingYin® -ohjaajaksi taas Minna Andersonin johdolla. Intohimonani on ihmisen keho ja anatomia, joten koulutan itseäni jatkuvasti myös anatomian saralla.

Suosittelen kaikkia pyrkimään tasapainoon elämässään. Kaikenlaiselle harjoitukselle, dynaamiselle ja rauhoittavalle, on aikansa ja paikkansa. Haluan kaikkien löytävän harjoituksestaan myös ilon. Harrastamisen täytyy olla kivaa, jotta se pysyy elämässä!

Lämpimästi tervetuloa Siltaan!

I am a yoga, pilates and barre teacher and founder and entrepreneur of SILTA JOOGA PILATES. As of summer 2022, I am also the owner of Proud Pilates. In addition, I am a mother, the happy servant of a small miniature dachshund, and an MBA with a long career in global business life.

My background is in jazz dance as well as a wide range of different sports over the years. Spinning, tennis, swimming, fly fishing, nature, camping and animals are also close to my heart.

I am an E-RYT500 yoga teacher and have completed the Yoga Alliance approved trainings RYT® 200 Villa Mandala led by Mia Jokiniva, RYT® 300 yin yoga led by Clare Gates-Sjöblom and RYT® 100 Embodied Flown™ led by Satu Tuomela. I am a PilatesHealth instructor from the Finnish Institute of Health and Fitness and have completed the Pilates instructor and Reformer Pilates advanced trainings at Somatic Studio and under the leadership of Heikki Lempiäinen. I am also a member of the Finnish Pilates Association. I graduated as a certified barre instructor under the guidance of Säde Kajovaara and I continue my yin yoga studies under the guidance of Paul Grilley. I have studied the sound bowls methods at Medi-Sound and GroundingYin®  with Minna Anderson. My passion is the human body and anatomy, so I constantly educate myself in the field of anatomy as well.

I recommend everyone to strive for balance in their lives. There is a time and a place for all types of exercise, dynamic and relaxing. I want everyone to also find joy in their exercise - A hobby has to be fun in order for it to stay in life!

Ulla Mannila

Olen sinua lempeän määrätietoisesti ohjaava pilates ammattilainen vankalla kokemuksella. Alan vaihtajana vaihdoin työkuviot täysin v. 2004 lähtiessäni opiskelemaan erilaisia kehonhallintamenetelmiä kouluttautuen ensin Method Putkisto-ohjaajaksi vuonna 2004 ja siitä jatkoin pilatesohjaaja-opintojen pariin ensin mattopilates v. 2006 ja laitepilates v. 2011. Samalla suoritin ohessa fysioterapian aineopintoja sekä liikuntalääketieteen opintoja. Olen toiminut myös Somatic Studiolla kouluttajana pilatesohjaajille ja muille liikunnan ammattilaisille vuosina 2011-2019.

Pilatesohjaajuuteeni vahvasti vaikuttaneet henkilöt ovat Pilates opettaja, Alexander tekniikan opettaja Mitsi Pippa ( 1958-2015), jonka kellosepän tarkasta ohjauksesta ja opetuksesta sain nauttia monta vuotta, sekä Jennifer Stacey M.S (1963-2021) Pilates second generation teacher's teacher, exercise physiologist/biomechanist, jonka lukuisiiin koulutuksiin minulla on ollut ilo osallistua ja tietysti monet muut kouluttajat, kollegat ja ennen kaikkea asiakkaat, joita opettaessa opin itsekin koko ajan. Omassa ohjauksessani tukeudun alkuperäisiin liikkeisiin ja liikejärjestyksiin variaatinoineeen, mutta opiskelen myös aktiivisesti mitä uutta tietoa liikkumisesta ja ihmiskehosta on saatavilla ja huomioin sen ohjauksessani. 

Tervetuloa tunneilleni!

Outi Sirviö

Aloitin astangajoogan vuonna 2007 vuosia jooganneen äitini jalanjäljissä. Astangajooga avasi minulle täysin uudenlaisen tavan vahvistaa kehoani ja rauhoittaa mieltäni. Astangajoogan säännöllinen harjoittelu sopi minulle hyvin heti alusta alkaen. Koin astangan parissa sekä fyysisiä haasteita että voimakasta keskittyneisyyttä ja mielenrauhaa, jota en aiemmin ollut edes ymmärtänyt kaivanneeni.

Siirryin Mysore-harjoitteluun alkeis- sekä jatkotuntien kautta ja lopulta joogatieni vei Intiaan asti. Asuin ja harjoittelin Mysoren kaupungissa Intiassa viisi kuukautta vuosina 2010-2011, jolloin sain pääopettajakseni astangajoogan kehittäjän Shri K. Pattabhi Joisin tyttärenpojan R. Sharath Joisin. Joogamatkani jatkui Intiasta Thaimaahan, jossa suoritin Yoga Alliancen RYT®200 -koulutuksen. Käyn edelleen säännöllisesti harjoittelemassa Mysoren salilla Sharathin opissa ja Sharath antoi minulle kansainvälisen opetusluvan astangajoogan ykkössarjaan vuonna 2015.

