Ammattitaitoa ja kokemusta

Tuula Heiskanen

Olen elämän ylä- ja alamäkiä nähnyt ja kokenut, aina uteliaasti uutta oppimassa ja ihmisten kanssa viihtyvä jooga- ja pilatesopettaja. Olen myös kahden täysi-ikäisen ihanan naisen äiti, pienen kääpiömäyräkoiran onnellinen palvelija sekä pitkän uran globaalissa liike-elämässä tehnyt MBA.

Takana on pitkä taipale jazztanssi- ja ryhmäliikuntatuntien vetämistä sekä laaja kirjo erinäisiä urheilulajeja vuosien varrelta ja tietenkin joogaa ja pilatesta! Tykkään hyötyliikunnasta, jazztanssista, mökkeilystä, marjastamisesta, sienestämisestä, Lapista, uimisesta, luonnosta, perhokalastuksesta ja eläimistä. 

Olen RYT500-joogaopettaja ja käynyt Yoga Alliancen hyväksymät RYT® 200, RYT® 300 JA RYT® 100 koulutukset. Opettajiani ovat olleet mm. Mia Jokiniva, Jenni Morrison-Jack, Cole Dano, Clare Sjöblom-Gates (Yin), Satu Tuomela (Embodied Flow),  Minna Andersson (GroundingYin®), Jani Jaatinen, Kirsi Tikka, Tiina Mankki, Simon Borg-Olivier, Sianna Sherman ja Emma Henry. Olen PilatesHealth-ohjaaja Suomen Terveysliikuntainstituutista Heikki Lempiäisen ja Minna Määtän opista sekä Somatic Pilates-ohjaaja opiskellen mm. Jarmo Ahosen, Tuula Schoultzin, Hely Järvisen ja Hanna Kanervan johdolla. Olen myös käynyt Reformer-laitepilatesjatkokoulutuksen Somaticilla. Intohimonani on ihmisen keho ja anatomia, joten ahmin alan kirjallisuutta, artikkeleita ja koulutan itseäni jatkuvasti myös anatomian saralla, viimeiseksi mm. Jutta Aallon syventävillä anatomian kursseilla.

Suosittelen kaikkia pyrkimään tasapainoon elämässään. Kaikenlaiselle harjoitukselle, dynaamiselle ja rauhoittavalle, on aikansa ja paikkansa. Haluan kaikkien löytävän harjoituksestaan myös ilon, ettei se jää vakavaksi puurtamiseksi. Harrastamisen täytyy olla kivaa, jotta se pysyy elämässä!

Lämpimästi tervetuloa Siltaan!

Ulla Mannila

Olen ohjannut pilatesta vuodesta 2006 ja laitepilatesta vuodesta 2011. Olen Somatic Pilates-ohjaaja, Somatic Stretching-ohjaaja ja Somatic-laiteohjaaja ja Suomen pilatesyhdistyksen jäsen ja toimin myös pitkään kouluttajana ja opettajana Somatic Studiolla Helsingissä. Pilatekseen ja kehonhallintaan liittyvien opiskeluiden lisäksi olen suorittanut niin liikuntalääketieteen kuin fysioterapian aineopintoja. Oma liikuntatausta on voimistelussa ja tanssissa.

Vahvuuteni ohjaajana on kokemus ja 10 000 ohjatun pilatestunnin raja on mennyt jo rikki. Kaiken ikäisille ja tasoisille ryhmille/yksilöille löytyvät sopivat pilates-harjoitteet. Käytän tunneilla myös pienvälineitä, kuten pilatesrengasta, kuminauhaa, palloa ja pilatesrullaa.

Jatkuva kouluttautuminen on tässäkin työssä välttämätöntä ja jokainen koulutus ja workshop lisää lehden omaan liikkeen ymmärryksen puuhun. Itse treenaan säännöllisesti muiden ohjaajien tunneilla ja olen etuoikeutettu saadessani tehdä yhteistyötä taitavien ja sydämellisten kolleegoiden kanssa.

Omassa ohjaustyössä koen pilatesperiaatteista tarkkuuden (precision) ja liikkeen virtauksen (flow) erityisen rakkaiksi ja näiden yhdistäminen on tuntieni tavoite. Tarkasti ohjattu pilates vahvistaa kehoa kokonaisvaltaisesti, lisää liikkuvuutta, lisää hengityskapasiteettia ja opettaa sinut käyttämään kehoasi oikein.

"Change happens through movement and movement heals"

- Joseph Pilates-

Tervetuloa tunneilleni!

Outi Sirviö

Aloitin astangajoogan vuonna 2007 vuosia jooganneen äitini jalanjäljissä. Astangajooga avasi minulle täysin uudenlaisen tavan vahvistaa kehoani ja rauhoittaa mieltäni. Astangajoogan säännöllinen harjoittelu sopi minulle hyvin heti alusta alkaen. Koin astangan parissa sekä fyysisiä haasteita että voimakasta keskittyneisyyttä ja mielenrauhaa, jota en aiemmin ollut edes ymmärtänyt kaivanneeni.

Siirryin Mysore-harjoitteluun alkeis- sekä jatkotuntien kautta ja lopulta joogatieni vei Intiaan asti. Asuin ja harjoittelin Mysoren kaupungissa Intiassa viisi kuukautta vuosina 2010-2011, jolloin sain pääopettajakseni astangajoogan kehittäjän Shri K. Pattabhi Joisin tyttärenpojan R. Sharath Joisin. Joogamatkani jatkui Intiasta Thaimaahan, jossa suoritin Yoga Alliancen RYT®200 -koulutuksen. Käyn edelleen säännöllisesti harjoittelemassa Mysoren salilla Sharathin opissa ja Sharath antoi minulle kansainvälisen opetusluvan astangajoogan ykkössarjaan vuonna 2015.

Jooga on minulle elämäntapa ja tärkeä osa jokaista päivääni. Avaan edelleen joogamattoni uteliaana oppimaan uutta ja kertaamaan vanhaa. Astangajooga tuntuu minulle läheisimmältä joogamuodolta, mutta kunnioitan ja arvostan suuresti myös muita joogalajeja ja niiden taitajia. Astangajoogan ohella olen syventänyt osaamistani pilateksen sekä syvävenyttelyn parissa.

Jokainen joogaoppilas on ainutlaatuinen. Haluan kannustaa oppilaitani löytämään oman kehonsa ja mielensä vahvuudet joogan avulla. Olen opettajana tarkka ja korostan hyvän harjoittelu- sekä hengitystekniikan oppimista heti alusta alkaen. Uskon, että jooga sopii kaikille.

Tervetuloa tunneilleni!

Riina Riikonen

Olen aina ollut monipuolisesti liikunnallinen ja periaatteenani onkin, että kaikkea kannattaa kokeilla, ainakin kerran. Vuodesta 2010 alkaen olen ohjannut Etelä-Karjalan murteella erilaisia liikkujia niin kuntokeskuksessa, erityisryhmissä kuin kuntosaleilla yksilöohjauksissakin. Loppuvuodesta 2015 valmistuin fysioterapeutiksi, jonka roolissa pääsen auttamaan ja innostamaan muita ihmisiä liikkeen pariin. Olen myös PhysioPilates-ohjaaja, mikä tarkoittaa tavallista Pilatesta hieman syvällisemmällä, fysioterapeuttisella, näkökulmalla ja mahdollisuutta huomioida paremmin myös erityisryhmät.

Ihminen on psykofyysinen kokonaisuus, ja uskonkin, että mielen ja kehon yhteys on vahvempi kuin ehkä ymmärrämmekään. Oman kehon toiminnan ymmärtäminen ja armollisuus itseä ja omia ominaisuuksiaan kohtaan saavat kehon ja mielen voimaan paremmin. Meditoiminen ja hengittäminen auttavat löytämään sopivan rentouden ja elämän upeuden juuri tässä hetkessä. Ravinto taas antaa meille energiaa ja elinvoimaa. On ihanaa nauttia hyvästä ruoasta samalla, kun saa siitä tarvittavia ravintoaineita ja voi hyvin. Opiskelen parhaillaankin ravitsemustieteitä avoimessa yliopistossa voidakseni itse ymmärtää ravinnon monia nyansseja paremmin, ja voidakseni auttaa myös muita rakentamaan ruokavaliostaan itselleen mieleisen ja terveellisen.