Jooga on minulle elämäntapa ja tärkeä osa jokaista päivääni. Avaan edelleen joogamattoni uteliaana oppimaan uutta ja kertaamaan vanhaa. Astangajooga tuntuu minulle läheisimmältä joogamuodolta, mutta kunnioitan ja arvostan suuresti myös muita joogalajeja ja niiden taitajia. Astangajoogan ohella olen syventänyt osaamistani pilateksen sekä syvävenyttelyn parissa.

Jokainen joogaoppilas on ainutlaatuinen. Haluan kannustaa oppilaitani löytämään oman kehonsa ja mielensä vahvuudet joogan avulla. Olen opettajana tarkka ja korostan hyvän harjoittelu- sekä hengitystekniikan oppimista heti alusta alkaen. Uskon, että jooga sopii kaikille.

Tervetuloa tunneilleni!

Anna-Mari Peltonen

Olen etelä-Pohjanmaalla, Seinäjoella syntynyt pilatesohjaaja, pianopedagogi ja musiikin maisteri. Pilates-menetelmä on ollut eri muodoissaan tärkeä osa elämääni yli kymmenen vuoden ajan.

Valmistuin SomaticPilates -ohjaajaksi Somatic Centeristä 2018, ja olen Suomen pilatesyhdistyksen jäsen. Työkalupakkiani täydentävän Reformer -laiteohjaajakoulutuksen olen suorittanut keväällä 2022 Heikki Lempiäisen johdolla.

 Olen luonteeltani intensiivinen ja utelias oppija. Pyrin hahmottamaan virtaavaa liikettä, sen hallintaa ja estetiikkaa pitäen sitä tärkeänä osana tasapainoista, hyvää elämää. Pitkä kokemukseni pedagogin työstä musiikin saralla tuo pilatesohjaukseen ja kehonhallintaan monitahoista vuoropuhelua. Nautin erilaisten ilmiöiden sanoittamisesta ja annan ohjatessani usein ajatuksen ja mielikuvituksen virrata.

Pilates-menetelmän harjoittaminen juurruttaa sekä vakauttaa kehoa ja mieltä niin työssä kuin arjessa. Hallittu ja keskittynyt liike tuo voimaa, notkeutta sekä hyvän olon.

Riina Marttinen

Olen ohjannut pilatesta vuodesta 2012. Oma matkani pilatesohjaajaksi ja -oppilaaksi alkoi tuolloin lähes kymmenen vuotta sitten, kun valmistauduin ensimmäisestä pitkästä pilatesohjaajakoulutuksesta Somatic Centeriltä Helsingistä. Klassinen pilates on se tapa, jolla haluan itse harjoitella ja opettaa pilatesta. Valmistuin 2020 Kati Pylkkäsen Aitopilates ®-koulutusohjelmasta, joka on alkuperäisen pilateksen systemaattista harjoittelua ja opettamista edelleen. Vuonna 2022 osallistun Aitopilates® Master -koulutukseen.

Olen myös opiskellut ja ohjannut raskaana olevia ja synnyttäneitä, joten lantionpohjan vahvistavat harjoitukset sekä erkauman kuntouttaminen kuuluvat osaamisalueisiini.

Olen itse kulkenut pitkän tien pilateksen osalta kuntoutujasta pilatesohjaajaksi, ja uudelleen oppilaaksi.  Mikään ei voita sitä tunnetta, kun huomaa harjoittelun tuottavan tulosta ja oman kehonsa vahvistuneen! Tämän toteutumista on ollut hienoa seurata myös omien asiakkaideni kohdalla!

Vaikka pilates onkin minulle elämäntapa, mahtuu elämääni muutakin. Perheeseeni kuuluu mies, kaksi teini-ikäistä lasta ja labradorinnoutaja. Nautin perheen ja ystävien kesken vietetystä ajasta, koripallon seuraamisesta, hyvästä ruoasta ja luonnossa liikkumisesta.

Tervetuloa tunneilleni Siltaan!


Milla Mäkinen

Olen Milla Mäkinen ja työskentelen laulupedagogina, muusikkona sekä joogaopettajana.

Hyödynnän usein joogamatolta opittuja asioita laulunopetuksessani. Vastaavasti usein ammennan laulajan hengitystietoutta joogaohjauksiini.

Olipa vuorossa sitten mieltä rauhoittava yin-jooga tai dynaamisempi joogamuoto, lähtökohtani on tuoda ohjaukseen hengitykselle tilaa tekeviä liikkeitä pallean toimintaa optimoimaan. Joskus loppurentoutuksen yhteydessä saatatte kuulla, kun heläytän ilmoille keskiaikaisia melodioita tai vaikka brasilialaista bossa novaa.