Olemme kaikki yksilöitä ja meillä on oikeus nauttia elämästä yksilöllisesti.

Nähdään tunneilla!

Linda Haapio

Entisenä kilpavoimistelijana ja valmentajana liikunta on ollut aina tärkeä osa elämääni. Astuin ensimmäisen kerran joogamatolle vuonna 2012 ja löysin harjoituksesta uuden tavan ilmaista itseäni liikkeen kautta. Koen, että jooga tarjoaa loputtomat mahdollisuudet kehittää hengityksen, kehon liikkeen ja mielen välistä yhteyttä. Kiinnostukseni harjoituksen syventämiseen, joogafilosofiaan sekä anatomiaan sai minut hakeutumaan Villa Mandalan RYT200-koulutukseen, josta valmistuin vuonna 2016.

Utelias luonne ja levottomat jalanpohjat ovat vieneet minua ympäri maailmaa joogamatto kainalossa. Viimeiset 1,5 vuotta olen viettänyt suuren seikkailun merkeissä ulkomailla. Olen päässyt opiskelemaan lisää ja syventämään omaa harjoitustani muun muassa Italiassa, Kanadassa, Etelä-Afrikassa ja Australiassa. Australiassa ollessani valmistuinkin Byron Yoga Centerissä Melbournessa RYT500-sertifioiduksi ohjaajaksi.

Olen kiitollinen kaikille opettajilleni, jotka ovat inspiroineet ja johdattaneet minua joogapolullani: Mia Jokinivalle valtavasta määrästä tietoa ja rohkaisusta opettajuuteen, Jenni Morrison-Jackille tarttuvasta intohimosta anatomiaa kohtaan, Shiva Realle jalkojen irroittamisesta maanpinnalta sekä Gloria Lathamille toisenlaisen tien näyttämisestä.

Opettajana pyrin innostamaan lajin pariin niin kokeneita kuin aloittelevia joogeja. Mielestäni parasta joogassa on sen kokonaisvaltaisuus ja se, että matolla opitut ja oivalletut asiat voidaan viedä myös muille elämän osa-alueille.

Tervetuloa dynaamisen flown tunneilleni Sillassa!

Outi Huovinen


Mä oon Outi, teidän uusi joogaopenne syyskaudesta lähtien. Ohjaan Sillassa rauhallista ja lempeää flowjoogaa, lisäksi silloin tällöin sijaistan yin-joogatunnilla.

Olen 55-vuotias, kahden ihanan, nyt jo aikuisen tyttären äiti, tytär muistisairaalle äidilleni ja sisko rakkaalle siskolleni. Ammatillinen taustani on RYT200 flow- ja yinjoogaopettaja. Olen myös SomaticPilates-ohjaaja, SomaticStretching-ohjaaja sekä rentoutusohjaaja. Opetusrepertuaariini kuuluu myös pilates ja venyttely, sekä erilaiset rentoutustyöpajat ja retriitit, ja lisäksi teen ThaiYogaTerapia-hierontaa. Olen tehnyt joogaopen töitä elättääkseni itseni jo yli 10 vuotta.

Tunneillani korostuu läsnäolo, oman kehon kuuntelu ja kunnioitus. Mantrana hoen paitsi itselleni, myös ohjattavilleni kahta sanaa; sitkeys ja lempeys. Olemalla lempeästi sitkeä voi saavuttaa jotain, unohtamatta, että lempeyskin vaatii sitkeää muistutusta, voi kuinka raadollisia me osaammekaan joskus itsellemme olla!

Ilahdun aina pienistä kasvutarinoista, joita työni on eteeni antanut lukemattomia kertoja. Yksi pieni ahaa-elämys useimmiten johtaa suurempiin kokonaisuuksiin, ja kokonaisuuksiahan me olemme - keho, mieli ja sielu samassa paketissa. Siksi haluan myös rohkaista jokaikistä ja ihan kaikkia kokeilemaan joogapolun askeleita, sillä se, että löytää polulta itsensä, on rikkaampaa kuin tavoitella jotain yksittäistä täydellistä asanaa. Olenkin todennut, että se, mihin olet menossa, ei ole ollenkaan niin kiinnostavaa kuin se miten matkasi teet. Mielestäni jooga on juuri tätä. Matolla ja sen ulkopuolella.