Mielestäni joogaopettajan tärkein tehtävä on luoda rauhallinen ja hyväksyvä ilmapiiri. Toivon, että kenenkään ei tarvitsisi jännittää joogasaliin astuessaan. Mietimme liian usein, mitä muut meistä ajattelevat tai olemmeko riittävän hyvässä kunnossa joogaan. Opettaja on kuitenkin aina paikalla sinua varten, ei toisinpäin.

Koulutus

Musiikin maisteri, Sibelius-Akatemia

Joogaopettaja RYT200, Heartful Yoga Academy

Sensovalmentaja™ (Level 1), Spinacor

Lämpimästi tervetuloa tunneilleni!


Saara Halonen

Hei, olen Saara ja ohjaan Sillassa mm. Dynaaminen Flow- ja hatha-tunteja. Joogaharjoituksen mahdollistajana ja joogan oppien välittäjänä tärkein tehtäväni on luoda sinulle ympäristö, jossa pääset tutustumaan harjoituksen muotoihin turvallisesti, niin kehon kuin mielen oivallusten kautta.

Joogaopettajakoulutukseni (RYT 200, Yoga Nordic 2018-19) sai kiinnostukseni heräämään asanoiden lisäksi joogafilosofiaan ja perinteisiin. Tämän pohjalta ohjaan hyvin monimuotoista joogaharjoitusta, vaikka alunperin hakeuduin asana- ja etenkin vinyasa -harjoituksen pariin voimistelullisen liikuntataustani kautta.

Flow-harjoituksessa minua kiehtoo edelleen liikkeen meditatiivisuus sekä hengityksen ja liikkeen virtaava yhteiselo. Tämä kuultaa myös vahvasti tuntieni rakenteista.
Opinnoissani olen lisäksi perehtynyt asanaharjoituksen anatomiaan (DeConstruct to ReConstruct, Alexandria Crow), joten tunneillani korostuvat niin harjoituksen toiminnallisuus kuin inklusiivisuus kaikille kehoille.

Lämpimästi tervetuloa mukaan tunneilleni - Sillassa nähdään!

Jasmina Kallio

Olen fysioterapeutti AMK ja jooga-, rentoutus- ja meditaatio-ohjaaja sekä terveystieteiden kandi Helsingistä. Minulla on myös Fisafin ja SKY- personal trainer- tutkinnot.

Haluan kannustaa ihmisiä huolehtimaan hyvinvoinnistaan ja terveydestään sekä kuuntelemaan omaa kehoaan. Parasta on, kun näen asiakkaan löytävän liikunnan ilon ja pysähtymään itsensä äärelle.

Erilaisten tutkintojen myötä minulle on kertynyt runsas tietotaito ja osaaminen kehon anatomiasta ja fysiologiasta sekä töiden myötä kyky kohdata jokainen asiakas yksilönä ja ottamaan asiakkaiden toiveet ja tarpeet huomioon.

Joogan ja muun liikunnan ohella rakastan luonnossa kulkemista koirieni kanssa.

Tervetuloa tunneilleni Siltaan!

Henni Pesonen

Hei, olen Henni ja ohjaan Sillassa mm. Voima&Liike -tuntia sekä sijaistan joogaa.  Koulutukseltani olen liikunnanohjaaja AMK, joogaopettaja sekä kasvatustieteen maisteri.


Liikuntataustani tulee tanssista ja voimistelusta sekä hiihto-ja kestävyyslajeista. Olen työskennellyt sekä ryhmä- että yksilövalmentajana ja omien loukkaantumisten kautta olen omaksunut kehoa kunnioittavan lähestymistavan ohjaamiseen. Mm. fysiikkavalmentajana työskennellessäni kuntoutin "selkäpotilaita" eli kaikki selkään liittyvä kuuluu keskeisesti osaamisalueeseeni.


Joogan löysin vuonna 2009 ja se oli rakkautta ensi harjoituksella! Olen RYT500 joogaopettaja (YogaSource). Joogassa minua vetää puoleensa liikkeen, hengityksen ja meditaation liitto, jonka avulla voi löytää itsestään aina vain uudenlaista sisäistä rauhaa ja voimavaroja. Omassa ohjauksessani yhdistelen erilaisia joogasuuntauksia riippuen tunnin teemasta ja ryhmän lähtökohdista. Ammennan ohjaukseeni jatkuvasti uutta pitämällä yllä omaa harjoitustani mahdollisimman monipuolisesti ja kouluttautumalla säännöllisesti. Olen ohjannut joogaa vuodesta 2013.

Rakastan uuden oppimista kaikesta, mikä voi lisätä henkistä ja fyysistä hyvää oloa. Parhaiten viihdyn luonnon äärellä sen ihmeitä tutkien.

Ohjaajana haluan tuoda ihmisiä kohti terveempää elämää sekä hyvinvoivaa kehoa ja mieltä. Pyrin ohjauksessani parhaani mukaan ottamaan huomioon yksilöiden omat lähtökohdat, rajoitukset ja potentiaalin. Minulle on tärkeää luoda harjoituksiin rento ja positiivinen ilmapiiri, jossa on hyvä olla.


Lämpimästi tervetuloa tunneilleni.