Pidän paljon matkustelusta, ja aina kun ylimääräistä rahaa sattuu olemaan, vaihdan sen lentolippuun jonnekin. Tykkään myös vain olla, istua kannon nokassa keskellä metsää ja kuunnella tuulen huminaa. Katsella sinistä taivasta tai irvistellä tiskirätin kokoisille räntähiutaleille.

Ajattelen että elämä on tässä ja nyt, ei enää eilisessä, ei vielä huomisessa. Tänään on ainutlaatuinen päivä, lahja, jonka voit avata joka ikinen aamu!

Nähdään matolla, olet lämpimästi tervetullut mukaan rikkaalle mattomatkalle!

Namaste!

Liisa Peltonen

Monipuolinen liikunta sekä omasta kehosta ja mielestä huolehtiminen ovat minulle tärkeitä ja aina arjessa mukana olevia aiheita. Liikunnan avulla arkeni tuntuu kevyemmältä. Minua jooga energisoi ja rauhoittaa mieleni kiireisen päivän päätteeksi.

Olen valmistunut Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisestä ja ohjannut sekä valmentanut vuosien ajan eri-ikäisten liikunta- ja urheiluryhmiä. Pääasiallisesti taitoluistelu ja erilaiset voimisteluun liittyvät lajit ovat olleet lähellä sydäntäni ennen kuin löysin joogan!

Olen RYT300-joogaopettaja. Olen kouluttautunut RYT®200 joogaopettajaksi Villa Mandalan koulutusohjelmasta. Opettajinani siellä olivat Mia Jokiniva, Jenni Morrison-Jack sekä Cole Dano. Olen jatkanut opiskelua eri opettajien johdolla niin dynaamisen Vinyasa Flow -joogan kuin yin-joogankin alueilla suorittaen yin-joogaohjaajan kurssin Villa Mandalassa ja täydentäen opintojani Embodied Flow™ RYT® 100-koulutuksessa Satu Tuomelan opetuksessa.

Minulle on tärkeää, että tunnillani osallistujat kokevat saavansa keholleen ja mielelleen harjoituksen, mikä on tarkoituksenmukainen ja turvallinen. Pidän dynaamisesta joogasta, jossa liike ja hengitys yhdistyvät ja vähitellen harjoituksesta tulee kehoa ravitseva ja mieltä rauhoittava kokonaisuus. Dynaaminen tunti voi olla vaativa, mutta myös lempeästi kehoa liikuttava ja mieltä fokusoiva.

Haluan luoda tunneilleni positiivisen ja hyväksyvän ilmapiirin, jolloin jokainen oppilas edistyy harjoituksessaan. Nähdään Sillassa!

   Somaye Pajuhi

Moikka, olen Somaye ja teidän tuleva kesäajan flow -openne.

Olen toiselta ammatiltani näyttelijä ja koenkin joogan enemmänkin elämäntavaksi, tavaksi olla kuin työksi tai treeniksi. Rakkauteni joogaan syttyi aikoinaan teatterikoulussa vuonna 2002, mutta lähestymiseni siihen oli hyvin suorituskeskeinen ja vaativa ensimmäiset 15 vuotta. Vasta käytyäni kaksivuotisen YogaSource -koulutuksen (250h) Marjo Wuorisalon ja Michael Crammin johdolla, aloin ymmärtää, että joogahan on jo meissä kaikissa. Ytimessämme olemme kaikki jo valmiiksi täydellisiä joogeja, kuten pienet lapset aloittaessaan liikkumisen.

Tämän lähteen uudelleen löytäminen kerros kerrokselta on johtoajatukseni asanaharjoitusta tehtäessä. Kaiken ylimääräisen poisjättäminen, puhtaaseen linjaukseen keskittyminen sekä maayhteyden löytäminen ovat keinoni siihen.

Tavataan kesällä Sillassa studiolla että ulkotunneilla, olette kaikki sydämellisesti tervetulleita!

Tiia Eloranta

Olen Tiia, Lauttasaaressa asuva, 33-vuotias pienen tytön äiti. Tulen opettamaan Sillassa kesällä.

Kiinnostuin hyvinvoinnista jo todella nuorena ja 14 vuotta sitten aloitin opiskelemaan hyvinvointialaa. Opiskelin urheiluhierojaksi, erilaisia liikunnan alan kursseja Eerikkilässä, ravintovalmentajaksi ja lopulta 2,5 vuotta sitten jooganopettajaksi (RYT-200/Himahappiness).

Joogan aloitin noin 9 vuotta sitten. Rakkaus lajiin on kasvanut vuosi vuodelta. Olen syventänyt opintojani Satu Tuomelan kanssa (embodied yin ja embodied flow) sekä Elisa Kuuttilan kanssa hieman Katonnah joogaa. Jatkan molempien opettajien kanssa opiskelua edelleen.

Joogatunnilla koen tehtäväksi ohjata ihmistä mielestä kehoon. Ohjata kuuntelemaan kehoa ja hengitystä. Opetan flow- ja yintunteja.

Olen kiinnostunut ja harjoittanut vajaan vuoden verran säännöllisesti vipassana meditaatiota, josta ammennan myös ymmärrystä ihmisen mielestä ja kehosta.

Lämpimästi tervetuloa tunneilleni kesällä!

Susanna Keski-Kohtamäki

Hei, olen Susanna ja olen kesällä pilatesohjaajana Sillassa.

Olen Somaticilta valmistunut pilatesohjaaja sekä Suomen pilatesyhdistyksen jäsen. Valmistuin sirkustaiteen ammattilaiseksi vuonna 2010, jonka jälkeen olen työskennellyt erilaisissa sirkusprojekteissa sekä opettanut sirkuskouluissa eri sirkuslajeja yli kymmenen vuoden ajan.

Lapsen saannin myötä kiinnostukseni kehonhuoltoon ja ihmisanatomiaan sai minut opiskelemaan pilatesohjaajaksi. Pilates on mielestäni upea tapa tasapainottaa ja vahvistaa kehoa. Minua viehättää erityisesti sen soveltuvuus eri kehotyypeille sekä eri taustaisille ihmisille. Olen harjoitellut pitkään myös joogaa sekä tanssia ja koen, että pilates on mahtava tuki eri lajien rinnalle.

Inspiroidun asiakkaiden ohjaamisesta sekä itse ohjattavana olosta. Liikkeen oppiminen on loputonta. Olen ohjaajani kannustava ja pyrin ottamaan jokaisen erityistarpeet huomioon.

Innolla odotan ohjaamista Sillassa!

Riina Marttinen

Olen lauttasaarelainen Somatic Pilates-, Somatic Stretching- ja laitepilatesohjaaja, ja voit tavata minut Sillassa ohjaamassa pilateskursseja ja sijaistamassa pilatestunteja. Mattotunteja olen ohjannut vuodesta 2012 ja laitetunteja vuodesta 2015 lähtien. Olen Suomen pilatesyhdistyksen jäsen.

Pilates on nerokas metodi, joka yhdistää kehon ja mielen, ja haastaa aina uudestaan. Ensikosketuksen pilatekseen sain jo lapsena tanssiharrastukseni parissa, mutta varsinainen pilatesherääminen tapahtui, kun kahden raskauden jälkeen lähdin etsimään itselleni sopivaa harjoittelumuotoa. Muutos vaatii aina aikansa, mutta matka on ollut antoisa, ja jatkuu varmasti läpi koko elämäni. Treenaan itse säännöllisesti myös muiden ohjaajien ohjauksessa, ja kouluttaudun jatkuvasti niin suomalaisten kuin ulkomaalaisten pilatesopettajien kursseilla ja koulutuksissa. Oppiminen ei lopu koskaan!

Keho on viisas, ja toivon, että voin auttaa sinua kuuntelemaan ja käyttämään omaa kehoasi entistä paremmin. Toivottavasti tapaamme Sillassa!